ΣΤΗΛΕΣ

Ο γκολκίπερ-κλώνος του Χιγκίτα!

Ο γκολκίπερ-κλώνος του Χιγκίτα!

Πέρα από την πλούσια κόμη, ο Χαμζά Μπουντάλ έχει πλέον άλλη μία ομοιότητα με τον διάσημο Ρενέ Χιγκίτα, καθώς επανέλαβε το περίφημο "χτύπημα του σκορπιού" σε επίσημο μάλιστα παιχνίδι (videos)!

Όταν το 1995 ο θρυλικός Λατινοαμερικανός κίπερ απέκρουε τη μπάλα με εντυπωσιακό τρόπο σε σουτ του Τζέιμι Ρέντναπ σε φιλικό αγώνα Αγγλία-Κολομβία στο "Γουέμπλεϊ" δεν θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί ότι το επονομαζόμενο "χτύπημα του σκορπιού" (απόκρουση όπου ο γκολκίπερ γέρνει προς τα εμπρός και αποκρούει με το πίσω μέρος του ποδιού) θα έβρισκε μιμητή δεκαπέντε χρόνια...

Και όμως: η ίδια κίνηση επαναλήφθηκε την περασμένη Κυριακή στην μεγάλη κατηγορία του πρωταθλήματος Μαρόκου, μεταξύ της KACM Marrakech και της OCK Khouribga, με τον γκολκίπερ της δεύτερης Χαμζά Μπουντάλ να εκπλήσσει τους πάντες με την θεαματική απόκρουσή του.

Αιτία φυσικά το γεγονός ότι το ματς βρισκόταν στο 1-1 (έτσι έμεινε μέχρι τέλους) και η φάση αυτή έγινε στο 82ο λεπτό, κάτι που σημαίνει πως σε περίπτωση που δεν του... έπιανε η έμπνευση, τότε θα καταδίκαζε πιθανότατα την ομάδα του σε ήττα και ο ίδιος δύσκολα θα ξέφευγε από την "διαπόμπευση".

Αξίζει να σημειωθεί πως η απίστευτη αυτή απόκρουση κάνει το γύρο του διαδικτύου, με τους φανς του Χιγκίτα να υποστηρίζουν πάντως ότι η αυθεντική είχε μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας καθώς έγινε με τα δύο πόδια ενωμένα, σε αντίθεση με αυτήν όπου ο Μαροκινός γκολκίπερ χρησιμοποιεί μόνο το δεξί του πόδι.

Ο Χαμζά Μπουντάλ αναβιώνει το "χτύπημα του σκορπιού"

Η original απόκρουση του Ρενέ Χιγκίτα το 1995

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ