OPINIONS

"Αγόρασε" και όχι "πούλα"

"Αγόρασε" και όχι "πούλα"
INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός ξεκινάει την Παρασκευή τη σεζόν με ένα τεράστιο αγωνιστικό πλεονέκτημα από τους αντιπάλους του, αλλά αυτό φαίνεται πως κινδυνεύει λόγω του εμφυλίου πολέμου που επικρατεί στο σύλλογο.

Από το πρώτο κιόλας φιλικό οι οργανωμένοι έδειξαν τις προθέσεις τους και αποδοκίμασαν την οικογένεια Βαρδινογιάννη.

Για πρώτη φορά είδα μεγάλη μερίδα κόσμου του Παναθηναϊκού να αντιδρά στις αποδοκιμασίες κατά των ιδιοκτητών της ΠΑΕ. Ο λόγος απλός. Η ομάδα που φτιάχτηκε την περασμένη διετία συν τα συμπληρώματα που έγιναν αυτό το καλοκαίρι, τον απλό κόσμο του Παναθηναϊκού τον γεμίζει. Είναι άλλο πράγμα να ακούς υβριστικά συνθήματα και να βλέπεις τους Άντριτς, Σκάτσελ, Κονσεισάο, Ζουτάουτας, Μπίσκαν, Ραγκουέλ (αν συνεχίσω δεν θα μου μείνει χώρος για το υπόλοιπο κείμενο) και άλλο να θες να απολαύσεις τους Σισέ, Γκοβού, Νίνη, Λέτο και να στη χαλάει μια μερίδα κόσμου.

Είναι δεδομένο πως το ρόστερ που διαχειρίζεται ο Νιόπλιας είναι το πιο πλήρες που είχε την τελευταία δεκαετία τουλάχιστον ο Παναθηναϊκός. Οι νταμπλούχοι Ελλάδος έχουν ισχυρές βάσεις από την περασμένη χρονιά και φέτος ενισχύθηκαν σε θέσεις που πονάγανε. Πιθανότατα να μπορούσε να γίνει ακόμα πιο σημαντική ενίσχυση, αλλά είναι σίγουρο πως θα μπορούσε να είναι και χειρότερα τα πράγματα.

Είναι δεδομένο όμως πως αυτήν την ομάδα ο κόσμος του Παναθηναϊκού τη γουστάρει και στις αποδοκιμασίες αντέδρασε όχι γιατί ξαφνικά αυξήθηκαν οι Βαρδινογιανικοί, αλλά γιατί ένιωσαν την ανάγκη να προστατεύσουν την ομάδα από ένα άσχημο κλίμα που πάει τεχνητά να διαμορφωθεί.

Πέρα απ' όσα λάθη έχει κάνει η οικογένεια και ο Τζίγκερ στον Παναθηναϊκό είναι δεδομένο πως αγοραστής έτοιμος να αγοράσει χωρίς να θελήσει να μειώσει την αξία του συλλόγου δεν υπάρχει. Με τον τρόπο που κινήθηκε άλλωστε ο Μαρινάκης στον Ολυμπιακό κλείνει κάθε κουβέντα. Και γι' αυτόν ήταν εύκολο να δείξει ένα ενδιαφέρον και να περιμένει στη γωνία να καταρρεύσει το σάπιο οικοδόμημα του Κόκαλη. Ο άνθρωπος όμως ήταν έτοιμος να αγοράσει και καθάρισε ο ίδιος με τον Κόκαλη μέσα σε λίγα 24ωρα.

Το να παρεξηγηθείς στην Ελλάδα είναι εύκολο. Είμαι ο τελευταίος που θα ήθελε να υπερασπιστεί την οικογένεια Βαρδινογιάννη. Δεν έχω όμως και κανένα λόγο να κλείσω τα μάτια στην πραγματικότητα. Και η αλήθεια είναι πως το «πούλα» θα είχε αξία αν υπήρχαν αγοραστές όπως υπήρχαν την περίοδο που έγινε το συλλαλητήριο.

Από τη στιγμή που τα λεφτά της αύξησης ξοδεύτηκαν μέσα σε 2 χρόνια υπήρχαν δύο μόνο λύσεις. Ή σοβαρή πρόταση στην οικογένεια για να αγοραστεί το ποσοστό της ή επιστροφή στην εποχή Τζίγκερ. Οπότε προτιμότερο είναι το σύνθημα "αγόρασε" ή "αγοράστε" παρά το "πούλα". Είναι πάντως αστείο και ενοχλητικό να παίζουν στο γήπεδο ο Σισέ, ο Γκοβού, ο Νίνης και τα περισσότερα αποθεωτικά συνθήματα να τα ακούει ο Πατέρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ