MOTOGP

Ο Στόνερ επιστρέφει στο Φίλιπ Άιλαντ

Ο Στόνερ επιστρέφει στο Φίλιπ Άιλαντ

O δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Κέισι Στόνερ θα οδηγήσει ξανά μια Honda στο Φίλιπ Άιλαντ λιγότερο από ένα χρόνο μετά την αποχώρηση του από την ενεργό δράση.

Δυστυχώς ο Κέισι Στόνερ δεν θα λάβει μέρος στον αγώνα του MotoGP όπως κρυφά ήλπιζαν όλοι, παρά μόνο θα οδηγήσει πιθανότατα την RCV σε ένα γύρο επίδειξης στο Φίλιπ Άιλαντ μαζί με τους θρυλικούς συμπατριώτες του, Μικ Ντούχαν και Γουέιν Γκάρντνερ.

Για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια κυριαρχίας του 28χρονου οδηγού από το Κούρι Κούρι (σ.σ. έχει σήμερα τα γενέθλια του) θα υπάρξει διαφορετικός νικητής στο MotoGP. Σε έναν αγώνα όπου ο διάδοχος του στη Repsol Honda, Μαρκ Μάρκεθ έχει τη δυνατότητα να στεφθεί παγκόσμιος πρωταθλητής.

Η Dorna έχει προγραμματίσει σειρά εκδηλώσεων για τον Στόνερ, ο οποίος το 2012 σόκαρε με την απόφαση του να αποχωρήσει από την ενεργό δράση τόσο νωρίς και παρά το γεγονός πως έχει κάνει δοκιμές με τη Honda, είχε ξεκαθαρίσει πως δεν επρόκειτο να αγωνιστεί με κάρτα ελεύθερης συμμετοχής στο Φίλιπ Άιλαντ.

Στα 28 του χρόνια θα γίνει το νεότερο μέλος του Hall of Fame των παγκόσμιων πρωταθλητών. Το 2007 χάρισε στη Ducati το μοναδικό τίτλο οδηγών και το 2012 συμπεριλήφθηκε στο κλειστό κλαμπ των οδηγών με τίτλο και σε διαφορετική εταιρεία, τη Honda.

Κατέκτησε 38 νίκες στην καριέρα του και φέτος συμμετείχε στο πρωτάθλημα Supercap V8 της Αυστραλίας, κάνοντας μια στροφή στα αυτοκίνητα. Δεν θα συνεχίσει και την επόμενη χρονιά.

Εν τω μεταξύ με ανυπομονησία περιμένει ο κόσμος του MotoGP την έκδοση της αυτοβιογραφίας του για όσα πρόκειται να αποκαλύψει.

TAGS MOTOGP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ