OPINIONS

Ο Ν΄Ντόι στέρησε το ρεκόρ Γκίνες

Ο Ν΄Ντόι στέρησε το ρεκόρ Γκίνες
INTIME SPORTS

Γκίνια. Ο Αλέξανδρος Τζόρβας έφτασε τόσο κοντά στο σπάνιο και στο μοναδικό. Στο ακατόρθωτο. Να γράψει τ' όνομά του με χρυσά γράμματα στις σελίδες του βιβλίου με τα ρεκόρ Γκίνες.

Το ρολόι του "Πάρκεν" στην Κοπεγχάγη μέτραγε το 57ο λεπτό. Ο διεθνής γκολκίπερ είχε μία και μοναδική ευκαιρία. Να φάει το ίδιο γκολ που είχε φάει και στην Αθήνα. Από την ίδια ομάδα. Από τον ίδιο ποδοσφαιριστή.

Πήρε την απόφαση σχεδόν αστραπιαία κι έκανε την ίδια περίπου έξοδο. Λίγο έξω από την περιοχή ο Ν'Ντόι τον πρόλαβε και τσίμπησε τη μπάλα. Μέχρι εκεί όλα ήταν τέλεια. Ένα γκολ λες και θα ήταν βγαλμένο από το Play Station.

Ο Σενεγαλέζος φορ, όμως, τα χάλασε όλα. Η μπάλα βρήκε το αριστερό δοκάρι κι αυτό το τέλειο γκολ δεν μπήκε ποτέ. Όλα τα είχε υπολογίσει ο Τζόρβας μέχρι και την παραμικρή λεπτομέρεια. Από τη δικιά του πλευρά ήταν άψογος. Η αστοχία του Ν'Ντόι, όμως, χάλασε ένα τέλειο σενάριο. Άντε τώρα να βρει (και σε δύο παιχνίδια μάλιστα) τέτοια ευκαιρία.

Σαφώς κι ο Αλέξης Τζόρβας δεν ήταν το μοναδικό μαύρο πρόβατο σ' αυτό το 1-3 της Κοπεγχάγης. Και γενικότερα στην κατρακύλα του Παναθηναϊκού σ' αυτό το Τσάμπιονς Λιγκ, με τις τέσσερις ήττες-δύο ισοπαλίες στον όμιλο και τα 2-13 τέρματα. Όλοι υστέρησαν την Τετάρτη το βράδυ. Η θέση του γκολκίπερ, όμως, είναι μοναδική. Γι' αυτό είναι και ξεχωριστή.

Ένας καλός γκολκίπερ δίνει ηρεμία στην άμυνά του. Αυτοπεποίθηση στην ομάδα του. Δίνει στην καλή μέρα του βαθμούς και παιχνίδια. Δεν είναι σχήμα λόγου (επειδή κατά κανόνα έχουν στην πλάτη τον αριθμό 1) ότι οι ομάδες ξεκινάνε από τον τερματοφύλακα.

Ένας καλός γκολκίπερ προσθέτει στην ομάδα. 'Ενας μέτριος ή ένας ντεφορμέ γκολκίπερ αφαιρεί. Κι ο Τσεχ να ήταν κάτω από τα δοκάρια στο "Πάρκεν", πάλι ο Παναθηναϊκός θα έχανε. Μια ομάδα που περπατάει δεν έχει καμία τύχη.

Μ' έναν κανονικό γκολκίπερ, όμως, θα έχανε με άλλον τρόπο. Δεν γίνεται ό,τι πάει μέσα να είναι γκολ. Δεν γίνεται σε κάθε κόρνερ και σε κάθε σέντρα ο τερματοφύλακας να είναι καρφωμένος στο χορτάρι. Δεν γίνεται να μην μπορεί να διώξει τη μπάλα με τα πόδια. Δεν γίνεται σε κάθε φάση να είναι πανικόβλητος και έντρομος. Κάθε παιχνίδι κάνει κακό και στον Παναθηναϊκό και στον ίδιο τον Τζόρβα. Επιβαρύνει ακόμα περισσότερο την κακή ψυχολογία του.

Ξαναλέω ότι δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα που καλείται να λύσει ο Φερέιρα. Ο Βαλβέρδε, ωστόσο, έλυσε το πρόβλημα στον Ολυμπιακό πριν δημιουργηθεί πρόβλημα με τον Νικοπολίδη. Ο Παναθηναϊκός έχει το τεράστιο πρόβλημα του Σπυρόπουλου από αριστερά. Το κεντρικό αμυντικό του δίδυμο έχει μικρό ταβάνι. Στα χαφ οι τρεις καλοί που πήραν πέρυσι το πρωτάθλημα, φέτος δεν μπορούν κι αυτοί που μπορούν δεν είναι καλοί. Μπροστά, μετά τον Σισέ το χάος.

Οι τρύπες που έχει να βουλώσει ο Φερέιρα είναι πολλές. Αυτή, όμως, κάτω από τα δοκάρια είναι που φαίνεται περισσότερο. Στην κατάσταση που είναι ο Τζόρβας, είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεθεί χειρότερος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ