OPINIONS

Ο καλός Κατσουράνης και ο τραγικός Μπουμσόνγκ

Ο καλός Κατσουράνης και ο τραγικός Μπουμσόνγκ
INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, μετά το 2-2 με την Καβάλα, και κόντρα στον Πανιώνιο πήραν την ομάδα στις πλάτες του ο έμπειρος Κώστας Κατσουράνης και ο νεαρός Σωτήρης Νίνης.

Ο "Κατσούρ" ήταν εξαιρετικός στο δεύτερο 45λεπτο και με το γκολ που πέτυχε σφράγισε τη νίκη του "τριφυλλιού", ενώ ο 19χρονος άσος ξεκλείδωσε την άμυνα του Ιστορικού και είχε μεγαλύτερη διάρκεια στην απόδοση του, όπως του ζήτησε την περασμένη Τρίτη ο Νίκος Νιόπλιας. Στο τέλος βέβαια η αποβολή του είναι "φθηνή" και μάλλον την πάτησε λόγω του πάθους που είχε στο παιχνίδι του…

Ο Κώστας Κατσουράνης… επέστρεψε για τον Παναθηναϊκό, καθώς από την αρχή της περιόδου είχε απασχολήσει τα ΜΜΕ κυρίως για όσα έγιναν στην Εθνική Ομάδα. Την τέταρτη αγωνιστική έκανε το πρώτο του καλό παιχνίδι με το "τριφύλλι" και ο προπονητής του μπορεί να περιμένει πολλά απ’ αυτόν.

Ο Σωτήρης Νίνης είχε αγχωθεί όταν ο Νιόπλιας του έδωσε την φανέλα του βασικού και στα προηγούμενα παιχνίδια είχε κάποιες εκρήξεις, αλλά γενικά ήταν "χαμένος". Με τον Πανιώνιο δεν κρύφτηκε, πήρε πολλές πρωτοβουλίες και πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ. Αν συνεχίσει έτσι, θα αναγκάσει τον προπονητή του να μην σηκώνεται πολλές φορές από το πάγκο.

Για 45λεπτά θετική ήταν και η παρουσία του Λουίς Γκαρσία που έχει την ποιότητα και την εμπειρία να προσφέρει λύσεις στον Παναθηναϊκό. Ο Ισπανός δεν ήρθε για τουρισμό στην Ελλάδα και στο μέλλον αναμένεται να προσφέρει πολλά στο "τριφύλλι".

Τρικυμία


Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο του Παναθηναϊκού ήταν και πάλι σε… τρικυμία. Ειδικά ο Μπουμσόνγκ έκανε εύκολα το λάθος, ενώ και ο Σαριέγκι… υποκλίθηκε μέχρι και στον Κοντοέ! Γι’ αυτό ίσως θα πρέπει στα δύσκολα ματς να γυρίσει στην άμυνα ο Κατσουράνης που έχει την εμπειρία να ανταποκριθεί στις δυσκολίες της θέσης του στόπερ.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού εμπιστεύθηκε και πάλι τον Μπουμσόνγκ, ο οποίος ήταν χειρότερος και από το παιχνίδι της Καβάλας. Απλά ο Πανιώνιος δεν είχε στην ενδεκάδα του Ντουγκλάο…

Ο Νίκος Νιόπλιας στο πρώτο μέρος φώναζε στον Σεντρίκ Καντέ να ανέβει στα χαφ για να βοηθάει τον Σεμπάστιαν Λέτο. Ο Γάλλος δεν είναι μπακ-χαφ, είναι στόπερ και δεν μπορεί να βοηθάει στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Επιλογή του Κοζανίτη προπονητή ήταν να αποκτηθεί το περασμένο καλοκαίρι ο Γιώργος Ιωαννίδης ως εναλλακτική λύση του Νίκου Σπυρόπουλου. Φαίνεται όμως ότι ο 22χρονος ποδοσφαιριστής πρέπει να φάει πολλά… ψωμιά για να πάρει φανέλα βασικού.

Ο Σισέ έχασε τα… άχαστα. Ας τα βάλει με την Κοπεγχάγη.

*Το φερ πλέι είναι μία πονεμένη ιστορία στην Ελλάδα. Ο Ρικάρντο Βαζ Τε τραυματίζεται στο πρώτο ημίχρονο έξω από την περιοχή του Τζόρβα, ο Λέτο φεύγει στην κόντρα και πετάει την μπάλα πλάγιο άουτ για να μπουν οι γιατροί του Πανιωνίου στον αγωνιστικό χώρο. Δεν περνούν πέντε λεπτά, ο Λουίς Γκαρσία βρίσκεται στο τερέν, αλλά Μανιάτης δεν πετάει έξω την μπάλα. Βγάζει βαθιά μπαλιά επειδή έφευγε στην κόντρα ο Ριέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ