OPINIONS

Η τύχη είναι η άγνοια της αναγκαιότητας

Η τύχη είναι η άγνοια της αναγκαιότητας

Ο Καρλ Μαρξ, έχει πει ότι, «τύχη είναι η άγνοια της αναγκαιότητας». Κι έτσι είναι. Τίποτα δεν γίνεται τυχαία. Υπάρχουν λόγοι για να γίνει. Αιτίες τις οποίες δεν τις ξέρεις, ή, θέλεις να αγνοείς, τις αποκαλείς τύχη.

Δεν αστόχησε τυχαία ο Μιραλάς στο τετ α τετ με τον Αραμπατζή. Δεν πλάσαρε σωστά κι έχασε το γκολ. Δεν φταίει η τύχη που έχασε το πέναλτι ο Ντουντού.

Η μπάλα έφυγε άουτ γιατί δεν το εκτέλεσε σωστά. Το γκολ στο 90 δεν ήταν προϊόν της κακιάς ώρας. Κάποιος παίκτης της ΑΕΚ που έχει τις δυνάμεις να τρέξει και να μαρκάρει, κλέβει την μπάλα από τον Πάντελιτς. Ο Ντιόπ έχει τα κουράγια να κάνει το μπάσιμο από αριστερά ενώ ο Ντουντού που τον ακολουθεί δεν τα έχει να τον κόψει. Δεν βρέθηκε τυχαία ξεμαρκάριστος ο Μπλάνκο για να βάλει το πιο εύκολο γκολ της καριέρας του. Οι στόπερ του Ολυμπιακού έχασαν τη συγκέντρωσή τους και τον ξέχασαν. Δεν είναι θέμα τύχης σε ποια περιοχή είναι η μπάλα στα τελευταία λεπτά ενός παιχνιδιού. Δείχνει ποια από τις δύο ομάδες θέλει να κερδίσει και ποια να μην χάσει. Οι παίκτες του Ολυμπιακού ήταν που έτρωγαν τα δευτερόλεπτα στα τελευταία λεπτά, για να φύγουν με το 0-0. Επιλογή τους ήταν ο ένας βαθμός. Η ΑΕΚ αντίθετα που ήθελε τους τρεις , τους ζήτησε και τελικά τους πήρε.

Δεν οφείλεται στη τύχη ότι ο Ολυμπιακός σε έξι εκτός έδρας παιχνίδια έχει τρεις ήττες. Κάτι φταίει. Ούτε μπορείς να αποδοθεί σε γκίνια το γεγονός ότι για πρώτη φορά το Σάββατο δεν σκόραρε κι έμεινε επιθετικά στο μηδέν. Δεν είναι τυχαίο, ότι ο Γιάχιτς που σε άλλα ματς σα δεξί μπακ παρέπαιε έκανε κόντρα στον Ολυμπιακό το καλύτερο παιχνίδι του. Ούτε ότι ο Καράμπελας έβγαλε άνετα το ματς παίζοντας από το 12’ με κίτρινη κάρτα. Το ποδόσφαιρο δεν είναι πυγμαχία όταν δεν υπάρχει νοκ άουτ να μετράνε τα σημεία. Το ότι ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος μέχρι το 89’ σε ένα κακό παιχνίδι δεν λέει απολύτως τίποτα. Και 0-0 να ήταν το τελικό αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός με βάση τις ευκαιρίες, θα ήταν δυσαρεστημένος. Τελικά κατάφερε κι έχασε. Όχι όμως από δικιά του υπαιτιότητα. Δεν χαρίζονται οι νίκες στο ποδόσφαιρο. Τις παίρνει αυτός που τις διεκδικεί περισσότερο. Με ολοκληρωμένη επιθετική προσπάθεια άλλωστε έβαλε το γκολ η ΑΕΚ. Δεν μπήκε από κάποια στραβοκλωτσιά.

Ένα μόνο μπορείς να κάνεις σε τέτοιες περιπτώσεις: Να μαθαίνεις από τα λάθη σου. Στον Ολυμπιακό απ ότι φαίνεται κάνουν ακριβώς το αντίθετο. Μιλάνε για υπεροψία των ποδοσφαιριστών τους και έλλειψη διάθεσης και πάθους. Ότι οι απλήρωτοι της ΑΕΚ κέρδισαν τους καλοπληρωμένους. Ότι ο Μαρινάκης, που εξοργίστηκε θα πάει την Τρίτη να τους τα χώσει στο Ρέντη. Αν δεν ξέρεις όμως γιατί χάνεις θα ξαναχάσεις. Όπως μετά τον Παναθηναϊκό, ξανάχασε στο ίδιο γήπεδο ο Ολυμπιακός κι από την ΑΕΚ. Αν λοιπόν στη μία περίπτωση, έφταιγε το πεντάλεπτο μπλακ άουτ και στην άλλη η γκίνια και τα παλιόπαιδα οι ποδοσφαιριστές το κακό θα ξαναγίνει. Για τέταρτη φορά να υπολογίσουμε και την ήττα στην πρεμιέρα από τον Ηρακλή. Κι όχι ότι ο Ολυμπιακός θα έπρεπε να έχει σώνει και καλά «δώδεκα στα δώδεκα». Ούτε παίζει μόνος τους στο πρωτάθλημα, ούτε είναι Μπαρτσελόνα. Κι όσο δεν θέλει να μάθει γιατί χάνει, θα ξαναχάνει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ