ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Τρεις εκπρόσωποι στη Σιγκαπούρη

Ο Νίκος Ηλιόπουλος, η Ελισάβετ Τσάκου και ο Απόστολος Κουταβάς θα λάβουν μέρους στους 1ους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων

Τριπλή εκπροσώπηση θα έχει η ελληνική γυμναστική στους 1ους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων, που θα πραγματοποιηθούν στην Σιγκαπούρη (14-26 Αυγούστου). Πρόκειται για τους Νίκο Ηλιόπουλο (ενόργανη αγοριών), Ελισάβετ Τσάκου (ενόργανη κοριτσιών) και Απόστολο Κουταβά (τραμπολίνο αγοριών).

Την αυλαία θα ανοίξει ο Νίκος Ηλιόπουλος, που θα αγωνιστεί τη Δευτέρα 16 Αυγούστου στον προκριματικό της ενόργανης, διεκδικώντας το εισιτήριο για τον τελικό του σύνθετου ατομικού και ενδεχομένως και για κάποιους τελικούς οργάνων. " Είναι τιμή μου που θα συμμετάσχω σ΄αυτή τη διοργάνωση και θα εκπροσωπήσω την Ελλάδα. Πρόκειται για τον κορυφαίο αγώνα για έναν αθλητή της ηλικίας μου, για μία σπουδαία και ίσως ανεπανάληπτη ευκαιρία. Ο αρχικός στόχος μου είναι να κάνω μια καλή εμφάνιση, που θα με αφήσει ικανοποιημένο. Θα προσπαθήσω να μπω στη 18άδα του σύνθετου ατομικού, ώστε να προκριθώ στον τελικό, ενώ πιστεύω ότι έχω ελπίδες και για πρόκριση σε κάποιους τελικούς οργάνων. Στο δίζυγο έχω ετοιμάσει ένα δυνατό πρόγραμμα με βαθμό δυσκολίας 5,2, όπως και στο έδαφος, στο οποίο μπορώ να ανεβάσω τον συντελεστή μέχρι το 5", υπογράμμισε ο Ηλιόπουλος, που γυμνάζεται στην Πάτρα με προπονητή τον Βιτάλι Κοντρατσένκο.

Στην αχαϊκή πρωτεύουσα προπονείται και η Ελισάβετ Τσάκου, η οποία θα πάρει την... σκυτάλη την Τρίτη 17 Αυγούστου, συμμετέχοντας στον αντίστοιχο προκριματικό της ενόργανης κοριτσιών. " Αυτός ο αγώνας σημαίνει πολλά για μένα. Είναι ο σημαντικότερος στην καριέρα μου. Θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ σε όλα τα όργανα και ειδικά στους ασύμμετρους ζυγούς, όπου έχω μία ελπίδα να περάσω στον τελικό, αν η εκτέλεσή μου είναι σωστή", τόνισε η 15χρονη αθλήτρια.

Ο προπονητής της, Ηλίας Τσοπάνογλου, συμπλήρωσε: " Η Ελισάβετ είχε κάποιες ενοχλήσεις στον οπίσθιο δικέφαλο μηριαίο μετά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μαΐου, αλλά πηγαίνουμε στην Σιγκαπούρη για να δώσουμε έναν δυνατό αγώνα. Έχει βελτιώσει πολύ την εκτέλεσή της στους ασύμμετρους ζυγούς, ενώ ανέβασε λίγο και το επίπεδο δυσκολίας. Κρυφή ελπίδα μας είναι να περάσει στον τελικό του οργάνου, αν όλα πάνε καλά".

Εξάλλου, στο τραμπολίνο θα αγωνιστεί την Παρασκευή 20 Αυγούστου ο Απόστολος Κουταβάς, που ως κάτοχος του ευρωπαϊκού τίτλου στην κατηγορία εφήβων συνοδεύεται από μεγάλες προσδοκίες. " Ο πρώτος στόχος μου θα είναι να προκριθώ στην οκτάδα του τελικού. Μετά, όλα θα είναι ανοιχτά και θα διεκδικήσω μία ακόμα μεγαλύτερη διάκριση. Δεν θεωρώ ότι είμαι φαβορί για ένα μετάλλιο, ούτε αισθάνομαι κάποια πίεση. Θα προσπαθήσω να πετύχω το καλύτερο που μπορώ, ζώντας αυτήν την εμπειρία. Είναι πολύ σημαντικό για μένα το ότι συμμετέχω στους Ολυμπιακούς Αγώνες για τους αθλητές της ηλικίας μου. Αποτελεί μια επιβράβευση, που μου δίνει μεγάλο κίνητρο για να συνεχίσω τον αθλητισμό", υποστήριξε ο 16χρονος αθλητής, που ήταν ο πρώτος λαμπαδηδρόμος στην τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, στις 23 Ιουλίου.

Αισιόδοξος δήλωσε και ο προπονητής του, Βασίλης Αγγελάκος: " Έχουμε ανεβάσει τον συντελεστή δυσκολίας στο πρόγραμμα του Απόστολου από το 14,6 στο 15. Το πρώτο βήμα θα είναι να μπούμε στην οκτάδα, κάτι που δεν θα είναι δύσκολο εφόσον οι εκτελέσεις γίνουν σωστά. Όσο για τον τελικό, που θα γίνει την ίδια ημέρα, εκεί όλα γίνονται...".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ