ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Πρώτη γνωριμία με το "Αχόι"

Πρώτη γνωριμία με το "Αχόι"

Τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τα όργανα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος είχαν οι αθλήτριες της ενόργανης στο κλειστό γυμναστήριο "Αχόι" του Ρότερνταμ.

Μια μια οι αποστολές που θα λάβουν μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα καταφτάνουν στο Ρόντερνταμ. Η ελληνική ομάδα βρίσκεται από την περασμένη Κυριακή (10/10) στο μεγάλο ευρωπαϊκό λιμάνι.

Το απόγευμα της Τρίτης (12/10) οι Ελληνίδες γυμνάστριες είχαν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν την πρώτη επαφή τους με τον αγωνιστικό χώρο του κλειστού γυμναστηρίου "Αχόι" και να δοκιμάσουν τα όργανα.

Τη σκυτάλη θα πάρουν την Πέμπτη (14/10) οι άνδρες. Την πρώτη... διάγνωση έκανε ο ομοσπονδιακός προπονητής της εθνικής γυναικών, Κώστας Χατζηζήσης.

" Η προπόνηση στο πόντιουμ πήγε καλά. Ήταν ευχάριστο το ότι "βγάλαμε" χωρίς μεγάλα προβλήματα τη δοκό ισορροπίας, που ίσως είναι το πιο δύσκολο και πιο σημαντικό όργανο για μας. Όχι μόνο επειδή τα κορίτσια θα αγωνιστούν στο τέλος στη δοκό (σ.σ. στον προκριματικό του σύνθετου ομαδικού) έχοντας μαζεμένη την κούραση από όλο τον υπόλοιπο αγώνα, αλλά και επειδή έχουμε προσδοκίες διάκρισης από τη Μιλλούση και την Μπισμπίκου στο συγκεκριμένο όργανο. Και οι δύο έβγαλαν τα προγράμματά τους με εξαιρετικό τρόπο στην επίσημη προπόνηση".

Ο κ.Χατζηζήσης κατέληξε " δεν έχουμε κανένα παράπονο. Οι μεταφορές από και προς το στάδιο είναι ικανοποιητικές, ο αγωνιστικός χώρος είναι πολύ καλός και από οργανωτικής πλευράς όλα είναι εντάξει".

Η Εθνική γυναικών έχει κληρωθεί να αγωνιστεί το Σάββατο (16/10, 19:00 - 20:45 ώρα Ελλάδας) στον 5ο από τους συνολικά 12 ομίλους του προκριματικού, κατά την πρώτη από τις δύο ημέρες της κατηγορίας της.

Κάτι ανάλογο ισχύει και για την Εθνική ανδρών, που θα συμμετάσχει τη Δευτέρα (18/10, 15:30 - 17:45 ώρα Ελλάδας) στον 3ο από τους 10 ομίλους του προκριματικού

Ο ομαδικός αγώνας θα διεξαχθεί με σύστημα "6-5-4" (6 αθλητές ανά ομάδα, 5 από αυτές αγωνίζονται σε κάθε όργανο, οι 4 καλύτερες βαθμολογίες λαμβάνονται υπόψη). Κάθε ομάδα έχει προθεσμία μέχρι την παραμονή του αγώνα για να επιλέξει την εξάδα που θα συμμετάσχει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ