ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Σιγή ιχθύος για τους διεθνείς

Σιγή ιχθύος για τους διεθνείς

Η ΟΧΕ δεν πήρε θέση για την ανακοίνωση των διεθνών. Με δική της ανακοίνωση ενημέρωσε ότι θα γίνουν συζητήσεις και θα παρθούν αποφάσεις για το μέλλον του αθλήματος.

Η διοίκηση της ΟΧΕ κατηγορήθηκε ότι τόσες μέρες δεν πήρε θέση για την αναστάτωση που προκάλεσαν οι άσχημες εμφανίσεις και ο αποκλεισμός της εθνικής ανδρών από τα τελικά του EURO 2012.

Tελικά αναγκάστηκε να βγει και να πάρει θέση από την ανακοίνωση των διεθνών νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης (10/11).

Φυσικά το διοικητικό συμβούλιο της ΟΧΕ δεν πήρε καμιά απόφαση εν θερμώ, αλλά απέφυγε να σχολιάσει τη διοίκηση των διεθνών.

Θα καλέσει τους ομοσπονδιακούς προπονητές Νίκο Μάντζο και Παναγιώτη Ιατρούδη για να κάνουν έναν απολογισμό των αποτελεσμάτων της ελληνικής ομάδας. Ίσως παρθούν αποφάσεις στο διοικητικό συμβούλιο την ερχόμενη εβδομάδα, στο οποίο θα συζητηθεί αποκλειστικά η κατάσταση των εθνικών ομάδων.

Φαίνεται ότι η ελληνική ομοσπονδία επιχείρησε να κερδίσει χρόνο, προκειμένου να αξιολογήσει την κατάσταση και δείχνει να "καίγεται" περισσότερο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων το 2011.

Πρώτα οι περικοπές στον προϋπολογισμό και εν συνεχεία οι καθυστερήσεις που έχουν παρατηρηθεί στη διεκπεραίωση ορισμένων θεμάτων, έχουν θορυβήσει τους διοικούντες την ελληνική ομοσπονδία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΧΕ:
" Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο,Χ,Ε, στην συνεδρίαση του την Τετάρτη 10-11-2010, συζήτησε για θέματα εθνικών ομάδων, ανάπτυξης καθώς και για την διοργάνωση του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Νέων 2011.

Αποφασίστηκε σε ότι αφορά την εθνική ομάδα ανδρών, να υπάρξει συνάντηση τις επόμενες ημέρες του πρόεδρου της ΟΧΕ Σίμου Λαζαρίδη, με τους προπονητές κυρίους Μάντζο και Ιατρούδη, για την καταγραφή της κατάστασης μετά τους αγώνες με Τσεχία, Νορβηγία, για τα προκριματικά του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2012.

Παράλληλα την επόμενη εβδομάδα θα γίνει εκ΄ νέου συνεδρίαση με ημερήσια διάταξη θέματα αποκλειστικά και μόνο των εθνικών ομάδων, με προτάσεις που θα εισηγηθούν από τον πρόεδρο της ΟΧΕ, ώστε να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για την επόμενη ημέρα των εθνικών ομάδων.

Στην συνεδρίαση αναπτύχθηκε έντονος προβληματισμός για την κατάσταση που επικρατεί στον ελληνικό αθλητισμό, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, κάτι που επηρεάζει άμεσα και το άθλημα μας και αποφασίστηκε να υπάρξει ακόμη πιο συχνή επικοινωνία με τους Αρμόδιους φορείς της Πολιτείας (Υφυπουργό Πολιτισμού-Τουρισμού, ΓΓ Αθλητισμού), σε ότι αφορά τα οικονομικά ζητήματα και ειδικότερα την διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Νέων 2011 στην Θεσσαλονίκη.

Σύσσωμο το σώμα της διοίκησης της ΟΧΕ, βεβαιώνει με αίσθημα ευθύνης και συμμετοχή όλων των μελών του, έχοντας αντιληφθεί και την κρισιμότητα των προβλημάτων που υπάρχουν στο άθλημα μας, ότι θα ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις στο επόμενο διάστημα.

Στην συνεδρίαση, σχετικά με τα θέματα της ανάπτυξης, ο πρόεδρος της ΕΑΠ/ΟΧΕ Χρήστος Καψάλης αναφέρθηκε στις δραστηριότητες που έγιναν στο τελευταίο τρίμηνο ενώ παρουσίασε τον προγραμματισμό που υπάρχει για τους επόμενους μήνες καθώς και τον υπό έγκριση προϋπολογισμό των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων που θα ολοκληρωθούν το καλοκαίρι του 2011.

Αύριο Πέμπτη 11-11-2010, ο πρόεδρος της ΟΧΕ Σίμος Λαζαρίδης θα συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Παναγιώτη Μπιτσαξή, όπου θα συζητηθούν θέματα του τακτικού προϋπολογισμού καθως και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων του 2011".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ