FORMULA 1

Από "baby Schumi", έγινε... Φέτελ!

Από "baby Schumi", έγινε... Φέτελ!

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ κατάφερε να τινάξει σαν... σκόνη από πάνω του το παρατσούκλι "baby Schumi", με τη κατάκτηση του πρώτου του παγκόσμιου τίτλου, στη Γιας Μαρίνα του Άμπου Ντάμπι.

Γεννημένος στις 3 Ιουλίου του 1987, όντας μόλις 23 χρονών και 184 ημερών, ο Σεμπάστιαν Φέτελ από τη μικρή πόλη του Χέπενχαϊμ, κατακτά στις 14/11 του 2010 τον πρώτο του παγκόσμιο τίτλο. Με αυτό του το κατόρθωμα έγινε ο νεότερος πιλότος που φτάνει στο υψηλότερο σκαλοπάτι του κορυφαίου σπορ του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Τελευταία χρονιά που Γερμανός πιλότος κατέκτησε τον παγκόσμιο τίτλο ήταν το 2004. Τότε που ο Μίκαελ Σουμάχερ έκλεισε την "χρυσή" τετραετία, όπου έπαιρνε την μία κούπα μετά την άλλη.

Στη συνέχεια ήρθαν οι Φερνάντο Αλόνσο, Κίμι Ράικονεν, Λιούις Χάμιλτον και Τζένσον Μπάτον για να ρίξουν τον εγωισμό των Γερμανών. Ο Φέτελ, όμως, ήρθε την κατάλληλη στιγμή για να ανοίξει το διακόπτη και να φωτίσει μια ολόκληρη χώρα από υπερηφάνεια.

Στα μέσα του πρωταθλήματος, που ολοκληρώθηκε στο Άμπου Ντάμπι πριν από έξι μέρες (14/11), δεν ήταν λίγοι εκείνοι που είχαν επιρρίψει στον Φέτελ το προσωνύμιο "baby Schumi".

Ο ίδιος κατάφερε να σηκώσει το κεφάλι του στα δύσκολα και με απόλυτη σοβαρότητα στο τέλος του πρωταθλήματος απέδειξε ότι το παιδί έχει γίνει άντρας και είναι έτοιμος να ανυψώσει το ανάστημα ενός ολόκληρου έθνους στα ουράνια.

Τζόρνταν, Τζάκσον και Σουμάχερ

Από μικρός θαύμαζε τους τρεις θρυλικούς Μιχάληδες. Τον Μάικλ Τζόρνταν (τον είχε αφίσα στο δωμάτιο του), τον Μάικλ Τζάκσον (ήθελε να γίνει τραγουδιστής σαν αυτόν) και το συμπατριώτη του Μάικλ Σουμάχερ. Με τον οποίο τελικά η μοίρα τον ήθελε να βρεθεί αντίπαλός του στις πίστες και να κερδίσει, στη συνέχεια, την φήμη μου. Σε αυτό, βέβαια, βοήθησε και το γεγονός ότι ο "Σούμι" κατά την επιστροφή του... κατάφερε να αποσπάσει περισσότερες αρνητικές κριτικές, παρά θετικές. Αποτέλεσμα αυτού, η δημοτικότητά του να μεταφερθεί στο ανερχόμενο "αστέρι", Σεμπάστιαν Φέτελ.

Φυσικά, οι πορείες των δύο αντρών σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να συγκριθούν - όπως ανεπιτυχώς έχουν επιχειρήσει αρκετοί να κάνουν - αφού ο Μίκαελ έχει καταφέρει να βάλει στο παλμαρέ του εφτά παγκόσμιους τίτλους, ενώ ο άλλος βρίσκεται μόλις ένα βήμα μπροστά από την αφετηρία.

Επίσης, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και μία βασική διαφορά τους. Ο "Σεμπ" αρέσκεται στο να βαφτίζει τα μονοθέσια του. Μερικά από τα ονόματα που τους έχει δώσει είναι: Julie (2008), Kate, Kate's Dirty Sister (2009), Luscious Liz and Randy Mandy (2010).

Όμως, ο Σουμάχερ ο... παλιός, με τον "baby Schumi" έχουν και κάποιες χτυπητές ομοιότητες. Και οι δύο προέρχονται από οικογένειες, όπου τα χρήματα δεν έτρεχαν από τα πατζάκια. Ο πατέρας του Σουμάχερ ήταν χτίστης, ενώ του Φέτελ κηπουρός.

Και οι δυο τους πήραν την πρώτη τους γεύση στους αγώνες στο Kerpen karting της Κολωνίας. Μέχρι να πάρει τη νόμιμη άδεια οδήγησης, ο μικρός Φέτελ οδηγούσε στον κήπο του σπιτιού του το μηχάνημα όπου κούρευαν το γκαζόν, ενώ το πάθος του για τους αγώνες το απέκτησε, βλέποντας το Σουμάχερ να κατακτά τους τίτλους για... πλάκα. Πού να 'ξερε τί τον περίμενε μετά...

Δείτε το βίντεο, όπου ο Φέτελ το 1997 δείχνει το πρώτο του κύπελλο με την αφιέρωση που του είχε κάνει ο ήρωάς του, Μίκαελ Σουμάχερ.

Ο Φέτελ είναι πια πρωταθλητής!

Ο "Σεμπ" δηλώνει ότι δεν ήξερε κατά τη διάρκεια του αγώνα στο Άμπου Ντάμπι, πώς είναι πρωταθλητής:

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ