ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Το έδαφος ανήκει στον Κοσμίδη

Το έδαφος ανήκει στον Κοσμίδη

Ο Λευτέρης Κοσμίδης αναδείχθηκε καλύτερος αθλητής στον κόσμο στις ασκήσεις εδάφους μετά την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Αργυρό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό του Μπέρμιγχαμ, χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Ρότερνταμ και πρώτη θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Πάντα στις ασκήσεις εδάφους!

Ο Λευτέρης Κοσμίδης αναδείχθηκε καλύτερος αθλητής στον κόσμο το 2010 στις ασκήσεις εδάφους, μετά την εξασφάλιση της πρώτης θέσης στη βαθμολογία του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η απονομή έγινε στη Γλασκώβη, αν και ο 19χρονος αθλητής του Γιώργου Αγγέλου δεν κατάφερε να ανέβει στο βάθρο στον αγώνα. Πλήρωσε ακριβά μια πτώση και ότι άγγιξε με τα χέρια του το ταπί. Με 13,100 βαθμούς έμεινε όγδοος και τελευταίος στον τελικό. Είχε προκριθεί στον τελικό με την καλύτερη βαθμολογία.

Νωρίτερα ο μοναδικός αθλητής που απειλούσε την πρωτιά του, ο Τόμας Μάρκοβιτς είχε περιοριστεί στην 4η θέση με 15,075 βαθμούς. Ο Κροάτης νικητής στη Στουτγάρδη χρειαζόταν μόνο τη νίκη.

" Η ικανοποίηση και η περηφάνια που αισθάνομαι για όλο αυτό που κατάφερα φέτος, δεν μπορούν να περιγραφούν. Κλείνω το 2010 στην κορυφή του κόσμου, από δύο διαφορετικές πλευρές. Ως παγκόσμιος πρωταθλητής, αλλά και ως πρώτος στην ετήσια κατάταξη", τόνισε ο Κοσμίδης σε δηλώσεις του και συνέχισε:

" Ήρθα εδώ με μοναδικό στόχο να πάρω την 1η θέση στην παγκόσμια κατάταξη, με τον ένα ή τον άλλον τρόπο. Η θέση που θα έπαιρνα στον συγκεκριμένο αγώνα δεν με ενδιέφερε ιδιαίτερα, αλλά φυσικά όταν ανέβηκα στο ταπί προσπάθησα να κάνω ό,τι καλύτερο μπορούσα. Ο πόνος στη μέση δεν ήταν εντονότερος από τις άλλες μέρες, όμως ένιωσα κούραση επειδή είχα χάσει αρκετές προπονήσεις. Δεν έφταιξαν αυτά, πάντως. Απλώς δεν μου βγήκε το πρόγραμμα. Στην τρίτη διαδρομή είχα πτώση και στην τελευταία ακούμπησα με τα χέρια στο ταπί".

Θα ακολουθήσουν λίγες μέρες ξεκούρασης και μετά επιστροφή στις προπονήσεις, καθώς έχει προσκληθεί να συμμετάσχει σε γκαλά γυμναστικής σε τρεις ολλανδικές πόλεις τον Δεκέμβριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ