ΜΠΑΣΚΕΤ

'Εφυγε ο Γκονσάλες

'Εφυγε ο Γκονσάλες

Ο πιο ψηλός παίκτης στην ιστορία του αργεντίνικου μπάσκετ, Χόρχε Γκονσάλες έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 44 ετών (video).

Ο ύψους 2.32 μέτρων Χόρχε Γκονζάλεζ έχασε τη μάχη με τη ζωή στα 44 του χρόνια σε ένα νοσοκομείο στο Σαν Μάρτιν, έχοντας υποφέρει πολύ από γιγαντισμό και διαβήτη.

Σε ηλικία 16 ετών ήταν 2.15, ζύγιζε 170 κιλά και φορούσε παπούτσια νούμερο 56! 'Επαιξε σε κάποιες τοπικές ομάδες της Αργεντινής πριν γίνει διεθνής και παραμένει ακόμα ο πιο ψηλός παίκτης που έχει φορέσει ποτέ τη φανέλα της "Αλμπισελέστε"..

Τα Χριστούγεννα του 1987 αγωνίστηκε σε ένα τουρνουά που διοργάνωσε η Ρεάλ Μαδρίτης και αυτή του η συμμετοχή του άνοιξε ουσιαστικά το δρόμο για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Λίγους μήνες αργότερα, έγινε ντραφτ από τους Ατλάντα Χοκς στο Νο 58.

Στη συνέχεια, ο Χόρχε Γκονσάλες στράφηκε στο κατς και δεν έκανε ποτέ ντεμπούτο στο ΝΒΑ. Το 1989 υπέγραψε συμβόλαιο τριών ετών με το Παγκόσμιο πρωτάθλημα κατς έναντι 600.000 δολαρίων.

Έκανε ντεμπούτο ως επαγγελματίας παλαιστής στις 19 Μαϊου του 1990 κι αφού είχε κάνει έξι μήνες σκληρή προετοιμασία. Η φιγούρα του σταδιακά δέσποζε σε video games και σε κούκλες.

Το 1993 έκανε συμφωνία με την Παγκόσμια ομοσπονδία κατς και ένα χρόνο αργότερα βρέθηκε στην Ιαπωνία όπου και έδωσε για ένα χρόνο αγώνες, πριν αποφασίσει να αποσυρθεί εξαιτίας τραυματισμών.

Δείτε τον "Τζάιαντ Γκονσάλες" εν δράσει:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ