WRC

Πουθενά σαν το σπίτι σου

Πουθενά σαν το σπίτι σου

Ο Σεμπαστιάν Λεμπ κάνει περίπατο στην πίσω αυλή του σπιτιού του και δεν αποκλείεται να πανηγυρίσει τον έβδομο τίτλο την Κυριακή (3/10).

Οι αντίπαλοι της Citroen γνωρίζουν ότι μειονεκτούν έναντι των Γάλλων στην άσφαλτο, πόσο μάλλον τώρα που βρίσκονται στα λημέρια του Σεμπαστιάν Λεμπ.

Το Ράλι Γαλλίας φιλοξενείται για πρώτη φορά επί αλσατικού εδάφους και τι ποιο ταιριαστό από τον τοπικό ήρωα, Σεμπαστιάν Λεμπ να προηγείται.

Ο έξι φορές παγκόσμιος πρωταθλητής θέλει να πανηγυρίσει τον τίτλο με τους δικούς του ανθρώπους την Κυριακή (3/10) και έδειξε τις διαθέσεις του στο πρώτο σκέλος.

Ο Λεμπ προηγείται με 22.7 δευτερόλεπτα του τιμέιτ του, Ντάνι Σόρδο. Ωστόσο τα προβλήματα είναι πολλά για τους οδηγούς, αφού η λάσπη τους έκανε τη ζωή δύσκολη με τον τρίτο στην κατάταξη, Σεμπαστιάν Οζιέ (Citroen Junior) να χαρακτηρίζει την τελευταία ειδική της ημέρας Grand Ballo ως " τη χειρότερη ειδική που έχω συναντήσει ποτέ στη ζωή μου".

Ο μοναδικός που δεν καταλάβαινε τίποτα ήταν ο Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα (Ford) που "πετούσε" στη λάσπη σημειώνοντας τους καλύτερους χρόνους σε δύο περιπτώσεις.

Αντίθετα στην άλλη πλευρά, σε εκείνη του Μίκο Χίρβονεντα πράγματα δεν είναι καλά. Ο Φινλανδός βρίσκεται ήδη δύο λεπτά πίσω και παραδέχθηκε ότι ήταν τυχερος που έφτασε στο φίνις στην 8η ειδική μετά από δύο λάθη.

Καπνούς από τα αυτιά έβγαζε ο Μαντς Όστμπεργκ (Ford). Ο Νορβηγός που οδηγεί ένα Fiesta S2000 γλίστρησε στη δεύτερη ειδική. Στη συνέχεια τσακώθηκε με τους κριτές και τους αστυνομικούς που δεν τον βοηθούσαν να επαναφέρει το αυτοκίνητο στο δρόμο και απαγόρευαν στους θεατές να βάλουν ένα χεράκι. Ο Όστμπεργκ θα ξαναμπεί στον αγώνα το Σάββατο (2/10), όμως δεν έχει ελπίδες διάκρισης.

Τέλος, ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής στα αυτοκίνηα τουρισμού, Ιβάν Μιλέρ που συμμετέχει με το παλιό Xsara του Σόλμπεργκ αποσύρθηκε νωρίς από το πρώτο ράλι της καριέρας του και θα επανέλθει και εκείνος το Σάββατο.

Η κατάταξη
1.Σεμπαστιάν Λεμπ Citroen C4 WRC 1ωρ. 18:27.8
2.Ντάνι Σόρδο Citroen C4 WRC +22.7 δευτ.
3.Σεμπαστιάν Οζιέ Citroen C4 WRC +25.6
4.Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα Ford Focus RS WRC +41.8
5.Πέτερ Σόλμπεργκ Citroen C4 WRC +45.8
6.Μίκο Χίρβονεν Ford Focus RS WRC +1:50.8
7.Κίμι Ράικονεν Citroen C4 WRC +3:27.4
8.Φεντερίκο Βιγιάγκρα Ford Focus RS WRC +5:34.6
9.Μάθιου Γουίλσον Ford Focus RS WRC +5:58.1
10.Κεν Μπλοκ Ford Focus RS WRC +7:01.4

TAGS WRC
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ