OPINIONS

Αδαμίδης, Σκόκο και στοχευμένη επίθεση

Αδαμίδης, Σκόκο και στοχευμένη επίθεση
INTIME SPORTS

Είναι το θέμα των ημερών. Και δικαίως… Πρόκειται για τον κατά τεκμήριο ποιοτικότερο ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ, ασχέτως αν υπάρχουν (πολλές) φορές που η αξία δεν συμβαδίζει με την προσφορά του. Η παραμονή του Νάτσο Σκόκο είναι όμως απαραίτητη και για μη αγωνιστικούς λόγους. Και εξηγούμαι…

Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται μια στοχευμένη επίθεση κατά του προέδρου της ΠΑΕ.

Κατηγορείται ότι κωλυσιεργεί τον Τζιμπούρ, με τον οποίο έχει ήδη φτάσει σε συμφωνία. Βάλλεται επειδή ο Ολυμπιακός γλυκοκοιτάζει τον Σκόκο, ενώ οι ατζέντηδες του Αργεντινού ομολογούν ότι η ΑΕΚ έκανε υπέρβαση και απέδειξε εμπράκτως πόσο θέλει να κρατήσει τον πελάτη τους.

Γίνεται αποδέκτης ειρωνικών σχολίων, επειδή έχει ήδη προσφέρει στον Μπλάνκο ένα εξαιρετικό συμβόλαιο (500.000 ευρώ ετησίως - κι αν μπορεί, ας αποδείξει πρώτα ο ατζέντης του «Ζορό» ότι του έχει βρει αλλού τα 600 που ζητάει, από το να χρησιμοποιεί στα λόγια το συγκεκριμένο επιχείρημα ως μέτρο πίεσης προς την Ένωση ώστε να ανέβει κι άλλο, ενώ αυτή έχει καταστήσει σαφές ότι κατέθεσε την τελική προσφορά της).

Η ερώτηση και η απάντηση

Το ερώτημα είναι σαφές: γιατί όλοι αυτοί (εντός κι εκτός ρεπορτάζ) που δήθεν κόπτονται για το καλό της ΑΕΚ παραπληροφορούν, λασπολογούν και επιχειρούν (διότι ευτυχώς δεν το καταφέρνουν) να στρέψουν οπαδικά βέλη κατά του προέδρου της ομάδας;

Η απάντηση κρύβεται πίσω από δύο λέξεις: ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ. Η κακοδιαχείριση που έγινε τα προηγούμενα χρόνια έχει ήδη αναγγελθεί: απομένει να αποκαλυφθεί και το εύρος της. Κι επειδή κάποιες σπατάλες άρχισαν ήδη να βλέπουν δεξιά και αριστερά το φως της δημοσιότητας, ο Αδαμίδης αντιμετωπίζεται πλέον ως απειλή. Γι αυτό και δέχεται χτυπήματα κάτω από τη ζώνη.

Τη στιγμή που προσπαθεί να τρέξει τρία σημαντικά θέματα _ δηλαδή τις ανανεώσεις των τριών προαναφερθέντων συμβολαίων _ οι γνωστοί αυλοκόλακες, το πάλαι ποτέ «τσιφλικάτο της ΠΑΕ», προσπαθεί να του τραβήξει το χαλί κάτω από τα πόδια, προφανώς για να μην προχωρήσει στη δημοσιοποίηση του πώς η προηγούμενη διοίκηση διαχειρίστηκε έσοδα 180 εκατ. ευρώ και φεύγοντας άφησε χρέος!

Τι βρήκε ο Αδαμίδης

Δεν χρησιμοποιώ αυτή τη στήλη για να αγιογραφώ, συνήθως όπως θα έχετε διαπιστώσει είμαι αιχμηρός. Δεν μπορώ ωστόσο να παραβλέπω τις αδικίες, αδυνατώ να προσπεράσω την αναλγησία σε βάρος ανθρώπου που αποδεδειγμένα προσπαθεί και φέρνει αποτελέσματα.

Σας θυμίζω τι ίσχυε πέρυσι τον Ιανουάριο. Ο Σκόκο δήλωνε (μέσω των εκπροσώπων του) ότι δεν προοδεύει στην ΑΕΚ και εμμέσως πλην σαφώς ζητούσε να του επιτρέψουν να μεταγραφεί στον Ολυμπιακό με τον οποίο (ασχέτως με το τι ισχυρίζονται σήμερα οι ατζέντηδές του) είχε βρει κώδικες επικοινωνίας.

Ο δε Τζιμπούρ μόλις είχε επιστρέψει στην ομάδα από την εξάμηνη εξορία του, δίχως να έχει ξεχάσει όσα τον χώριζαν με τον Μπάγεβιτς και ευελπιστώντας ότι θα έρθει γρήγορα το καλοκαίρι ώστε να πάρει μεταγραφή σε άλλη ομάδα. Αυτή ήταν λοιπόν η κατάσταση που βρήκε ο Αδαμίδης, ένα τέλμα στις σχέσεις της ΑΕΚ με τους συγκεκριμένους δύο.

Και τι προκάλεσε

Ένδεκα μήνες μετά, τόσο ο Σκόκο όσο και ο Τζιμπούρ δηλώνουν ευτυχισμένοι στην ομάδα, θέλουν να δέσουν το μέλλον τους με το δικό της και έχουν ήδη συμφωνήσει, έστω προφορικά, να συνεχίσουν την καριέρα τους σε αυτήν ως το 2013. Αν το γεγονός αυτό δεν συνιστά μια τεράστια ανατροπή δεδομένων και δεν πιστώνεται στον πρόεδρο της ομάδας, τότε μιλάμε για κατάφωρη αδικία.

Κι όμως υπάρχουν άνθρωποι που όλα αυτά τα προσπερνούν. Διότι ενοχλούνται από το γεγονός ότι βρέθηκε ένας πρόεδρος που θα κατάφερνε να αποδειχθεί πολύ πιο αποδοτικός (με μεγαλύτερη απόδειξη τη μεταφορά της ομάδας στο νέο προπονητικό κέντρο της) από τους προκατόχους του. Η αλήθεια πονάει, αλλά όχι και τόσο ώστε να τυφλώνει…

Ασφαλώς και το αποτέλεσμα θα μετρήσει. Αν δεν πέσουν οι υπογραφές, εκείνοι που τώρα λασπολογούν και επιτίθενται τόσο απροκάλυπτα, θα βρουν την ευκαιρία να τον στήσουν στο απόσπασμα ξεχνώντας την προσπάθεια που έκανε για να πείσει Σκόκο και Τζιμπούρ να παραμείνουν στην ομάδα. Ασφαλώς εφόσον αποσπάσει τις υπογραφές, θα διαπιστώσουμε όλοι τις γνωστές κωλοτούμπες για τον «καταφερτζή» πρόεδρο. Τα καλά και συμφέροντα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ