SUPERLEAGUE FORMULA

Σούπερ Χάνλεϊ!

Σούπερ Χάνλεϊ!

Ο οδηγός του Ολυμπιακού Μπεν Χάνλεϊ αναδείχθηκε νικητής στον πρώτο αγώνα στο Όρντος. Τέταρτος με προσπέρασμα στον τελευταίο γύρο στο δεύτερο

Πήρε φωτιά ο Μπεν Χάνλεϊ στην Κίνα! Ο οδηγός του Ολυμπιακού κατέκτησε την πρώτη νίκη στην καριέρα του στον πρώτο αγώνα του κινεζικού GP στην πίστα Όρντος.

Ο Βρετανός οδηγός δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο του αγώνα και διατήρησε τις ελπίδες του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του τίτλου. Ο Χάνλεϊ ευνοήθηκε από την εγκατάλειψη των Άντι Σούτσεκ (Φλαμένγκο), Ρόμπερτ Ντόρνμπος (Κορίνθιανς) και Τζον Μάρτιν (Γκουοάν) στην εκκίνηση.

" Δεν γνωρίζω τι συνέβη στην εκκίνηση, αλλά ότι κι αν έγινε, μου έδωσε πλεονέκτημα. Στο τέλος της ημέρας είχα τον έλεγχο. Συγκεντρώθηκα στο να προφυλάξω τα ελαστικά μου. Πιέστηκα λίγο από τον Περέρα στους πρώτους γύρους, αλλά μετά το πιτ στοπ είχα αποκτήσει διαφορά πέντε δευτερολέπτων. Στο τέλος η ομάδα μου ζήτησε να κάνω τον ταχύτερο γύρο και το έκανα. Φαίνεται ότι έχουμε καλό μονοθέσιο. Μία κυρίαρχη εμφάνιση από όλη την ομάδα", τόνισε ο Χάνλεϊ.

Στο δεύτερο αγώνα ο Χάνλεϊ δεν ανέβηκε στο βάθρο, αλλά πραγματοποίησε την κίνηση του αγώνα, προσπερνώντας τον κάτοχο του τίτλου Άντριαν Βάγιες (Σπόρτιγκ Λισαβόνας) στον τελευταίο γύρο, εξασφαλίζοντας την τέταρτη θέση.

Νικητής ήταν ο Φρέντερικ Βέρνις (Λίβερπουλ) που πήρε μια ακόμα νίκη μετά το Πορτιμάο.

Στο Super Final ο Ολυμπιακός δεν ήταν τυχερός, καθώς μόλις στον πρώτο γύρο ο Χάνλεϊ έχασε τον έλεγχο του μονοθέσιού του και βγήκε εκτός πίστας, με αποτέλεσμα να τελειώσει εκεί ο αγώνας για την ελληνική ομάδα.

Ο Φρανκ Περέρα βιάστηκε να πανηγυρίσει τη νίκη και την επιταγή των 100.000 ευρώ. Ωστόσο υπέπεσε σε παιδαριώδες λάθος πριν από την εκκίνηση, όταν δεν έβαλε το μονοθέσιο του σωστά στη θέση.

Τιμωρήθηκε με ποινή τριών δευτερολέπτων και έτσι η πρωτιά και η επιταγή κατέληξαν στα χέρια του Ερλ Μπαμπερ της Πόρτο.

Βαθμολογία
1.Άντερλεχτ 635 βαθμοί
2.Βασιλεία 628
3.Τότεναμ 616
4.Ολυμπιακός 616
5.Μίλαν 591
6.Φλαμένγκο 504

TAGS SUPERLEAGUE FORMULA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ