WRC

Άπιστη Ιταλίδα!

Άπιστη Ιταλίδα!

Η Pirelli επέλεξε να αποχωρήσει από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι στο τέλος της σεζόν και να επικεντρωθεί στην τέταρτη επιστροφή της στη Φόρμουλα 1.

Δύσκολοι οικονομικοί καιροί! Αυτό σκέφτηκαν στην Pirelli και αποφάσισαν να διακόψουν την εμπλοκή τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι για να αφοσιωθούν στο... πολυδάπανο σπορ της Φόρμουλα 1.

Η ιταλική εταιρεία έχει κερδίσει το συμβόλαιο με το δημοφιλέστερο πρωτάθλημα της FIA. Κι όμως ίσως η Pirelli να έμενε στο WRC, αν δεν άλλαζαν κάθε λίγο και λιγάκι μυαλά οι "φωστήρες" του αθλήματος.

" Το πρώτο σημείο είναι ότι έχουν αλλάξει οι κανονισμοί", υποστήριξε ο επικεφαλής του αγωνιστικού τμήματος της Pirelli Πολ Εμπερι και συμπλήρωσε:

" Έχουν γίνει τρεις σημαντικές αλλαγές στους κανονισμούς τους τελευταίους εννέα μήνες και ίσως μία ακόμα μεγαλύτερη αλλαγή το 2012. Το Δεκέμβριο προτείναμε να ανανεώσουμε το συμβόλαιο μας για τρία χρόνια. Θέλαμε να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τη FIA, με τους ανθρώπους που διαχειρίζονται το σπορ και βέβαια με το πρόγραμμα Pirelli Star Driver το οποίο στηρίζουμε από το 2008. Η πρόταση μας απορρίφθηκε και μας προτάθηκε επέκταση της συνεργασίας για έναν χρόνο με τους ίδιους όρους, μετά μία 12μηνη σύμβαση με τους νέους κανονισμούς. Το θεωρήσαμε απαράδεκτο".

Το... δυσάρεστο για το WRC δεν είναι μόνο ότι χάνει την Pirelli, αλλά ότι αυτή θα στραφεί στο IRC " όπου μπορούμε να έχουμε σοβαρό ανταγωνισμό". Όσο για τη διάδοχη κατάσταση, η Michelin έχει δείξει ενδιαφέρον αν και οι Γάλλοι έχουν γίνει επικίνδυνοι μετά το κάζο σε Φόρμουλα 1 και MotoGP.

TAGS WRC
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ