ΣΤΗΛΕΣ

Έβαλε 15 τρίποντα σε ένα ματς!

Έβαλε 15 τρίποντα σε ένα ματς!

Ο Λεονάρντο Γκουτιέρες έγραψε ιστορία πριν λίγες ημέρες στο παρκέ του "Islas Malvinas" σημειώνοντας 15 τρίποντα στον αγώνα Πενιαρόλ-Μπόκα Τζούνιορς. Δείτε το βίντεο με το απίστευτο κατόρθωμά του!

Η αναμέτρηση μεταξύ της Πενιαρόλ και της Μπόκα Τζούνιορς στη Μαρ ντελ Πλάτα θα κάνει χρόνια να ξεχαστεί από όσους πήραν μέρος σε αυτή ως παίκτες αλλά και από όσους την παρακολούθησαν διά ζώσης...

Η αιτία ακούει στο όνομα Λεονάρντο Γκουτιέρες, με τον Αργεντινό πάουερ φόργουορντ να βλέπει το καλάθι σαν... βαρέλι όλο το βράδυ και να έχει 15 εύστοχα τρίποντα σε 22 συνολικά προσπάθειες (ποσοστό κοντά στο 70%), οδηγώντας την ομάδα του σε έναν άνευ προηγουμένου θρίαμβο με 120-76 επί της Μπόκα Τζούνιορς.

Από τις 15 τρίποντες "βόμβες" του 32άχρονου άσου, οι 7 βρήκαν το στόχο τους στο τελευταίο δεκάλεπτο, ενώ το εντυπωσιακό είναι πως έσπασε το εθνικό ρεκόρ του Λεονάρντο Ζανάσι, που την αγωνιστική περίοδο 1996-97 είχε πετύχει 13 τρίποντα σε έναν αγώνα, και αυτός φορώντας τη φανέλα της Πενιαρόλ (με την γραμμή τότε να είναι στα 6.25 μέτρα).

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κάτοχος του απόλυτου ρεκόρ είναι ο Αμερικανός Κρίστοφερ Λόφτον με 17 εύστοχα τρίποντα σε 22 προσπάθειες (ρεκόρ που σημείωσε τη σεζόν 2008-09 αγωνιζόμενος στο τουρκικό πρωτάθλημα), ενώ τον ακολουθεί ο Βραζιλιάνος Μαρσελίνιο Μασάδο, με 16/21 τρίποντα τον περασμένο Μάρτιο για λογαριασμό της Φλαμένγκο (πρωτάθλημα Βραζιλίας).

Όσο για το ρεκόρ εύστοχων τριπόντων στον μαγικό κόσμο του NBA, αυτό έχει την υπογραφή του σούπερσταρ Κόμπε Μπράιαντ με 12 εύστοχες προσπάθειες πίσω από την γραμμή του τριπόντου, σε αναμέτρηση των Λέικερς κόντρα στο Σιάτλ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ