ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τα κορίτσια έγραψαν ιστορία

Τα κορίτσια έγραψαν ιστορία

Πέντε αθλήτριες του στίβου με συμμετοχή στους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, έκαναν το ντεμπούτο τους στο Σότσι. Μια εξ αυτών στοχεύει πάρα πολύ ψηλά.

Γνωρίζαμε ποιες ήταν, τις περιμέναμε εδώ και μέρες και να που πέντε πρωταθλήτριες στίβου, οι τέσσερις εξ αυτών με ολυμπιακά μετάλλια στην κατοχή τους, έκαναν το ντεμπούτο τους στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Προστέθηκαν στο κλαμπ των σαράντα αθλητών που είχαν αυτή την τιμή.

Η Λόλο Τζόουνς (ΗΠΑ), η Λορίν Γουίλιαμς (ΗΠΑ), η Χάνα Έμιλι Μαριέν (Βέλγιο), η Γιάνα Πίτμαν (Αυστραλία) και η Όλγα Στούλνεβα (Ρωσία) μπήκαν δεύτερες στο διπλό μπομπ, αφού είχαν σπρώξει με όλες τους τις δυνάμεις, προκειμένου να καταφέρουν μια "ιπτάμενη" εκκίνηση.

Κι αν η περίφημη Τζόουνς αγωνίζεται στο Σότσι για να κερδίσει το μετάλλιο που δεν έχει καταφέρει να πάρει στα 100μ. εμπόδια, το έλκηθρο της με οδηγό την πρώην σφαιροβόλο και δισκοβόλο, Τζάσμιν Φένλατορ κατρακύλησε στην 11η θέση στον πρώτο γύρο.

Τα κορίτσια έγραψαν ιστορία

Η Λορίν (αριστερά) και η Λόλο (δεξιά) στο Σότσι

Το καλύτερο ξεκίνημα πραγματοποίησε η Γουίλιαμς, σπουδαία σπρίντερ και χρυσή Ολυμπιονίκης με τη σκυταλοδρομία 4χ100μ. στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Βρίσκεται στην πρώτη θέση μαζί με την οδηγό Ελάνα Μέγιερς.

Αν και στο τέλος του τέταρτου γύρου έχουν παραμείνει στην κορυφή, τότε θα γίνει η πρώτη αθλήτρια στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων με χρυσό μετάλλιο στους θερινούς και στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Μονάχα ο Αμερικανός Έντι Ίγκαν έχει να επιδείξει το ίδιο κατόρθωμα: Το 1920 στην πυγμαχία και το 1932 στο μπομπσλέι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ