ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Ο Ρόγκαν "έτρεξε" τον Τσεχ

Ο Ρόγκαν "έτρεξε" τον Τσεχ

Με δυσκολία στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης για τρίτη φορά ο Λάζλο Τσεχ στα 200μ. μικτή ατομική.

Ευρωπαϊκό τρεμπλ στα 200 μέτρα μικτή ατομική συμπλήρωσε ο Λάζλο Τσεχ. Ωστόσο ο 24χρονος Ούγγρος έπρεπε να δουλέψει για να τα καταφέρει.

Ο Αυστριακός Μάρκους Ρόγκαν πίεσε τον 24χρονο Ούγγρο. Τελικά στο τέλος ο παγκόσμιος πρωταθλητής νίκησε με ρεκόρ αγώνων (1:57.73). Αυτός ήταν ο τρίτος ευρωπαϊκός τίτλος του Ούγγρου πολυπρωταθλητή στο συγκεκριμένο αγώνισμα.

Ο κορυφαίος αθλητής των αγώνων έφτασε στη σχετική λίστα τόσο τον θρυλικό Τάμας Ντάρνι, όσο και τον σπουδαίο Φινλανδό Γιάνι Σιεβίνεν που έχουν επίσης από τρία χρυσά.

" Δεν ήταν η καλύτερη εμφάνιση μου, αλλά ήταν αρκετή για να κερδίσω. Γνώριζα ότι έπρεπε να βρίσκομαι μπροστά από τον Ρόγκαν στα 150 μέτρα. Το τελευταίο 50άρι ήταν "καυτό", υποστήριξε ο Τσεχ που γνώρισε την αποθέωση από τους συμπατριώτες του.

Ο Ρόγκαν που προσπαθεί να προσαρμοστεί στη μικτή (σ.σ. υπήρξε σπουδαίος στο ύπτιο) ήταν δεύτερος με 1:58.03 και ο Βρετανός Τζο Ρόμποκ με 1:59.46.

Στις γυναίκες η επιλογή της Γερμανίδας Μπρίτα Στέφεν να μην αγωνιστεί στη Βουδαπέστη, άφησε ανοιχτό το πεδίο στα σπριντ του ελεύθερου.

Η Φραντσέσκα Χάλσαλ από τη Μεγάλη Βρετανία είναι η διάδοχος της στα 100μ. ελεύθερο. Άλλωστε ήταν δεύτερη στο Παγκόσμιο το 2009 πίσω από τη Γερμανίδα. Με επίδοση 53.58 δευτερόλεπτα άφησε πίσω της σε μια αργή κούρσα τη Λευκορωσίδα Αλιακσάντρα Χερασιμένια (53.82) και τρίτη την Ολλανδέζα Φάμκε Χέεμσκερκ (54.12).

Η Ρωσίδα Γιούλιγια Εφίμοβα επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί στα 100 μέτρα πρόσθιο. Με νέο ρεκόρ αγώνων (1:06.32) πήρε τον τίτλο. Η Δανέζα Ρίκε Μέλερ Πέντερσεν πήρε το αργυρό μετάλλιο (1:07.36) και η Σουηδέζα Τζένι Γιόχανσον το χάλκινο (1:07.36).






ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ