ΣΤΗΛΕΣ

Η χειρότερη ομάδα στην ιστορία!

Η χειρότερη ομάδα στην ιστορία!

Οι άνθρωποι της Madron FC παραδέχονται πως είναι η χειρότερη ομάδα της Μεγάλης Βρετανίας αυτή τη στιγμή: μετά το πρόσφατο 55-0, γνώρισαν νέα ήττα με 22-0, και πλέον μετρούν 227 γκολ παθητικό σε 11 ματς (video)!

Αν η Μπαρτσελόνα έχει ανακηρυχθεί από όλους ως η κορυφαία ομάδα στον πλανήτη αυτή τη στιγμή, τότε στο άλλο άκρο της ποδοσφαιρικής ζυγαριάς θα πρέπει να τοποθετηθεί χωρίς δεύτερη σκέψη η Madron FC.

Το όνομά της σίγουρα δεν "λέει και πολλά", όμως στην Αγγλία η συγκεκριμένη τοπική ομάδα συζητείται ολοένα και περισσότερο το τελευταίο διάστημα, έχοντας αποκτήσει το προσωνύμιο "η χειρότερη ομάδα της Γηραιάς Αλβιώνας".

Τα νούμερά της μάλιστα δεν αφήνουν περιθώριο για αμφισβήτηση: μετράει 11 ήττες σε ισάριθμους αγώνες από το ξεκίνημα της σεζόν έχοντας δεχτεί 227 (!) τέρματα έναντι μόλις 2 στο ενεργητικό της, ενώ την περασμένη εβδομάδα γνώρισε μία συντριβή άνευ προηγουμένου με 55-0 από την Illogan Reserves.

Το εντυπωσιακό είναι πως στον τελευταίο αγώνα της (27/11) παρατάχθηκε με μόλις επτά παίκτες, όμως αντί να χάσει το ματς στα χαρτιά με 3-0 προτίμησε να αγωνιστεί, με το τελικό 0-22 εις βάρος της να αποτελεί τίτλο τιμής για την ομάδα σύμφωνα με τον προπονητή της Άλαν Ντάβενπορτ.

"Είναι δύσκολα τα πράγματα όταν έχεις μόνο επτά παίκτες και όχι τερματοφύλακα. Ένα από τα παιδιά έκατσε κάτω από την εστία και έδωσε τον καλύτερο εαυτό του.

Ξέρω ότι το πιθανότερο είναι να γελούν όλοι μαζί μας αλλά εμείς συνεχίζουμε να παλεύουμε. Θα εξακολουθήσουμε να παίζουμε κάθε εβδομάδα και να ανταποκρινόμαστε στις αγωνιστικές υποχρεώσεις μέχρι το τέλος της σεζόν.

Δεν έχουμε σκοπό να σταματήσουμε", τόνισε με δηλώσεις του ο προπονητής της ομάδας που εδρεύει σε ένα χωριό της Κορνουάλης, για να συμπληρώσει:

"Κάποιοι από τους παίκτες δεν είναι τόσο καλοί, οπότε είναι χαρούμενοι και μόνο που αγωνίζονται. Δεν μπορούν να παίξουν σε άλλη ομάδα.

Θα πρέπει να τους απονεμηθεί βραβείο Fair Play που κατεβαίνουν σε όλα τα παιχνίδια. Θα ήταν εύκολο να τα παρατήσουν και να σκύψουν το κεφάλι, όμως το παλεύουμε.

Πέρυσι κατακτήσαμε το πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας και τώρα παίζουμε απέναντι σε ομάδες της πρώτης κατηγορίας, όμως οι παίκτες που έχουν χτίσει τη φετινή ομάδα αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

Είμαι εξαιρετικά απογοητευμένος. Αυτή τη στιγμή νομίζω ότι είμαστε η χειρότερη ομάδα στη χώρα".

Πέρα από τους δύο παραπάνω διασυρμούς, η Madron FC έχει επίσης ήττες με 11-0, 16-0, 20-1 και 27-0, όμως το εντυπωσιακό είναι πως δεν βρίσκεται στον πάτο της Cornish Mining League, με την "ξεχωριστή" αυτή θέση στη βαθμολογία να ανήκει στην Storm FC, από την οποία αφαιρέθηκαν πόντοι επειδή δεν κατέβηκε σε ένα ματς στις αρχές της σεζόν.

Αν οι παίκτες της Madron FC, που στην ουσία είναι μαθητές του χωριού και θαμώνες της τοπικής παμπ, θέλουν να παρηγορήσουν τους εαυτούς τους, τότε θα πρέπει να γυρίσουν πίσω το χρόνο και να βρουν ανάλογες ομάδες που έχουν γράψει ιστορία με... μελανά γράμματα.

Η μία είναι η αυστριακή Union Niederkapel, η οποία κατάφερε το 1981 να τελείωσει τη σεζόν στη χώρα της με 22 ήττες σε ισάριθμα ματς και ρεκόρ τερμάτων 8-216, ενώ το απόλυτο ρεκόρ το έχει η Burton Brewers από το 2001, με 11 ήττες σε ισάριθμα ματς και ρεκόρ τερμάτων 3-234.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ