ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Απεβίωσε ο Μπόρις Πίλκιν

Απεβίωσε ο Μπόρις Πίλκιν

Απεβίωσε ο προπονητής Μπόρις Πίλκιν, ο άνθρωπος που ανέδειξε το ταλέντο της Ρωσίδας Ολυμπιονίκη Σβετλάνα Χόρχινα.

Την τελευταία του πνοή άφησε την Πέμπτη (21/10) ο Ρώσος προπονητής Μπόρις Πίλκιν. Πρόκειται για τον "καθηγητή" ενόργανης γυμναστικής που ανέδειξε το ταλέντο της πιο αναγνωρίσιμης γυμνάστριας, της Σβετλάνα Χόρχινα.

Ο Πίλκιν είχε αποσυρθεί από την προπονητική και ζούσε στο Μπέλγκοροντ. Ήταν 82 χρονών.

" Είναι τρομερό. Είναι πολύ μεγάλη η απώλεια αυτού του τίμιου και καλού ανθρώπου", υποστήριξε η Χόρχινα, η σημερινή αντιπρόεδρος της ρωσικής ομοσπονδίας από το Ρότερνταμ που βρίσκεται.

" Θα μείνει για πάντα στη μνήμη μου και στην καρδιά μου, ήταν ο μοναδικός φίλος μου στη μάχη. Πρόσφερε πολλά στο ρωσικό αθλητισμό και σε μένα προσωπικά. Αν δεν είχα τον Μπόρις, δεν ξέρω ποιά θα ήταν η εξέλιξη της καριέρας μου".

Η εντυπωσιακή Χόρχινα θεωρούνταν ψηλή για την ενόργανη. Δεν... χωρούσε στα όργανα και της συνέστησαν να στραφεί στη ρυθμική, όπου κάνουν καριέρα οι ψηλόλιγνες γυμνάστριες.

Ο Πίλκιν επέμεινε ότι η Χόρχινα είχε μέλλον στην ενόργανη. Διαφοροποίησε τις μεθόδους προπόνησης και η εντυπωσιακή Ρωσίδα έγραψε ιστορία στα ταπί. Τα προγράμματα της στους ασύμμετρους ζυγούς έχουν αφήσει ιστορία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ