ΣΤΗΛΕΣ

Χένρι Ουίλιαμς, ευλόγησον!

Χένρι Ουίλιαμς, ευλόγησον!

Θυμάστε τον Χένρι Ουίλιαμς, που φόρτωνε με καλάθια τους αντιπάλους της Μπενετόν Τρεβίζο τη δεκαετία του '90; Έγινε παπάς! Διότι "στις 4 το πρωί μού μίλησε ο Θεός", όπως είπε! Και πλέον αντί για οπαδούς να τον χειροκροτούν, έχει ποίμνιο που τον ακολουθεί και προσεύχεται μαζί του...

Ο Χένρι Ουίλιαμς ήταν γνωστός ως "Hy Fly". Δίχως να είναι πολύ ψηλός (1.90), εντούτοις ήταν πολύ αθλητικός, αλλά πάνω απ' όλα είχε ένα χέρι... δολοφονικό. Δεν ήταν να τον αφήσεις μόνο του στην περιφέρεια. Σε... εκτελούσε δίχως δεύτερη κουβέντα.

Χάρη σε αυτό το χέρι, αλλά και γενικότερα τα πλούσια προσόντα του έκανε μεγάλη καριέρα στα ευρωπαϊκά γήπεδα τη δεκαετία του '90 φορώντας τη φανέλα της Μπενετόν Τρεβίζο (κυρίως αυτής), αλλά και της Βερόνα. Κι ήταν κατά κοινή ομολογία ένας από τους καλύτερους γκαρντ που κυκλοφορούσαν στα μέρη μας τότε.

Τώρα αυτό το χέρι δεν φορτώνει πλέον τα αντίπαλα καλάθια, αλλά ευλογεί. Διότι ο Χένρι Ουίλιαμς είναι πλέον παπάς! Αποφάσισε μία μέρα πως έπρεπε να αφοσιωθεί αποκλειστικά στο Θεό, γι' αυτό παρουσιάστηκε στον πάστορα Τζερεμάια Ρόμπινσον της εκκλησίας βαπτιστών Νέα Σιών της Σάρλοτ στη Βόρεια Καρολίνα και του είπε: "Γύρω στις 4 το πρωί σήμερα μού μίλησε ο Θεός! Είμαι έτοιμος", του είπε και ο πάστορας δεν είχε άλλη επιλογή. Τον πήρε στο πλευρό του και τώρα ο Χένρι Ουίλιαμς έχει το δικό του ποίμνιο και διδάσκει το λόγο του Θεού.

"Ήξερα πως ο Χένρι κλήθηκε από το Θεό για να διδάξει το λόγο του, αλλά κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πως θα γινόταν ιεροκήρυκας", παραδέχθηκε και η σύζυγός του, Κατρίνα, η οποία αποδείχθηκε πως δεν ήξερε και τόσο καλά τον άνθρωπο που είχε δίπλα της.

Η αλήθεια πάντως είναι πως ο Ουίλιαμς ήταν ανέκαθεν πιστός. Πάντα πριν από τους αγώνες μελετούσε επισταμένως τις Γραφές και κουβαλούσε μαζί του το Ευαγγέλιο, που τον συντρόφευε σε κάθε στιγμή του. Οι συμπαίκτες του ένιωθαν πως είχαν δίπλα τους έναν άγγελο! "Από μικρός έπαιζα μπάσκετ επί 16 ώρες την ημέρας και μετά ξεκουραζόμουν. Η γιαγιά μου ήθελε να με τραβήξει από τα γήπεδα για να μου εξηγήσει τη σημασία της Βίβλου. Εκείνη την εποχή δεν καταλάβαινα πολλά, αλλά είναι προφανές πως όλα αυτά με επηρέασαν βαθύτατα", λέει σήμερα ο Χένρι Ουίλιαμς. Βοήθειά μας...

Παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα βίντεο από τον δεύτερο τελικό των πλέι οφ του ιταλικού πρωταθλήματος της σεζόν 1998-99, όπου ο Χένρι Ουίλιαμς κάνει ό,τι μπορεί για να νικήσει η Μπενετόν τη Βαρέζε του Κάρλο Ρεκαλκάτι. Δεν τα καταφέρνει, τελικά, η Βαρέζε νικά και στο τέλος παίρνει και το πρωτάθλημα, κι εκτός του Ουίλιαμς, αυτός που στενοχωριέται πολύ είναι ο προπονητής του. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ