ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μπιτσαξής: "Τέτοια παιδιά στηρίζουν την Ελλάδα"

Μπιτσαξής: "Τέτοια παιδιά στηρίζουν την Ελλάδα"
INTIME SPORTS

Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής δεσμεύθηκε ότι θα ενισχύσει την προσπάθεια της εθνικής ομάδας καράτε.

Το καράτε δεν είναι ολυμπιακό άθλημα. Η ομοσπονδία ανήκει στην κατηγορία ειδικής άθλησης. Τα χρήματα από την Πολιτεία είναι περιορισμένα. Ωστόσο οι αθλητές της εθνικής ομάδας καράτε θα κατακτήσουν, το πιθανότερο, αρκετά μετάλλια στους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013.

Ο γενικός γραμματέας Πάνος Μπιτσαξής δέχθηκε την Τρίτη (16/11) τα μέλη της εθνικής ομάδας. Θυμίζουμε ότι ο Δημήτρης Τριανταφύλλης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Βελιγραδίου.

Ο κ. Μπιτσαξής στάθηκε ιδιαίτερα στην περίπτωση του αθλητή Γιώργου Τζάνου που απέρριψε την πρόταση της Κροατίας για να αγωνίζεται με τα χρώματα της.

" Είναι τιμή και χαρά μου που συνάντησα σήμερα την εθνική ομάδα του Καράτε, όχι μόνο για τις τεράστιες επιτυχίες της και ιδιαίτερα το χρυσό μετάλλιο που πήρε ο αθλητής μας Δημήτρης Τριανταφύλλης (πρόσφατο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα), αλλά και για το ήθος που έχει αυτή η ομάδα", τόνισε ο κ.Μπιτσαξής και αναφερόμενος στον Γιώργο Τζάνο πρόσθεσε:

διαίτερη συγκίνηση προκάλεσε σε όλους μας η περίπτωση του αθλητή Γιώργου Τζάνου (πρωταθλητής Ευρώπης και 2ος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πολεμικών Τεχνών), ο οποίος αρνήθηκε την πρόταση της Κροατίας να πάρει την υπηκοότητα και να αγωνίζεται με την Εθνική ομάδα της χώρας, παρά τις σοβαρές οικονομικές απολαβές που θα είχε και παρότι στην Εθνική ομάδα της Ελλάδας δεν παίρνει ευρώ. Αντίθετα, για τα ταξίδια πληρώνει από την τσέπη του. Τέτοια παιδιά στηρίζουν την Ελλάδα".

Ο Δημήτρης Τριανταφύλλης υπογράμμισε, από την πλευρά του: " Το κλίμα στη συνάντησή μας αυτή ήταν πολύ καλό. Του εκθέσαμε τα προβλήματά μας, κατάλαβε την προσπάθεια που καταβάλλουμε και είμαστε βέβαιοι πως θα κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί. Τον ευχαριστούμε πάρα πολύ για την κατανόηση και γενικά τον τρόπο που μας αντιμετώπισε".

Ο Γιώργος Τζάνος πρόσθεσε " ήταν πολύ σημαντικό που ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού μας έδωσε την ευκαιρία να συζητήσουμε κάποια προβλήματα που υπάρχουν στην Εθνική μας ομάδα. Ιδιαίτερα του τονίσαμε ότι φέτος οι αθλητές πήγαμε στη Σερβία, πληρώνοντας ο καθένας τα έξοδά του. Γνωρίζουμε τη δύσκολη οικονομική κατάσταση της χώρας μας, αλλά πιστεύουμε ότι ο κ. Μπιτσαξής θα συμβάλλει στη βελτίωση της κατάστασης που υπάρχει στο άθλημά μας. Δεν μπορούμε πλέον να βάζουμε λεφτά από την τσέπη μας για να πηγαίνουμε σε αγώνες στο εξωτερικό. Πριν από λίγες ημέρες μου έκαναν πρόταση από την ομάδα της Κροατίας, να έχω μία δεύτερη υπηκοότητα και να αγωνίζομαι με την Εθνική τους ομάδα με πολλές οικονομικές απολαβές. Συγκεκριμένα, μου πρότειναν μηνιαίο μισθό 4.000 ευρώ, συν τα πριμ για τις επιτυχίες. Δεν το δέχθηκα, διότι προτίμησα να αγωνίζομαι για τη σημαία της Ελλάδας που λατρεύω".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ