ΣΤΗΛΕΣ

Ο Καζαμίας του 2011

Ο Καζαμίας του 2011

Ό,τι θα γίνει μέσα στο 2011, σε αποκλειστικές προβλέψεις του Καζαμία του Sport24.gr, που αποκαλύπτει πράγματα και θαύματα, έχοντας πλήρη αίσθηση της πραγματικότητας με μεγάλη φαντασία

Ο Freddos βαριόταν αφόρητα. Ο Kourkouti είχε φύγει από νωρίς. Ο Σίγουρος έκανε την πάπια και οι υπόλοιποι μου εύχονταν χρόνια πολλά. Κάπου, λίγο πριν πούμε τα "άντε και καλή χρονιά", ακούστηκε μια φωνή: "Τι έγινε, φέτος δεν έχει Καζαμία;"

Ούτε και πέρσι είχε, αλλά αυτή είναι μια λεπτομέρεια που όλοι ήθελαν να ξεχάσουν. Τι να κάνω ο έρμος; Με άφησαν που με άφησαν μόνο, άρχισα και γω να γράφω ό,τι μου κατέβαινε. Είχα, άλλωστε, καλή παρέα. Ένα 2010 γεμάτο και ένα μωρό ανυπόμονο, που μόλις μπήκε στη ζωή μας. Το 2011. Πάτησα τα πλήκτρα, είπα "το κρίμα στο λαιμό σας" και ιδού...

IANΟΥΑΡΙΟΣ:

Η 1η του χρόνου, χρόνια μας πολλά να χαιρόμαστε τους Βασίληδες και τον Φρεντο-κατάσκοπο, που δημοσιεύει τα μαργαριτάρια των συντακτών του Sport24.gr. Η πληροφορία ότι ορισμένοι γράφουν επίτηδες βλακείες για να τους συλλάβει το άγρυπνο μάτι του Freddou, διαψεύδεται επισήμως με ανακοίνωση της 24Media. Η Τρόικα ανακοινώνει ότι η Ελλάδα, χάρη στις καλές της επιδόσεις, δεν χρωστάει φράγκο, άρα απαλλάσσεται από το Μνημόνιο. Χιλιάδες λαού βγαίνουν στους δρόμους και έτσι στα ξαφνικά, γίνεται ένας μαραθώνιος τρελών, με οδηγό τον Γεώργιο Α. Παπανδρέου, από πίσω τον Θεόδωρο Πάγκαλο και σκιά του τον Kourkouti. Η εθνική υπερηφάνεια είναι τεράστια, η Ελλάδα πλέον δεν είναι ο παρίας της διεθνούς κοινότητας, αλλά το πρότυπο θαύμα οικονομικής ανάπτυξης και ευημερίας.

Η αλλαγή οικονομικών συνθηκών, διαφοροποιεί τα δεδομένα στον Πολυμετοχικό Παναθηναϊκό, καθώς ο Ανδρέας Βγενόπουλος, αλλάζει σκεπτικό και επίθετο. Μετονομάζεται σε Ανδρέα Μπαινόπουλο και με μια δήλωσή του 300.000 λέξεων, που κυκλοφορεί σαν προκήρυξη των πυρήνων της συνωμοσίας της φωτιάς, ανακοινώνει ότι είναι έτοιμος να αγοράσει τον Παναθηναϊκό, το Εθνικό Αστεροσκοπείο και το Μέγαρο Μουσικής: "Χιλιάδες πράσινες καρδιές θα χτυπάνε στο ΟΑΚΑ, ατενίζοντας τον έναστρο αττικό ουρανό, τους πλανήτες και τους δορυφόρους, ακούγοντας την 9η Συμφωνία του Μπετόβεν, από την Παναθηναϊκή Ορχήστρα Αθηνών (είχε προλάβει, ενδιάμεσα, να αγοράσει και την Κρατική Ορχήστρα), υπό την διεύθυνση του Νικόλα Πατέρα..." καταλήγει η λιτή ανακοίνωσή του. Τζίγγερ και Παυλοθανάσηδες κάνουν τον σταυρό τους, ενώ ο Νίκος Νιόπλιας σε έκτακτο ραδιοφωνικό του μήνυμα θέτει εαυτόν στην υπηρεσία του ΠΑΟ.

Ο Καζαμίας του 2011
INTIME SPORTS

Στην πρώτη συνεδρίαση της Superleague, για το νέο έτος, ο Βαγγέλης Μαρινάκης εμφανίζεται έτοιμος για όλα. Εντύπωση προκαλεί η αμφίεση του, καθώς αντί για κουστούμι φοράει γάντια του μποξ και μπουρνούζι που πίσω γράφει: Marinakaros: "Έχουμε και λέμε. Που είναι ο Αδαμίδης να τον σβερκώσω;" είναι η βαρυσήμαντη δήλωση του προέδρου της λίγκας, με τον Αχιλλέα Μπέο να επαυξάνει: "Σβέρκωσε και τον Πατέρα, Βαγγέλα. Που έχει πάει αυτό το παιδί;". Απασχολημένος, πλέον, με την Παναθηναϊκή Ορχήστρα Αθηνών, ο Νικόλας δίνει τόπο στην οργή και δεν ασχολείται.

Στις 12 του μηνός, στο ΟΑΚΑ στρώνεται ένα τεράστιο κόκκινο χαλί, για να πατήσει ο Βασίλης Σπανούλης. Χιλιάδες φίλοι του Παναθηναϊκού, υποδέχονται τον Kill Bill ραίνοντάς τον με άνθη και τραγουδώντας το "ποτέ δεν σε ξεχνώ" του Γιάννη Πάριου. Συγκινημένος κι ο Παναγιώτης Ψαρρέας (από την επιλογή Πάριου, φυσικά) γράφει στο live του Sport24.gr: "Ο τροβαδούρος του έρωτα και ο μεγάλος Σπανούλης, σε ένα μοναδικό τετ-α-τετ".

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

Ο νέος επικεφαλής της Τρόικας, Γερμανός Αντολφ Φον Πρόκτορ, ανακοινώνει: "Πλάκα σας κάναμε κι εσείς το πιστέψατε; Ούτε ένα αστείο δεν σηκώνετε, πλέον σαν Έλληνες;" Ο Πρωθυπουργός πέφτει σε βαθιά κατάθλιψη και τον αντικαθιστά μέχρι να γίνει καλά ο Θόδωρος Πάγκαλος, που ετοιμάζει ένα πρόγραμμα-σοκ για την ελληνική οικονομία. Απολύει όλους τους δημοσίους υπαλλήλους, καταργεί τις συντάξεις, απαγορεύει τις απεργίες και δηλώνει από το βήμα της Βουλής: "Μαζί τα φάγαμε, μαζί θα αδυνατίσουμε". Μαζί του συμφωνεί και ο Νίκος Αλέφαντος που σε συνέντευξή του στον Θέμι Σινάνογλου στο ΦΩΣ, τονίζει: "Δεν σας τα εξηγεί καλά ο κύριος Θόδωρος;"

Ο Καζαμίας του 2011
INTIME SPORTS

Ο Ανδρέας Μπαινόπουλος, καταλαβαίνει τι συμβαίνει γύρω του και με μια απλή δήλωση "Βγενόπουλος είπαμε" παίρνει πίσω όσα είχε εξαγγείλει. Τζίγγερ και Παυλοθανάσηδες ξανακάνουν τον σταυρό τους, ενώ ο Νίκος Νιόπλιας παρουσιάζεται ξαφνικά στην Παιανία και κάνει την προπόνηση. Ο Ζεζουάλδο Φερέιρα μένει εντυπωσιασμένος από τις γνώσεις του προκατόχου του και δηλώνει πως δεν έχει πρόβλημα να μείνει βοηθός του. Με Νιόπλια στον πάγκο, ο ΠΑΟ ανατρέπει το 5-0 σκορ με το οποίο είχε χάσει στον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου, κερδίζοντας την ΑΕΚ 7-1 χάρη σε 3 γκολ του Ζιλμπέρτο Σίλβα, 2 του Σιμάο και άλλα δυο του Βαζέχα που μπήκε σαν αλλαγή στο 80ό λεπτό.

Στην προπόνηση του Ολυμπιακού, ο Αβραάμ Παπαδόπουλος ανατρέπει τον Μιραλάς μέσα στην περιοχή, αλλά ο Βαλβέρδε που εκείνη την ώρα μίλαγε στο τηλέφωνο με τον Παντελή Διαμαντόπουλο, δεν δίνει το πέναλτι. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης καλεί τα κανάλια στο Γραφείο του και κάνει δηλώσεις: "Σήμερα, έγινε ένα έγκλημα κατά του κράτους". Κάπως έτσι δραπετεύει από το σβέρκωμα ο Αδαμίδης που βρίσκει την ευκαιρία να ξεκινήσει την επιχείρηση ανασύσταση στην ΑΕΚ, με γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια, μπάτζετ 38 εκατομμυρίων ευρώ και προπονητή τον Λορέντσο Σέρα Φερέρ αντί του Χιμένεθ, που εν τω μεταξύ έχει παραιτηθεί μετά τον αποκλεισμό γυρίζοντας στην Ισπανία για να αναλάβει την Εθνική Ισπανίας.

Ο ΓΓΑ Παναγιώτης Μπιτσαξής ανακοινώνει ότι απαγορεύονται οι μετακινήσεις γενικώς και όχι μόνο των οργανωμένων οπαδών: "Κάνουμε και οικονομία στη βενζίνη" είναι το συμπέρασμά του και προτρέπει τους πολίτες να αρχίσουν το περπάτημα, μπας και γίνει πράξη η εντολή Πάγκαλου για αδυνάτισμα...

ΜΑΡΤΙΟΣ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Kourkoutis δηλώνει ότι η πολιτική Πάγκαλου έχει ικανοποιήσει απόλυτα την Ευρωπαϊκή Ένωση, την τρόικα, το ΔΝΤ και προσωπικά την Άνγκελα Μέρκελ, η οποία μάλιστα εξεδήλωσε ενδιαφέρον να ακολουθήσει τη δίαιτα των Ελλήνων. Ο Kourkoutis της στέλνει μια φωτογραφία του Κώστα Μήτρογλου, που αποτελεί, πλέον, πρότυπο ομορφιάς για ολόκληρο τον δυτικό κόσμο.

Με καθυστέρηση ενός μήνα, γίνεται ο επαναληπτικός ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού για το Κύπελλο Ελλάδας. Ο Πάμπλο Γκαρσία φοράει μπερέ ενώ αντικαθιστά τις μαύρες ρίγες της φανέλας του ΠΑΟΚ με φυσεκλίκια. "Η ώρα της λαϊκής επανάστασης έφτασε. Σύντροφοι, μαζί θα πολεμήσουμε για την πρόκριση" δηλώνει στα αποδυτήρια, παίρνοντας αγκαλιά τον Βιτόλο και τον Βιερίνια. Ο Δικέφαλος που είχε χάσει στο Καραϊσκάκη 3-0, ισοφαρίζει το σκορ με δυο γκολ του Κλάους Ράους Αθανασιάδη κι ένα του δανεικού από τον Παναθηναϊκό Τζιμπρίλ Σισέ (για τις ανάγκες του ματς) και παίρνει το εισιτήριο στα πέναλτι με 23-22. Στο τελευταίο πέναλτι ευστοχεί ο Γιώργος Μίνος, που πετάει τη φανέλα στη Θύρα 4 και αποθεώνεται.

Ο Καζαμίας του 2011
INTIME SPORTS

Μετά από ενάμιση μήνα τελειώνει το ντέρμπι του μπάσκετ ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ. Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού, μετά τα χαλιά και τα λουλούδια στον Σπανούλη, είχαν κι άλλες εκπλήξεις. Έβγαλαν ένα πανό που έγραφε "ωραίο το αστείο μας;" και το ντέρμπι άρχισε κανονικά. Μετά από διακοπή, που κράτησε πάνω από ενάμιση μήνα, το ματς ολοκληρώθηκε με καλάθι του Διαμαντίδη από το ποδοσφαιρικό γήπεδο, κι ενώ ο Ολυμπιακός ήταν μπροστά με 87-85. Ο Δημήτρης Χατζηγεωργίου παραλληρεί από το μικρόφωνο της ΕΡΤ: "Καταπληκτικό, τρομερό, ανεπανάληπτο. Ο Διαμαντίδης πήγε να μαζέψει τη μπάλα, πέρασε έξω από τον περιβάλλοντα χώρο, την βρήκε μέσα στο ποδοσφαιρικό γήπεδο και όοου, τί τρίποντο!!!"

Εξαντλημένος ο Παναγιώτης Ψαρρέας από το live του ντέρμπι ζητάει άδεια, από το Sport24.gr, ενός χρόνου και δέκα ημερών, για να προλάβει και κάτι βαφτίσια, που του έχουν μείνει από το 2010...

ΑΠΡΙΛΙΟΣ

Ο Γιώργος Παπανδρέου συνέρχεται από τον λήθαργο και την κατάθλιψη, αλλά το ΠΑΣΟΚ ενθουσιασμένο από τις επιτυχίες Πάγκαλου που εν τω μεταξύ έχει χάσει 100 κιλά και μοιάζει, πλέον, με τον Koukouti, σε ειδική συνεδρίαση τον διαγράφει από το Κίνημα. Περίλυπος ο πρώην Πρωθυπουργός, παίρνει το κανό του και φτάνει ως την Γαύδο, όπου απομονώνεται για να συγγράψει τα απομνημονεύματά του.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχοντας πάρει ανάποδες από τον αποκλεισμό στο Κύπελλο, πάει στην προπόνηση και σβερκώνει τον Βαλβέρδε, τον Κούλη Δουρέκα και τον Ριέρα που περνούσε αμέριμνος από δίπλα. Ενθουσιασμένες οι εφημερίδες του Ολυμπιακού, γράφουν την άλλη μέρα: "Μαρινάκη Θεέ σβέρκωσε και τον Σισέ" (Γαύρος), "Τρέλα Μαρινάκη, ντα πίπα οι άλλοι" (Πρωταθλητής) "Νίκος Αλέφαντος: Προχώρα Βαγγέλα" (ΦΩΣ, αποκλειστική συνέντευξη στον Θέμι Σινάνογλου)

Ο Γιώργος Χριστοφόρου γράφει την 600ή συνέχεια του "Που Χάθηκες Εσύ", αναζητώντας τα ίχνη του Φέλιξ Αμποάγκουε, ενώ σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μάκη Ψωμιάδη, αποκαλύπτει το νέο προπονητή της Καβάλας: "Παιδιά, καταπληκτικό θέμα. Μου το' πε ο πρόεδρος. Αναλαμβάνει την Καβάλα, ο Ούγγρος Agapoulas" λέει στην αίθουσα σύνταξης πριν τσιμπήσει μια μπουκιά από τη μακαρονάδα με κιμά, που είχε μπροστά του. Στον Βόλο, αυτόπτες μάρτυρες αποκαλύπτουν ότι είδαν τον Αχιλλέα Μπέο να πίνει τσίπουρα με το Νικόλα Πατέρα και μετά από λίγο σκάει η είδηση-βόμβα: Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΟ, αναλαμβάνει πρόεδρος στον Ολυμπιακό Βόλου: "Με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ μας συνδέει μια φιλία ετών" δηλώνει ο κ.Πατέρας, ενώ ο κ.Μπέος τον ασπάζεται μπροστά στις κάμερες της TV.

Ο Καζαμίας του 2011
INTIME SPORTS

Στο πνεύμα της Πρωταπριλιάς, η ΕΟΚ ανακοινώνει την πρόσληψη του Παναγιώτη Γιαννάκη στην θέση του προπονητή της Εθνικής Ομάδας: "Με τον Παναγιώτη είμαστε πάντοτε φίλοι και δεν μας χωρίζει τίποτε" δηλώνει αποκλειστικά στον Βαγγέλη Ιωάννου, ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, που επιφυλάσσει και μια ακόμη έκπληξη. Άμεσος συνεργάτης του Γιαννάκη είναι ο Φίλιππος Συρίγος.

ΜΑΪΟΣ

Ο Κώστας Μήτρογλου, μετά από πρόταση του Kourkouti, γίνεται Υπουργός Εξωτερικών και το ΦΩΣ δημοσιεύει αποκλειστικές δηλώσεις του πατέρα του: "Θα μπορούσε και ένα καλύτερο Υπουργείο, αλλά εντάξει, δεν είμαστε υπερβολικοί". Ο Θόδωρος Πάγκαλος που έχει γίνει χαλκομανία, πλέον, κάνει επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ και παίζει μονό με τον Μπάρακ Ομπάμα στο γήπεδο μπάσκετ που έχει ο Αμερικανός πρόεδρος στον Λευκό Οίκο: "Wow. Amazing slam dunk by Greek prime minister Teo" σχολιάζει σε άπταιστα αγγλικά και σε απευθείας σύνδεση του ESPN Sport ο Dimitris Chatzigeorgiou.

Ο Παναθηναϊκός των Νιόπλια-Φερέιρα, πάει στο Καραϊσκάκη, για το ντέρμπι του β΄γύρου, που θα κρίνει και το πρωτάθλημα. Την παραμονή του ματς ο Βαγγέλης Μαρινάκης, στέλνει μήνυμα στην ομάδα με μια λέξη: "Σβέρκωμα, αν δεν...". Την επομένη, ο Ολυμπιακός παίρνει τη νίκη με 1-0, χάρη σε γκολ του Νταβίντ Φουστέρ, που πέρασε δυο φορές την άμυνα του Παναθηναϊκού, και με πλασέ αλά Πανένκα έστειλε τη μπάλα πρώτα στο δοκάρι και μετά στην εστία του Τζόρβα. Ο διεθνής γκολκίπερ τρέχει προς τον διαιτητή Στραγαλίδη και υποστηρίζει πως το σουτ προήλθε από βολή αεροβόλου όπλου, αλλά ο ρέφερι έχει δείξει, ήδη, σέντρα. Συγκινημένος ο Παναγιώτης Γκαραγκάνης, γράφει στο RedPlanet.gr: "Φουστέραρος. Τα είχαμε πει".

Ο Καζαμίας του 2011

Η συνέντευξη Τύπου γίνεται στα σκοτάδια, γιατί πέφτει ξαφνικά το ρεύμα. Αυτό δεν πτοεί καθόλου τον Μπάμπη Τσιμπίδα, που συνηθισμένος σε τέτοια ρεπορτάζ, βγαίνει στο live streaming μεταφέροντας επακριβώς τι είπαν Βαλβέρδε και Φερέιρα. Ο Νιόπλιας δεν παρέστη στη συνέντευξη, γιατί έδινε την ίδια ώρα συνέντευξη σε αγγλικό κανάλι, καθώς η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όπως αποκάλυψαν τα Prasinanea.gr προορίζουν τον Κοζανίτη τεχνικό για αντικατάστη του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

Στον τελικό του φάιναλ-φορ αναμετρώνται Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός. Το ματς γίνεται κανονικά καθώς ο Παναγιώτης Μπιτσαξής έχει απαγορεύσει γενικώς τις μετακινήσεις από και προς τα αεροδρόμια, για την σωτηρία της Ολυμπιακής, που ο Ανδρέας Βγενόπουλος έχει επιστρέψει στο ελληνικό κράτος. Ο Τζαμόν Γκόρντον Λούκας, κάνει τριπλ-νταμπλ φίγκιουρ που θα λεγε και ο Σκουντής, με 33π, 12ρ και 10 κοψ, εκ των οποίων το τελευταίο πάνω στον Διαμαντίδη, που κατά την προσφιλή του συνήθεια, είχε βγει από το γήπεδο να μαζέψει τη μπάλα και να σουτάρει για τρίοποντο. Σε αποκλειστική του συνέντευξη στον Γιάννη Φιλέρη, ο Λούκας Γκόρντον Τζαμόν, αποκαλύπτει "Δεν με λένε Τζαμόν, αλλά Χαμόν". Για του λόγου το αληθές, βγάζει ένα μπούτι χαμόν το οποίο ο Φιλέρης το αρπάζει και εξαφανίζεται...

ΙΟΥΝΙΟΣ

Λόγω πληθώρας γεγονότων (δικός μας είναι ο Καζαμίας, ό,τι θέλουμε τον κάνουμε), ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ, γίνεται Ιούνιο. Σκοτωμός στα Γραφεία του Sport24.gr για το ποιος θα πάει στο Λονδίνο. Τελικά, επιλέγεται ο Παναγιώτης Χαραλάμπους, αλλά την παραμονή της αναχώρησής του ξεχνιέται στο facebook, με αποτέλεσμα το site να μείνει χωρίς αποστολή. Από την δύσκολη θέση μας βγάζει ο Kourkoutis, που σαν κυβερνητικός εκπρόσωπος έχει τα μέσα και πείθει τον Πάγκαλο να του δώσει δυο-τρεις μέρες άδεια.

Αντίπαλοι στον τελικό είναι η Μπαρτσελόνα και η Ρόμα, που έχει αποκλείσει διαδοχικά Σαχτάρ, Γιουνάιτεντ και Ρεάλ, με τον Παντελή Διαμαντόπουλο να δηλώνει ευθέως: "Αν το πάρω, αλλάζω το όνομά του σε Παντρελή". Δεν θα το κάνει. Η Μπάρτσα νικάει με 2-0 χάρη σε δυο γκολ του Ονουάτσι, τον οποίο ο Μάκης Ψωμιάδης παραχώρησε ευγενικά στην μεγάλη ομάδα της Καταλανίας, όταν τραυματίστηκε ο Νταβίντ Βίγια. Στα επίσημα ο πρόεδρος Ροσέλ αγκαλιάζει τον Ηλία Ευταξία, ενώ ο καπιτάνο Τότι ψάχνει τον Γρηγόρη Μπάτη να του δώσει τη φανέλα (ο Παντελής έχει από άλλο παιχνίδι, αυτό έλειπε).

Στην Ελλάδα, ο Ολυμπιακός παίρνει το πρωτάθλημα όπως έχει προβλέψει ο Πιτ Παπαδάκος και στη φιέστα την οποία καλύπτει λάιβ για το Sport24.gr, ο Μοϊσές Ουρτάδο, γίνεται σόου. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης πλέει σε πελάγη ευτυχίας, υπογράφει 30ετές συμβόλαιο με τον Ερνέστο Βαλβέρδε και κάνει δήλωση με νόημα: "Και τώρα θα σβερκώσουμε την Ευρώπη". Ο Ουρτάδο προσπαθεί να βρει την κατάλληλη λέξη για το σβέρκωμα στα ισπανικά και συμβουλεύεται τον Θανάση Κρεκούκια, που μόλις έχει τελειώσει ένα μοναδικό αφιέρωμα για τα καλύτερα κρασοπουλιά της Ισπανίας με τίτλο: "Μασιά, η Ακαδημία που γεννάει χοντρομπαλάδες".

Ο Καζαμίας του 2011
INTIME SPORTS

Ο Νίκος Νιόπλιας παρουσιάζεται επισήμως από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε ειδική εκδήλωση στο Ολντ Τράφορντ. Ο Κοζανίτης τεχνικός μιλάει για τρεις ώρες και είκοσι λεπτά στους Άγγλους δημοσιογράφους, εξηγώντας τι συνέβη στον Παναθηναϊκό. Λίγες μέρες αργότερα σημαιοστολίζεται η πόλη του Ηρακλείου, καθώς ο ΟΦΗ κερδίζει πανηγυρικά την άνοδό του στην Β Εθνική. Ο Νίκος Αναστόπουλος παρασημοφορείται από βρακοφόρους, ανακηρύσσεται επίτιμος δημότης της Πόλης και παίρνει το χρυσό κλειδί. Συγκινημένος ο Μανόλης Γρηγοράκης χορεύει πεντοζάλι μέσα στην αίθουσα της 24Media και κερνάει ξεροτήγανα.

ΙΟΥΛΙΟΣ

Καλοκαίρι. Με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου απαγορεύονται οι άδειες όχι όμως και το μπάνιο στη θάλασσα, αρκεί οι εργαζόμενοι να πληρώνουν περαίωση 1.400 ευρώ (+ΦΠΑ) σε ιδιωτικές και μη πλαζ: "Τέρμα στην αχρεία εκμετάλλευση από τους κοπρίτες των δημόσιων θαλασσών και παραλιών της Ελλάδας" δηλώνει με στόμφο ο πρωθυπουργός, το πορτρέτο του οποίου φιλοτεχνεί ο Kourkoutis. Κυκλοφορεί ο πρώτος τόμος των απομνημονευμάτων του Γιώργου Παπανδρέου με τίτλο "Όλοι στις κάλτσες".

Ξαφνικά, γίνεται χαμός στον Παναθηναϊκό. Ο Τζίγγερ, αποφασίζει να κάνει κίνηση ματ. Εξαγοράζει το ποσοστό Βγενόπουλου, δίνει 380.000 ευρώ που χρωστούσε η ΠΑΕ στον Παύλο και εξασφαλίζει, πλέον, το 90% των μετοχών. Ενθουσιασμένοι, οι οπαδοί του ΠΑΟ κάνουν συλλαλητήριο έξω από τη Μότορ Όιλ με σύνθημα "Τζίγγερ Θεέ, ολέ, ολέ, ολέ". Οι "πράσινοι" ανακοινώνουν (μετά τη λήξη του συλλαλητηρίου) την πρόσληψη του Ζοζέ Μουρίνιο, που έχει απολυθεί από τη Ρεάλ.

Στον Ολυμπιακό συσκέπτονται για τις μεταγραφές. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει μια λίστα από 381 ποδοσφαιριστές που έχουν προταθεί από μάνατζερ, όμως ο Βαλβέρδε κάνει την έκπληξη: "Ζήτησε τον μικρό αδερφό του Φουστέρ" αποκαλύπτει το Sport24.gr, σε αποκλέιστικό ρεπορτάζ του Μοϊσές Ουρτάδο, ο οποίος έχει εγκαταλείψει οριστικά το ποδόσφαιρο και ασχολείται με τη δημοσιογραφία. Δείτε το βίντεο:

Στην ΑΕΚ ο Λορέντσο Σέρα Φερέρ υποβάλλει την παραίτησή του και επιστρέφει στην Ισπανία. Νέος προπονητής ο Νίκος Κωστένογλου. Με βαρυσήμαντο άρθρο στο Sport24.gr, o Βαγγέλης Αρναούτογλου σχολιάζει: "Ο Θεός είναι μεγάλος". Δέχεται 3.567 σχόλια και απαντάει σε όλα, μη χάσει. Μεγάλη κίνηση του Ολυμπιακού Βόλου, που στο μεταξύ έχει αναδειχθεί Κυπελλούχος Ελλάδος χάρη στο 4-0 επί του ΠΑΟΚ στον τελικό του ΟΑΚΑ. Ο Νικόλας Πατέρας. με τη σύμφωνη γνώμη του Αχιλλέα Μπέου, κλείνει για βοηθό προπονητή του Σάκη Τσιώλη, τον Χενκ Τεν Κάτε

Μετά από ένα αγώνα, που κράτησε ένα μήνα και κάτι, ολοκληρώνεται ο πέμπτος τελικός των πλέι-οφ ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Νικητής και πρωταθλητής ο Παναθηναϊκός, χάρη σε τρίποντο από τη γωνία του Ζούμπου, που είχε πάρει τη θέση του Διαμαντίδη, γιατί ο "Μήτσος" έπρεπε να κάνει βάρδια στη Βιανέξ. Πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού με 33π ο Κατσίβελης, που έδωσε, επίσης, 12 ασίστ και είχε 11 κλεψίματα.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

Ο Θόδωρος Πάγκαλος καλεί την Άνχελα Μέρκελ, για διακοπές στη Μύκονο. Μαζί της έρχεται ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ο Στρος Καν, ο Όλι Ρεν και άλλοι, που δεν συγκράτησα τα ονόματά τους. "Ρε Kourkouti, που θα τους βάλουμε όλους αυτούς" αναρωτιέται ο Πρωθυπουργός, που μονολογεί: "Μια κουβέντα είπαμε και πλάκωσε όλο το σκυλολόι". Δεν υπάρχει πρόβλημα, όμως. Οι επίσημοι προσκεκλημένοι επιβιβάζονται στο κότερο "Φαλκονέρα" και ανοίγονται στο πέλαγος...

Ο Θανάσης Κρεκούκιας φτάνει πρώτος απ' όλους στη Μαδρίτη, για να πάρει αποκλειστική συνέντευξη από τον Μουρίνιο. Ο Special One, παραδέχεται ότι είναι έτοιμος να αναλάβει τον Παναθηναϊκό, αλλά ξαφνικά του γυρίζουν τα λαμπάκια, βλέποντας τον φωτογράφο του Sport24.gr, Ηλία Ευταξία να προσπαθεί να "τραβήξει" αποκλειστικές φωτό: "Εσύ δεν ήσουν που με έκανες ρόμπα με τον τίτλο Special one, 2,3,4,5;" φωνάζει και κινείται απειλητικά εναντίον του.

Δείτε το βίντεο με την επίθεση του Μουρίνιο

Ο Βαλβέρδε με νέα πρόταση προς τον Μαρινάκη προτείνει και τον μεγάλο αδερφό του Φουστέρ, ενώ στον ΠΑΟΚ ο Θοδωρής Ζαγοράκης ανακοινώνει ότι την ΠΑΕ αγοράζει η Αλ Κάιντα. Ο Πάμπλο Γκαρσία, ενθουσιασμένος δηλώνει με νόημα: "Και τώρα, αν θέλετε ελάτε πάλι στην Τούμπα". Ο Άρης ανανεώνει, μετά από διαπραγματεύσεις 3,5 μηνών, το συμβόλαιο του Έκτορ Ραούλ Κούπερ αλλά η Καβάλα του Μάκη Ψωμιάδη κάνει το μπαμ του καλοκαιριού. Αντί για έναν παίρνει τρεις προπονητές: "Αγαπούλες, αφού θα σας διώξω που θα σας διώξω, σας παίρνω από τώρα, για να μη ψάχνω μετά" λέει ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ.

Η Εθνική ομάδα μπάσκετ, ξεκινάει προετοιμασία με το δίδυμο Γιαννάκη-Συρίγου να συνεργάζονται αρμονικά για το Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας έχοντας επιλέξει για βασικό σέντερ της ομάδας τον Λάζαρο Παπαδόπουλο. Στο τουρνουά Ακρόπολις, οι Σέρβοι πλακώνονται μεταξύ τους και απειλούνται με ομαδική τιμωρία από την FIBA. Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος δηλώνει: "Αν τιμωρηθούν οι Σέρβοι, τα αδέρφια μας, δεν πάμε κι εμείς στη Λιθουανία". Μπροστά στη σθεναρή στάση της ελληνικής ομοσπονδίας, η καταχθόνια FIBA υποχωρεί...

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

Κυκλοφορεί ο δεύτερος τόμος των απομνημονευμάτων του Γεωργίου Παπανδρέου: "Κουπί με το κανό", ο Πάγκαλος παίρνει ανάποδες αλλά δίνει τόπο στην οργή. Εξοργισμένοι οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί, Σαμαράς, Παπαρήγα, Τσίπρας, Καρατζαφέρης, Κουβέλης διαμαρτύρονται στον Kourkouti, γιατί ο Καζαμίας του Sport24.gr, τους αγνοεί επιδεικτικά. Η Άνχελα Μέρκελ αναχωρεί από τη Μύκονο, έχοντας μαυρίσει και αδυνατίσει 40 κιλά. Ο Βαγγέλης Σταματόπουλος δημοσιεύει στο Sporft24.gr δέκα αποκλειστικές φωτογραφίες της Καγκελαρίου της Γερμανίας, με τίτλο "Η καυτή Μούσα της Μυκόνου" και παίρνει το βραβείο πούλιτζερ.

Ξεκινάει το τσάμπιονς λιγκ. Ο Ολυμπιακός κληρώνεται στον όμιλο με Ρεάλ, Γιουνάιτεντ (του Νιόπλια) και Ρούμπιν Καζάν: "Ρουμπίν ρε παιδιά" πετάγεται ο Φώντας Σέμπρος, που έχει εγκαταλείψει την δημοσιογραφία και έχει ανοίξει, μαζί με τον Στέλιο Χαρτζουλάκη, φροντιστήριο ξένων γλωσσών. Στο πρώτο παιχνίδι, οι "ερυθρόλευκοι" με τρία γκολ των αδερφών Φουστέρ νικούν την Ρεάλ στο Καραϊσκάκη και το ΦΩΣ κυκλοφορεί με τίτλο: "Οι νέοι Ανδριανόπουλοι"!

Η Αλ Κάιντα ανακοινώνει ότι μετά την ανάληψη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ σταματάει τα τρομοκρατικά χτυπήματα. Ο Πάμπλο Γκαρσία απογοητευμένος δηλώνει ότι σκέφτεται σοβαρά να φύγει από τον ΠΑΟΚ. Δέχεται πάντως να συναντηθεί με τον μεγαλομέτοχο Λάντεν Μπιλ. Ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ ολοκληρώνει τις μεταγραφές του Άρη, παίρνοντας 22 Έλληνες ποδοσφαιριστές και καθιερώνει ως επίσημη γλώσσα της ομάδας τα αρχαία ελληνικά, εισπράττοντας τα επίσημα συγχαρητήρια του Άδωνι Γεωργιάδη...

Ξεκινάει το Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας. Η Εθνική Ομάδα νικάει την Ισπανία με 89-86 χάρη σε τρίποντο του Τεόντοσιτς, που μπερδεύτηκε πριν από το τζάμπολ και μπήκε στο παιχνίδι παίζοντας με τους Έλληνες. Φώτσης και Διαμαντίδης πέφτουν πάνω στον Μίλος και πανηγυρίζουν μια παρέα στο κέντρο του γηπέδου.

Ο Καζαμίας του 2011
INTIME SPORTS

Οι πολίστες του Ολυμπιακού ξαναβάζουν τα σκουφάκια τους, που είχαν πετάξει στο κολυμβητήριο. Με κοινή τους δήλωση ευχαριστούν την Διοίκηση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού για το συσσίτιο που οργάνωσε με επιτυχία όλη τη χρονιά, εξασφαλίζοντας τροφή για όλους τους αθλητές του συλλόγου.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

Νέες απεργίες σαρώνουν την Ελλάδα. Ο Πρωθυπουργός δεν έχει πρόβλημα να δεχθεί τους συνδικαλιστές στο Γραφείο του, αρκεί να είναι έτοιμοι να του γυαλίσουν τα παπούτσια και να του κάνουν μασάζ στον ώμο, γιατί είναι πιασμένος από τα μπάνια του καλοκαιριού. Μπροστά σε αυτή την έξαρση δημοκρατικού πνεύματος τα συνδικάτα αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις τους και αποφασίζουν να αποδεχθούν την πρόταση για περικοπή των 12 μισθών: "Γλιτώσαμε τουλάχιστον τον 13ο" λέει περιχαρής ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ.

Ο Καζαμίας του 2011
INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στο Ολντ Τράφορντ να παίξει με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Λέτο, που έχει πάρει μαζί του ο Νιόπλιας ανοίγει το σκορ, αλλά ακολουθεί ένας καταιγισμός από τον Ολυμπιακό, που ισοφαρίζει με τον μικρό Φουστέρ. Στο 89, ο Μιραλάς ανατρέπεται μέσα στην περιοχή, αλλά ο Ιταλός διαιτητής Mafioso δεν δίνει το πέναλτι. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης βγαίνει στο BBC και το Sky Sports και δηλώνει: "It was a crime against the European Union".

Ο Μουρίνιο φέρνει Ρονάλντο, Οζίλ ("Εζίλ" λέει ο Σέμπρος), Τέρι και Ντρογκμπά στον Παναθηναϊκό, δηλώνει ότι θα στηριχθεί στον Βύντρα και ζητάει την παραμονή του Σαριέργκι. Ο Τζίγγερ ικανοποιεί όλες τις προτάσεις του, καθώς το μπάτζετ της ομάδας έχει εκτοξευθεί στα 120 εκατομμύρια ευρώ. Ο Ανδρέας Βγενόπουλος αναρωτιέται δημόσια: "Μήπως να μπω τώρα";

Σκάνδαλο ξεσπάει στο ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς ανακαλύπτεται ότι όλα τα παιχνίδια της προηγούμενης χρονιάς ήταν καθαρά: "Δεν θα το αφήσουμε να περάσει έτσι" δηλώνει ο Σοφοκλής Πιλάβιος, που αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη. Σε ειδική συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, ανακοινώνεται ότι ο Παναγιώτης Εθελοτυφλίδης αναλαμβάνει καθήκοντα εκπαίδευσης των Ελλήνων διαιτητών.

Η Εθνική Ομάδα του Φερνάντο Σάντος με χατ-τρικ του Κώστα Μήτρογλου που άφησε για λίγο το Υπουργείο Εξωτερικών νικάει την Κροατία 3-0 και παίρνει το εισιτήριο για τα τελικά του Euro2012. Στο τρίτο γκολ, ο προπονητής της ομάδας πετάει το πέτσινο μπουφάν στην εξέδρα και αποθεώνεται.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

Κυκλοφορεί και ο τρίτος τόμος των απομνημονευμάτων Παπανδρέου με τίτλο: "Δια βίου επιμήκυνση", ένα οικονομικό σύγγραμμα που ξεσηκώνει θύελλα ενθουσιασμού στην Ευρώπη. Ο πρώην πρωθυπουργός προτείνεται για νόμπελ, ενώ ο Θόδωρος Πάγκαλος στο Μαξίμου καλεί τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς για τσιμπούσι. Το ΔΝΤ σκέφτεται σοβαρά να βάλει Δυναμίτη στην Ελλάδα για να ξεμπερδεύει μια και καλή.

Τρεις συντάκτες του Sport24.gr, Θανάσης Κρεκούκιας, Γιάννης Λαμπίρης και Γιάννης Φιλέρης συμμετέχουν εθελοντικά στο νέο παιχνίδι του Mega "Φάτε και τα κουφώματα", ενώ στην πρώτη συνεδρίαση της Superleague, o Βαγγέλης Μαρινάκης κάνει την έκπληξη και προτείνει για διάδοχό του, τον καλό του φίλο Νικόλα Πατέρα. Συναινεί ο Αχιλλέας Μπέος και όλοι μαζί κάνουν ζντό για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Μετά από δυο μήνες ολοκληρώνεται ο τελικός του Ευρωμπάσκετ, όπου η Εθνική Ομάδα με κάρφωμα του Λάζαρου Παπαδόπουλου νικάει τους Λιθουανούς με 90-88 και στέφεται πρωταθλήτρια Ευρώπης. "Ευχαριστούμε τους Έλληνες φιλάθλους που μετέφεραν τις συνήθειές τους στην Λιθουανία και τα παιχνίδια μπάσκετ κρατάνε τόσο πολύ" δηλώνει με μήνυμά του ο γγ της FIBA, Πάτρικ Μπάουμαν, ενώ οι τρεις πρωταγωνιστές Γιαννάκης, Συρίγος και Λ.Παπαδόπουλος αφιερώνουν το χρυσό στον Γ.Βασιλακόπουλο. Ο Δημήτρης Χατζηγεωργίου αναφωνεί: "Είναι εκπληκτικό"!

Ο Καζαμίας του 2011
INTIME SPORTS

Η Καβάλα του Μάκη Ψωμιάδη και των τριών προπονητών αποσπάται 6 βαθμούς στο πρωτάθλημα, από τον Παναθηναϊκό του Μουρίνιο και 7 από τον Ολυμπιακό των αδερφών Φουστέρ: "Να πάρω κι άλλον έναν" αναρωτιέται ο μεγαλομέτοχος, που σκέφτεται σοβαρά να πάρει και 4ο κόουτς μέσα στη χρονιά για να έχει καβάτζα.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

Τα νέα μέτρα της Κυβέρνησης είναι δραστικά. Κανείς δεν θα δουλεύει από δω και πέρα. Άρα δεν χρειάζεται να παίρνουν και μισθούς. Επιτέλους, μετά από 30 χρόνια, ο τρίτος δρόμος για τον σοσιαλισμό γίνεται πραγματικότητα. Το επίτευγμα είναι τεράστιο και η ανθρωπότητα μένει άναυδη για το κυβερνητικό έργο, τη φιλοσοφία του οποίου αναπτύσσει με ειδικό του αφιέρωμα σε όλες τις ιστοσελίδες του κόσμου, το Kourkouti.

Η Superleague γίνεται, πλέον, εφάμιλλη της Premier League, απόδειξη ότι οι συνεδριάσεις γίνονται στα αγγλικά, όπου ακούγονται αβρότητες του στυλ 'do you want me to sverk you", και "ade go from here lamogio".

Ο Καζαμίας του 2011


Ο Νιόπλιας παιραιτείται από τη Γιουνάιτεντ και αναλαμβάνει τη Λίβερπουλ, στη θέση του Ρόι Χόγκτον, κάνοντας εντυπωσιακές μεταγραφές καθώς παίρνει Λέτο, Νέμεθ, Πλεσί, Ελ Ζαρ και κρατάει τον Κυργιάκο. Οι reds κάνουν πρόταση σε Καραγκούνη-Κατσουράνη, αλλά ο Τζίγγερ μετά από υπόδειξη του Μουρίνιο τους ανανεώνει τα συμβόλαια μέχρι το 2025, ένατι 3.5 εκατομμυρίων ευρώ συν εφορία, σπίτι, εφάπαξ και επικουρικό.

Στον Ολυμπιακό, ο Βαλβέρδε εισηγείται την απόκτηση και της γιαγιάς Φουστέρ, για να αντικαταστήσει την μεταφράστρια Μαρίνα, ενώ στην ΑΕΚ γίνονται εν χορδαίς και οργάνοις τα εγκαίνια του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια, χωρητικότητας 50.000 θεατών. Πολύς κόσμος μένει απέξω, γιατί έχουν προσκληθεί και όλοι οι διατελέσαντες πρόεδροι της "Ένωσης" που δεν χωράνε στα επίσημα και ξεχειλίζουν τις εξέδρες.

Ο Αλέξης Κούγιας αποκαλύπτει τεράστιο σκάνδαλο σε βάρος της Παναχαϊκής και παίρνει πίσω τα δελτία, που είχε καταθέσει νωρίτερα σε ένδειξη διαμαρτυρίας, στέλνοντας 1.315 εξώδικα, ενώ ο Freddos παραμονεύει στα Γραφεία του Sport24.gr για τα μαργαριτάρια του 2011, που πέρασε τόσο γρήγορα όπως το 2010. Ο Καζαμίας ... εξαφανίζεται προς άγνωστο κατεύθυνση, για να μη ξαναγράψει τις ίδιες εξυπνάδες και ζήσαμε εμείς καλά και εσείς καλύτερα.

Χρόνια πολλά, με χαμόγελο. Είναι το τελευταίο που μας έχει απομείνει...

Ο Καζαμίας σας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ