OPINIONS

Έχει περάσει και χειρότερα

Έχει περάσει και χειρότερα
INTIME SPORTS

Ο αγώνας με τον ΠΑΟΚ, το δεύτερο ημίχρονο κόντρα στον Εργοτέλη και η αναμέτρηση εναντίον της ΑΕΚ, είναι ομολογουμένως τρεις σημαντικές αναμετρήσεις για τον Ολυμπιακό και σε κομβικό σημείο. Κομβικό, τόσο για την βαθμολογία, όσο και για την κατάσταση στου Ρέντη με τους τραυματισμούς βασικότατων μονάδων.

Ωστόσο, τα χτυπήματα είναι μέσα στο πρόγραμμα. Ομάδα που να μην ταλαιπωρείται με τέτοια προβλήματα, δεν υπάρχει και ειδικά στο μεγάλο λιμάνι, το γνωρίζουν.

Γιατί, πολύ απλά, έχουν περάσει χειρότερες καταστάσεις. Υπήρχαν φορές που η ομάδα δεν ενέπνεε την παραμικρή εμπιστοσύνη και δεν μπορούσαν καν να την βοηθήσουν οι δυο- τρεις ποδοσφαιριστές, που είχαν την ικανότητα- τότε- να ομορφύνουν τον τρόπο παιχνιδιού της.

Όπως και να ‘χει, ο Βαλβέρδε με τους παίκτες που θα έχει στην διάθεσή του, δεν μπορούν να κάνουν κάτι άλλο, από το να κοιτάξουν αυτά τα… δυόμισι παιχνίδια και να κυνηγήσουν τους 9 βαθμούς. Αν το πετύχουν, τότε θα έχουν κάνει σημαντικότατο βήμα, για να πάρουν τον πρώτο λόγο στην υπόθεση τίτλος.

Κοιτάζοντας τώρα ξεχωριστά κάθε παιχνίδι, η συνάντηση με τον ΠΑΟΚ έχει στοιχεία που μπορούν να την κρίνουν. Το γεμάτο Καραϊσκάκη, θα κληθεί, τουλάχιστον στο ξεκίνημα, να δώσει την ώθηση και να καλύψει τις όποιες απουσίες. Ο «δικέφαλος» είναι σε «αλκυονίδες μέρες», δεν μοιάζει με την ομάδα που πριν έναν μήνα κουβαλούσε ένα κάρο βάσανα στις πλάτες της και αν μη τι άλλο, δείχνει ότι πλέον έχει σαφείς προσανατολισμούς πάνω στο χορτάρι.

Ο ΠΑΟΚ δεν θα μπει στο Καραϊσκάκη για να κάνει… εξυπνάδες, διαθέτει όμως και παίκτες που γνωρίζουν πολύ καλά πώς να κινηθούν σε ελεύθερο χώρο, αλλά και να τιμωρήσουν την παραμικρή αδράνεια.

Ο Ολυμπιακός έχει πρόβλημα στα άκρα, πλέον όχι μόνο δημιουργικά, αλλά και ανασταλτικά. Αυτός ο τραυματισμός του Τοροσίδη στερεί πολλά από την ομάδα του Πειραιά και υποχρεώνει άλλους συμπαίκτες του να πάρουν πρωτοβουλίες. Ο Βαλβέρδε θα υποχρεωθεί να διαφοροποιήσει λίγο την ανάπτυξη, το πρόβλημα του Ιμπαγάσα έχει παίξει κι αυτό τον ρόλο του.

Ο Ολυμπιακός θα αναζητήσει, όχι μόνο κάποιον να «καθαρίσει», αλλά και τον τρόπο εκείνον που θα εξασφαλίσει στους παίκτες του, τον έλεγχο, την κυκλοφορία και την κατοχή της μπάλας. Σε αυτό το ματς, οι γηπεδούχοι «καίγονται» για το τρίποντο. Αν ο αγώνας λήξει ισόπαλος, ο κερδισμένος θα ‘ναι ο ΠΑΟΚ και ο θριαμβευτής (για πολλούς λόγους), ο Χάβος…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ