OPINIONS

Γιατί κόβει το αυγολέμονο;

Γιατί κόβει το αυγολέμονο;

Όσο κι αν κάποιοι ζηλόφθονες και κακοήθεις κατηγορούν τον Κώστα Χαρδαβέλα, κάποια πράγματα είναι όντως ανεξήγητα. Το Τρίγωνο των Βερμούδων. Η προφητεία των Μάγια. Το πείραμα της Φιλαδέλφειας. Η Αποκάλυψη του Ιωάννη. Η ποδάγρα. Το κακό μάτι. Η νεκροφάνεια. Το γιατί κάποιες φορές κόβει το αυγολέμονο και πολλά άλλα.

Σ' αυτή την κατηγορία εντάσσεται και ο Βοτανικός. Το γιοφύρι της Άρτας μπορεί να άργησε, αλλά τελείωσε. Στο γήπεδο του Παναθηναϊκού ούτε καν τον κόκορα δεν έχουνε σφάξει ακόμα για να πιάσουνε τα θεμέλια.

Κατ' αρχήν ήταν ο Τσίπρας που έφταιγε με τους 300. Το δήθεν ενδιαφέρον για τη διάσωση των κορμοράνων, που οδήγησε στην αρνητική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Όχι για το γήπεδο. Για το εμπορικό κέντρο. Επειδή, όμως, το έργο είναι ενιαίο και αδιαίρετο σαν τον Παναθηναϊκό, μπλόκαρε συνολικά.

Ο ανιδιοτελής-μαχητής Δήμαρχος Νικήτας Κακλαμάνης έβαλε τα στιβαρά στήθια του μπροστά, αλλά τι θα μπορούσε να κάνει ένας άνθρωπος μόνος εναντίον όλων; Λύγισε. Στο μεταξύ άλλαξαν κυβερνήσεις και αρμόδιοι και συναρμόδιοι υπουργοί σαν τα πουκάμισα. Όλοι είχαν καλή διάθεση, αλλά κανένας δεν μπόρεσε να βρει τη λύση σ' αυτό το φαινόμενο, που πράγματι αποδεικνύεται ανεξήγητο.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στον Παναθηναϊκό ανεύθυνοι ψιθυριστές διέδιδαν ότι ο Ανδρέας Βγενόπουλος δεν θέλει τον Βοτανικό. Ο πρώην κορυφαίος ξιφομάχος και νυν διαπρεπής μπίζνεσμαν το διέψευσε στην πράξη. Παρά ταύτα η τρύπα στο νερό εξακολουθεί να υφίσταται. Αποτέλεσμα η ΓΗΠΕΛ (βλέπε Παναθηναϊκός), που έχει αναλάβει τη διαχείριση του έργου, να καταγγείλει τη σύμβαση με το Δήμο της Αθήνας.

Βαδίζουμε, λοιπόν, στη συμπλήρωση πενταετίας από τις αρχές του 2006, όταν επί Ντόρας στην Αθήνα είχε ξεκινήσει η δουλειά, και το έργο έχει στοιχειώσει. Επιφανείς πολιτικοί, όπως οι κ. Σουφλιάς, Πάγκαλος, αλλά και πρόσφατα η κ. Μπιρμπίλη-Casual, δεν μπόρεσαν να βρουν άκρη. Θα πρέπει ίσως να ερευνηθεί και η "κατάρα του Μητσοτάκη", αφού κάποια στιγμή είχε κάνει παρέμβαση υπέρ του έργου κι ο επίτιμος.

Πώς γίνεται, λοιπόν, όλοι, από τον Άδωνι Γεωργιάδη-Μπουμπούκο μέχρι τον ευθυτενή Παπουτσή, να θέλουν το γήπεδο, αλλά γήπεδο να μη γίνεται; Και για να μιλήσουμε σοβαρά.

Όλα αυτά τα χρόνια έχουν λεχθεί σχετικά τα πάντα. Αμέτρητες είναι οι δηλώσεις των πάσης φύσεως ενδιαφερομένων και εμπλεκομένων. Ατελείωτα τα δισέλιδα αφιερώματα στις εφημερίδες. Υπάρχει έστω κι ένας άνθρωπος που να έχει καταλάβει τι γίνεται; Για ποιο λόγο αυτή η εμπλοκή και τις πταίει;

Η ταπεινότητά μου, διακινδυνεύοντας να κατηγορηθεί για χαμηλό IQ, σηκώνει τα χέρια ψηλά. Ενδεχόμενα, όμως, η ανάγνωση και η λύση του προβλήματος να είναι τόσο απλή όσο και το αβγό του Κολόμβου ή ο γόρδιος δεσμός του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Και να μη χρειάζεται η επιστράτευση ειδικών του κύρους, του βεληνεκούς και της αυξημένης εμπειρίας του Κώστα Χαρδαβέλα.

Ο συνδυασμός του εγχειρήματος εμπορικού κέντρου-γηπέδου να ήταν τόσο τερατώδης στην αρχική του μορφή, που όσο και να θέλουν να τον μαζέψουν μετά δεν μπορούν να τα καταφέρουν με τίποτα. Και μπορεί στην Ελλάδα να επικρατεί η λογική του "όλα γίνονται", κάποιες φορές όμως κάποια πράγματα να μην μπορούν να γίνουν.

Αν δεν ισχύει αυτό, τότε πράγματι ο μόνος αρμόδιος να αποφανθεί επί του θέματος είναι ο Κώστας Χαρδαβέλας. Όταν έχει αποφανθεί για το Τρίγωνο των Βερμούδων, τον Βοτανικό σε μια εκπομπή θα τον ξεπετάξει εύκολα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ