FORMULA 1

Γιας Μαρίνα: Η πίστα της χλιδής

Γιας Μαρίνα: Η πίστα της χλιδής

Μία χρονιά γεμάτη αναπάντεχα και δυσκολίες φτάνει στο τέλος της. Στην πίστα του Άμπου Ντάμπι θα πέσει η αυλαία του φετινού πρωταθλήματος, με τους πιλότους να θέλουν να προσφέρουν θέαμα σε ένα συναρπαστικό σιρκουί.

Στην πίστα Γιας Μαρίνα (μία από τις πιο εντυπωσιακές πίστες του κόσμου) θα ολοκληρωθεί το πιο συναρπαστικό και απρόβλεπτο πρωτάθλημα των τελευταίων ετών.

Το συγκεκριμένο έργο ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2007 και για την ολοκλήρωσή του 14.000 άνθρωποι σπατάλησαν 35.000.000 εργατοώρες. Το αποτέλεσμα βέβαια κάθε άλλο από ικανοποιητικό είναι και οι ιθύνοντες της πίστας δικαιώνονται μιας και το γεγονός της Formula 1 αποτελεί το γεγονός που συγκεντρώνει όλα τα βλέμματα πάνω του.

Αυτό που θέλουν να πετύχουν οι άνθρωποι της διοργάνωσης με το Grand Prix του Άμπου Ντάμπι είναι να το αφήσουν στη μνήμη όλων όσων το ζήσουν από κοντά ως μια αξέχαστη εμπειρία.

Γιας Μαρίνα: Η πίστα της χλιδής

Επηρεασμένη από την κουλτούρα, τις αξίες, αλλά και της υπερσύγχρονης τεχνολογικής αιχμής , το Άμπου Ντάμπι, διαθέτει πολυτελή χαρακτηριστικά ώστε να αποτελεί ένα μοναδικό μέρος.

Οι οδηγοί θα καλύψουν 5.554 χιλιόμετρα, ενώ οι 21 στροφές της θα καταστήσουν το έργο των πιλότων αρκετά δύσκολο. Συνολικά θα καλυφθούν 55 γύροι, όπου στο πέρας τους θα σβήσουν και τα φώτα σε ένα από τα πιο λαμπερά και γκλάμουρ αθλήματα παγκοσμίως.

Γιας Μαρίνα: Η πίστα της χλιδής

Για να καταλάβετε τη χλιδή που θα ζήσει ο κόσμος που θα παραβρεθεί στο Grand Prix του Άμπου Ντάμπι αρκεί να δείτε μερικές από τις παροχές της Yas Marina:

1. 40 γκαράζ για τις ομάδες.

2. Φιλοξενεί 600 δημοσιογράφους, ενώ τους παρέχει επίσης σουίτα για φωτογραφήσεις.

3. Το Yas Hotel είναι ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων, 500 δωματίων.

4. Υπάρχει ιδιωτική μαρίνα για τη φιλοξενία Yachts.

5. Business Park.

6. Όλοι οι θεατές μπορούν να νιώσουν VIP, μιας και υπάρχει υπόστεγο 60 μέτρων.

7. Υπάρχει κτίριο που χρησιμοποιείται σαν σχολείο οδήγησης.

Ποιος θα είναι πρωταθλητής;

Αυτό το ερώτημα θα απαντηθεί την Κυριακή στον τελυταίο αγώνα της χρονιάς. Οι Αλόνσο, Γουέμπερ και Φέτελ είναι έτοιμοι να... λιώσουν τα μονοθέσιά τους, με σκοπό να κατακτήσουν την κορυφή.

H Red Bull είναι αρκετά ανταγωνιστική και στον περσινό αγώνα νικητής ήταν ο Φέτελ. Ο Γουέμπερ είχε τερματίσει στη 2η θέση, ενώ ο Αλόνσο με τα τότε χρώματα της Renault είχε πάρει την 14η θέση.

Αποτέλεσμα βέβαια που ούτε καν σκέφτεται ο Ισπανός, μιας και θέλει την 1η ή την 2η θέση για να πάρει τον τίτλο, αδιαφορώντας για το αποτέλεσμα των πιλότων της Red Bull.

O Γουέμπερ παίρνει τον τίτλο αν νικήσει και ο Αλόνσο τερματίσει από τρίτος και κάτω, ενώ ο Φέτελ θα φτάσει στον πρώτο του τίτλο στην περίπτωση που νικήσει και ο Αλόνσο βγει από 5ος και κάτω.

Μπορείτε να δείτε εδώ αναλυτικά εδώ την πορεία των τριών πιλότων και να μάθετε τί συμβαίνει στο τρελό σενάριο της ισοβαθμίας.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ