ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Επιστροφή Μπισμπίκου

Επιστροφή Μπισμπίκου
INTIME SPORTS

Η κορυφαία Ελληνίδα γυμνάστρια, η Στεφανί Μπισμπίκου συμπεριλήφθηκε στην αποστολή για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Ρότερνταμ τον Οκτώβριο.

Μετά από απουσία δύο ετών η Στεφανί Μπισμπίκου επέστρεψε στις τάξεις της εθνικής ομάδας. Η μοναδική Ελληνίδα γυμνάστρια που έχει κερδίσει μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση συμπεριλήφθηκε στην αποστολή για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Ρότερνταμ.

Η Μπισμπίκου είχε κάνει διάλειμμά από την ενεργό δράση μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο. Κατά τ'αλλα η σύνθεση της αποστολής που θα βρεθεί στο μεγάλο ευρωπαϊκό λιμάνι από τις 16 έως τις 24 Οκτωβρίου δεν επιφύλαξε μεγάλες εκπλήξεις.

Ο 20χρονος Μπάμπης Καϊλίδης θα ταξιδέψει για πρώτη φορά με την εθνική ανδρών σε μεγάλη διοργάνωση. Είναι δυνατός στο σύνθετο και θα προσπαθήσει να αντικαταστήσει επάξια τον τραυματία Δημήτρη Μαρκούση.

Στην κατηγορία των ανδρών, οι αθλητές που δηλώθηκαν είναι οι Βλάσης Μάρας, Βασίλης Τσολακίδης, Λευτέρης Κοσμίδης, Χρήστος Λυμπανοβνός, Μιχάλης Δουλκερίδης, Μπάμπης Καϊλίδης, καθώς και ο Σταύρος Κέκελος ως αναπληρωματικός. Την προετοιμασία της ομάδας θα ακολουθήσει μέχρι τέλος και ο Λευτέρης Πετρούνιας, για το ενδεχόμενο να χρειαστεί να αντικαταστήσει κάποιον συναθλητή του.

Στις γυναίκες, την εξάδα συνθέτουν οι Βάσω Μιλλούση, Στεφανί Μπισμπίκου, Ευγενία Ζαφειράκη, Λίνα Μητράκου, Ανδριάνα Συρίγου - Αντωνία, Δέσποινα Γρηγοριάδου, ενώ ως αναπληρωματική δηλώθηκε η Μαρία Πιτσικάλη. Παράλληλα, στην προετοιμασία συμπεριλαμβάνεται ως εναλλακτική λύση και η Ιωάννα Ξουλόγη.

Προτεραιότητα έχει το ομαδικό, όπως ξεκαθάρισε ο αρχιπροπονητής της ομάδας των ανδρών ο Δημήτρης Ράφτης, αφού οι 24 πρώτες ομάδες θα πάρουν το εισιτήριο για το επόμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, στο Τόκιο το 2011 όπου και θα δοθούν τα πρώτα ολυμπιακά εισιτήρια.

Ο Κοσμίδης θα κάνει τέσσερα ή πέντε όργανα, ο Μάρας και ο Τσολακίδης θα κάνουν από τρία ή τέσσερα. Φυσικά οι τρεις γυμναστές αποσκοπούν στη συμμετοχή τους σε έναν τελικό οργάνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ