WRC

Εγκαταλείπει ο Κίμι

Εγκαταλείπει ο Κίμι

Φινλανδικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο Κίμι Ράικονεν θα αποχωρήσει προσωρινά από την ενεργό δράση, καθώς πενθεί το ξαφνικό χαμό του πατέρα του.

Όλα δείχνουν ότι θα περάσει αρκετός χρόνος μέχρι να ξαναδούμε τον Κίμι Ράικονεν πίσω από το τιμόνι ενός World Rally Car.

Ο Φινλανδός οδηγός βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση μετά το ξαφνικό θάνατο του πατέρα του, Μάτι την περίοδο των Χριστουγέννων.

Δεν είχε ανακοινωθεί με ποιο αυτοκίνητο επρόκειτο να αγωνιστεί το 2011 ο Ράικονεν. "Κυκλοφόρησε" ότι επρόκειτο να φύγει από τη Citroen με προορισμό τη Ford, ωστόσο τις τελευταίες μέρες του 2010 το όνομα της Citroen "έπαιξε" και πάλι δυνατά.

"Μετά το θάνατο του Μάτι Ράικονεν όλα τα σχέδια του Κίμι μπήκαν στον πάγο", επιβεβαίωσε ο συνοδηγός του το 2010 στη Citroen Junior, Κάι Λίντστρομ.

Ο πρώην συνοδηγός του Τόμι Μάκινεν πρόσθεσε " ας ελπίσουμε ότι ο Κίμι θα παραμείνει στον κόσμο των Ράλι. Οι πιθανότητες επιτυχίας είναι ακόμα μεγαλύτερες τη δεύτερη χρονιά από ότι την πρώτη, γιατί δεν χρειάζεται να μαθαίνεις τα πάντα όπως έγινε την πρώτη χρονιά".

Ο Ράικονεν δεν κατάφερε να πλασαριστεί στην πρώτη 5άδα κανενός αγώνα, όμως πήρε την πρώτη θέση σε ειδική διαδρομή και τερμάτιζε ανάμεσα στους βαθμούς.

Ακόμα και ο ίδιος σε συνέντευξη που παραχώρησε είχε πει πόσο χάρηκε τη χρονιά που πέρασε και ότι στο WRC έγινε καλύτερος οδηγός.

Ο Μάτι Ράικονεν απεβίωσε δύο ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα σε ηλικία 56 ετών. "Μεροκαματιάρης" άνθρωπος που στήριξε τους δύο γιους του, προκειμένου να κάνουν το όνειρο τους πραγματικότητα και να γίνουν οδηγοί αγώνων.

He added: "Let's hope he stays in rallying. The chances of success are much better in the second year than the first, because you don't have to be learning all sorts of things all of the time."

TAGS WRC
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ