Ο χυδαίος star και το παράρτημα του Ολυμπιακού
O Γιάννης Ιωαννίδης γράφει για τον Τάσο Κάκο που αποφάσισε να γίνει "σταρ" για να αποζηιμιώσει τον κόσμο στην τηλεόραση και τις τηλεοράσεις για το... θέαμα που έλειπε στο χορτάρι. …
Όταν πληρώνεις για να παρακολουθήσεις ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι, απαιτείς να αποζημιωθείς από τους πρωταγωνιστές. Τι συμβαίνει, όμως, όταν οι ομάδες είναι τόσο νωχελικές που ο κόσμος κοντεύει να κοιμηθεί; Ο Τάσος Κάκος αναλαμβάνει να δώσει αξία στο 20ευρώ που ξόδεψες για το εισιτήριο.
Μόλις μέσα σε 10 λεπτά ( του ματς Άρη - ΑΕΚ 1-1), το κορυφαίο brand name της ελληνικής διαιτησίας μετέτρεψε ένα παιχνίδι «σούπα» σε «ροντέο». Ο απόλυτος star εξάντλησε την αυστηρότητά του στους αμούστακους ποδοσφαιριστές των ουραγών του πρωταθλήματος και αγνόησε επιδεικτικά (για ακόμα μία φορά) ότι ένας διαιτητής κρίνεται επιτυχημένος όταν περνάει απαρατήρητος.
Έχοντας τον «αέρα του παλιού», έκοψε τον «αέρα» των νεόκοπων κομπάρσων που προσπαθούν (μετά βίας) να κλοτσήσουν μία μπάλα και απέδειξε ότι ήταν η μοναδική «εμπορική προσωπικότητα» στο Βικελίδης.
Το βεντετιλίκι έχει και τα όριά το
Σε όλα τα πρωταθλήματα του κόσμου γίνονται…τραβηγμένα διαιτητικά λάθη. Ας αποβληθεί ο Τσούπρος επειδή τον χτύπησε ο Πουλίδο. Ας αποβληθεί και ο Βλάχος, για ένα χέρι που δεν έγινε ποτέ. Ας γίνουν και 30 ακόμα ανθρώπινα λάθη απέναντι σε δύο ακέφαλες ομάδες που διαπομπεύουν την ιστορία τους.
Είναι, όμως, αδιανόητο να αποβάλλεται ο Αγκάνθο επειδή τίμησε τη μνήμη του αδικοχαμένου 16χρονου ποδοσφαιριστή Άγγελου Τσιπούρα σηκώνοντας τη φανέλα που έγραφε «Άγγελε, δε θα σε ξεχάσουμε ποτέ». Πως ανέχεται η Super League ένα διαιτητή που δε σέβεται τον αβάσταχτο πόνο μίας ολόκληρης αθλητικής κοινωνίας που θρηνεί ένα παλικάρι; Τι μήνυμα δίνουμε στη νεότερη γενιά όταν εφαρμόζουμε το «γράμμα του νόμου», αγνοώντας το «πνεύμα της περίστασης»; Πόσο ακόμα μπορούμε να εξευτελίσουμε την αξία της ανθρώπινης ζωής, τιμωρώντας μία ενέργεια που τιμά το χαμό ενός παιδιού;
Πρέπει κάποια στιγμή να ορίσουμε ως «κόκκινη γραμμή» τον σεβασμό στους νεκρούς, απαξιώνοντας όσους ποδοπατούν τον ύστατο χαιρετισμό στο βωμό των κανονισμών. Δεν έχει καμία σημασία αν ο Αγκάνθο έπρεπε να τιμωρηθεί επειδή σήκωσε τη φανέλα στον πανηγυρισμό. Σημασία έχει ότι η αποβολή του ήταν ανήθικη και χυδαία. Είναι ντροπή να προτάσσουμε το πρωτόκολλο, καταπατώντας τις αρχές με τις οποίες διαπαιδαγωγηθήκαμε.
Διαβάστε επίσης: "Κλοπή και καθαρή αλλοίωση αποτελέσματος", Τικπασάνογλου: "Φέρνουν καμικάζι", Αλκαράθ: "Τώρα καταλαβαίνω γιατί μου έλεγαν για τη διαιτησία".
Ο Μπαλτάς γκρέμισε την…παράγκα
Μετά τη γελοία αποβολή του Αγκάνθο, ο επόπτης Μπαλτάς εξέθεσε όσους έσπευσαν να κατηγορήσουν τον Άρη για…στροφή στο κόκκινο. Η κατάρρευση της προπαγάνδας για το «άρμα του Ολυμπιακού» συνέπεσε με την πρώτη παρουσία των δανεικών Ζαραδούκα-Διαμαντάκου, καθιστώντας σαφές ότι οι κατευθυνόμενες κατηγορίες στερούνται αξιοπιστίας. Εκτός αν κάποιος θεωρεί ότι ο Άρης «πούλησε την ψυχή του για τη σωτηρία» και το αντάλλαγμα ήταν ένα γκολ offside στο 96 λεπτό. Αποκαλύφθηκε, λοιπόν, ότι μοναδικός στόχος των καλοθελητών που σπεύδουν να «κολλήσουν στάμπες» είναι η αποσυσπείρωση του κόσμου από το στόχο της σωτηρίας.
Προς τιμήν του, ο Μπαλτάς ζήτησε συγνώμη στα αποδυτήρια για το λάθος του. Προς τιμήν του, ο Λίνεν παραδέχτηκε δημόσια ότι το γκολ ήταν offside και δήλωσε πως δε θα ήθελε να βρίσκεται στη θέση του Άρη μετά από μία τόσο άδικη ήττα. Αν έχουν «τιμή», ας απολογηθούν δημόσια όσοι φρόντισαν να διαβρώσουν το τελευταία οχυρό του αριανού, που είναι η «καθαρότητα» της ομάδας που υποστηρίζει.
Αντί επιλόγου…
Ο τρόπος που ήρθε η ισοπαλία ήταν άδικος, διότι το γκολ του Πετρόπουλου στο 96 λεπτό ήταν αντικανονικό. Ωστόσο, η ισοπαλία ως αποτέλεσμα ήταν δίκαιη βάση της αγωνιστικής εικόνας του παιχνιδιού. Ακόμα και απέναντι στην «ποδοσφαιρικά νεκρή» ΑΕΚ, ο Αλκαράθ αυτο-εγκλωβίστηκε χρησιμοποιώντας δύο αμυντικά χαφ και «εκτέθηκε» με την επιλογή του Κοέλιο στη θέση του δεξιού μπακ. Η εμμονή στο 4-4-2 «έκοψε την ομάδα στα δύο», απομόνωσε τον Γιαννιώτα και κατέστησε αναποτελεσματικό τον τρόπο ανάπτυξης των γηπεδούχων. Η έλλειψη ρεαλισμού στοιχίζει βαθμούς και η απάθεια απέναντι στα τακτικά εγκλήματα ισοδυναμεί με αυτοχειρία.
Δεδομένου ότι η ομάδα δεν παρουσιάζει σημάδια αγωνιστικής βελτίωσης, θα ήταν αυτοκαταστροφικό να εστιάσουμε την κριτική μας μόνο στον Κερκυραίο star. Όσο αφήνουμε στο περιθώριο τα λάθη του Αλκαράθ (τόσο σε επίπεδο τακτικής όσο και επιλογής προσώπων) τόσο περισσότερο θα στενεύει η θηλιά γύρω από το λαιμό του Άρη. Κανένας, πλέον, δεν «απαλλάσσεται λόγω βλακείας»…
O Γιάννης Ιωαννίδης συνεργάζεται με το Sport24.grκαι αρθρογραφεί στο overlap.gr