WRC

Έτοιμοι για το αντίο

Έτοιμοι για το αντίο

Ο Σεμπαστιάν Λεμπ δεν... στεναχωριέται και πολύ που θα αποχαιρετήσει το C4 WRC. Ο Μίκο Χίρβονεν πάλι θέλει να οδηγήσει νικητή στο... μουσείο το Focus WRC.

Η αλήθεια είναι ότι ο Σεμπαστιάν Λεμπ έχει χορτάσει νίκες με το Citroen C4 WRC. 33 στον αριθμό. Ίσως για αυτό δεν δείχνει να στεναχωριέται που αποσύρεται το C4 WRC για να δώσει τη θέση του στο DS3 WRC.

Αντίθετα ο Μίκο Χίρβονεν θέλει να οδηγήσει... νικητή το Ford Focus WRC. Το Ράλι Μεγάλης Βρετανίας στα ουαλικά δάση στο τέλος της εβδομάδας δεν είναι μόνο ο τελευταίος αγώνας του φετινού πρωταθλήματος, αλλά αποτελεί και το τέλος μιας υπέροχης εποχής: Τα World Rally Cars αποσύρονται.

Ο Λεμπ που συνέβαλε τα μέγιστα στην εξέλιξη και στη φετινή... τελειότητα του C4 WRC, αναφερόμενος στις αλλαγές που υπέστη το "όπλο" του, σχολίασε: " Ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο εξελίσσεται σαν ένα παιδί που δεν το βλέπεις να μεγαλώνει. Η εξέλιξη του C4 WRC έγινε με μικρά βήματα σε καθημερινή βάση. Με γυμνό μάτι τίποτα δεν άλλαξε, εκτός από τη διακόσμηση. Αν με βάζατε όμως στο αυτοκίνητο του 2007, θα αναρωτιόμουν αν δεν υπήρχε πρόβλημα".

Το C4 χρειάστηκε δουλειά όταν "φόρεσε" τα ελαστικά της Pirelli με τον Λεμπ να θυμάται: " Η δομή τους ήταν διαφορετική από αυτό που γνωρίζαμε και αναγκαστήκαμε να κάνουμε βαθιές μετατροπές στις αναρτήσεις για να ανταπεξέλθει στο χώμα".

Στη Ford ο Μίκο Χίρβονεν θέλει να πάρει τουλάχιστον την τελευταία νίκη του Focus WRC, αφού δεν κατάφερε να κερδίσει πρωτάθλημα με αυτό.

" Το να ολοκληρώσω την καριέρα αυτού του αυτοκινήτου με μια νίκη και να κατακτήσω την τελευταία νίκη στην ιστορία των World Rally Cars θα ήταν εκπληκτικό. Το πρόβλημα είναι ότι ο κάθε οδηγός έχει την ίδια σκέψη". Επιπλέον το Focus WRC δεν έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα ευγενικό με τον συμπαθή Φινλανδό τη φετινή περίοδο.

TAGS WRC
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ