OPINIONS

Η αποτυχία του ΠΑΟ έχει ονοματεπώνυμο

Η αποτυχία του ΠΑΟ έχει ονοματεπώνυμο

Ήταν 14 Σεπτεμβρίου του 2006 όταν ο Παναθηναϊκός παραχωρούσε στο Παμπελοποννησιακό στάδιο ισοπαλία στην Ουκρανική Μέταλουργκ Ζαπορίζια (ΟΥΕΦΑ) και οργισμένοι οπαδοί του εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο, πήραν στο κυνήγι τον Χανς Μπάκε και τους ποδοσφαιριστές του για την κάκιστη εμφάνιση τους (1-1), ενώ για περίπου μία ώρα είχαν εγκλωβίσει στα επίσημα τον Γιάννη Βαρδινογιάννη.

Από τότε άλλαξαν πολλά στο "τριφύλλι". Η ΠΑΕ έγινε πολυμετοχική, στο ταμείο της μπήκαν πολλά εκατομμύρια ευρώ, αλλά η ομάδα σήκωσε κεφάλι μόνο πέρυσι με την κατάκτηση του νταμπλ.

Ποδόσφαιρο υψηλών απαιτήσεων δεν έπαιζε, ο Ολυμπιακός ήταν "κλινικά νεκρός" και οι "πράσινοι" πανηγύρισαν την κατάκτηση του πρωταθλήματος και του κυπέλλου.

Φέτος, η χρονιά ξεκίνησε για τον Παναθηναϊκό με τις καλύτερες προϋποθέσεις, αφού υπήρχε βασικός κορμός και χρόνος για την προετοιμασία του.

Όμως, λίγους μήνες αργότερα έχει μείνει εκτός Ευρώπης με την χειρότερη πορεία στην ιστορία του στο Τσάμπιονς Λιγκ και στο πρωτάθλημα δεν είναι ικανός να νικήσει στο ΟΑΚΑ τον νεοφώτιστο Ολυμπιακό Βόλου. Αυτό όμως είναι το λιγότερο, γιατί όλες οι ομάδες έχουν σκαμπανεβάσματα στην απόδοση τους.

Το χειρότερο για την ομάδα είναι ότι επαναλήφθηκαν τα όσα είχαν γίνει στις 14 Σεπτεμβρίου και πάει να χάσει και την αξιοπρέπεια της. Οργισμένοι οπαδοί του Παναθηναϊκού εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ και πήραν στο κυνήγι τον Ζεσουάλδο Φερέιρα και τους παίκτες!

Αυτός φταίει

Η αποτυχία στον Παναθηναϊκό δεν είναι γενική και αόριστη και έχει ονοματεπώνυμο: Για το φετινό φιάσκο της ομάδας ευθύνεται ο Κώστας Αντωνίου! Ο υπεύθυνος ποδοσφαίρου της ΠΑΕ είναι αυτός που από το καλοκαίρι του 2008 (με εξαίρεση την προηγούμενη μεταγραφική περίοδο) διαχειρίστηκε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για να δημιουργήσει αυτή την ομάδα που δεν μπορεί να αλλάξει τρίτη μπαλιά και έχει κενά σε όλες τις γραμμές. Αυτό βέβαια σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί την συμπεριφορά των οπαδών του συλλόγου που ήταν απαράδεκτη. Στο ΟΑΚΑ στις 18 Δεκεμβρίου 2010 γράφτηκε άλλη μία μαύρη σελίδα στην ιστορία της ομάδας όχι για την ήττα από τον Ολυμπιακό Βόλου, αλλά για όσα έγιναν με το τελευταίο σφύριγμα από τον διαιτητή.

Στον αγώνα που έκλεισε τον πρώτο γύρο για τον Παναθηναϊκό τα έκανε «μούσκεμα» ο Ζεσουάλδο Φερέιρα που επίσης είναι επιλογή του Κώστα Αντωνίου. Μπορεί την έλευση του στην Παιανία να την εισηγήθηκε ο Κάρλος Φρέιτας, αλλά αν ήθελε ο Αντωνίου θα την είχε μπλοκάρει. Ο Πορτογάλος προπονητής επιμένει στην χρησιμοποίηση του Στέργου Μαρίνου στον κεντρικό άξονα, παρά το γεγονός ότι δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στον συγκεκριμένο ρόλο. Μπορεί να είναι φιλότιμος ποδοσφαιριστής, να τρέχει και να μαρκάρει, αλλά αυτό δεν αρκεί για να κάνει τη διαφορά σε μία ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό. Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται παίκτες με προσωπικότητα και όπως είναι διαμορφωμένο το ρόστερ του, μου είναι αδιανόητο να παίζουν οι Μαρίνος, Ιωαννίδης και να κάθεται για 90 λεπτά στο πάγκο ο Γιώργος Καραγκούνης. Ο «Κάρα» μπορεί να έχει χίλια στραβά ως παίκτης, αλλά είναι πολύ καλύτερος και από τον Μαρίνο και από τον Ιωαννίδη και από τον Πλεσί…

"Πέταξε" ο τίτλος

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα υποστηρίζει ότι θέλει να έχει άποψη για όλους τους ποδοσφαιριστές του ρόστερ. Όμως, μέχρι να σχηματίσει άποψη το πρωτάθλημα θα έχει «πετάξει» και θα έχει πάει στον Πειραιά.

Από το βράδυ της 18ης Δεκεμβρίου ούτε ο Νικόλας Πατέρας είναι στο απυρόβλητο! Ο πρόεδρος της ΠΑΕ τα «άκουσε» κι αυτός στα επίσημα και πλέον αυτό που πρέπει να κάνει η διοίκηση είναι να φέρει τον Ιανουάριο 2-3 ποδοσφαιριστές που θα μπορούν να αντέξουν το βάρος της πράσινης φανέλας.

Υ.Γ. Οι οπαδοί του ΠΑΟ τα έβαλαν και πάλι με τον Αλέξανδρο Τζόρβα! Το γυαλί στην σχέση τους έχει ραγίσει και δύσκολα θα μπορέσει να βγάλει όλη την χρονιά ως βασικός. Κι αυτό όχι γιατί το θέλουν οι οπαδοί, αλλά επειδή επηρεάζεται αρνητικά από τις εις βάρος του αποδοκιμασίες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ