ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο ο Κρεάνγκα

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο ο Κρεάνγκα
INTIME SPORTS

Ο Καλλίνικος Κρεάνγκα φιγουράρει και φέτος μέσα στα τοπ ονόματα της παγκόσμιας επιτραπέζιας αντισφαίρισης, που προσκλήθηκαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2010.

Η ετήσια διοργάνωση, που συγκεντρώνει κορυφαίους αθλητές από κάθε ήπειρο, θα γίνει στο Μαγδεμβούργο το τριήμερο 29-31 Οκτωβρίου και ο Έλληνας πρωταθλητής θα δώσει το «παρών» στον θεσμό για 12 φορά!

Η διεθνής ομοσπονδία του αθλήματος ανακοίνωσε τη λίστα των συμμετεχόντων και ο Κρεάνγκα έχει την τιμή να βρίσκεται μέσα σε αυτή με wild card, να είναι δηλαδή επιλογή της I.T.T.F..

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο ανδρών, που άρχισε ακριβώς πριν από 30 χρόνια στο Χονγκ Κονγκ, παίρνουν μέρος 16 αθλητές. Ωστόσο, σύμφωνα με μία αλλαγή, που ισχύει από πέρσι, προσκαλούνται στη γερμανική πόλη συνολικά 19 αθλητές, ούτως ώστε οι τέσσερις εκπρόσωποι των ασθενέστερων ηπείρων (Λατινική Αμερική, Βόρεια Αμερική, Αφρική, Ωκεανία) να δώσουν νωρίτερα προκριματική φάση (ονομάζεται Intercontinental Cup) και ο νικητής ν' αποκτήσει δικαίωμα συμμετοχής στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Η λίστα με τους προσκληθέντες στο φημισμένο event, περιλαμβάνει τους εξής αθλητές:

Βλαντιμίρ Σαμσόνοφ (Λευκορωσία)

Γουάνγκ Χάο (Κίνα)

Μα Λονγκ (Κίνα)

Τίμο Μπολ (Γερμανία)

Μίκαελ Μέιζ (Δανία)

Τζουν Μιζουτάνι (Ιαπωνία)

Ο Σανγκ Εούν (Κορέα)

Τσουάν Τσι Γιουάν (Κινεζική Ταϊπέι)

Γιου Σε Χιουκ (Κορέα)

Τανγκ Πενγκ (Χονγκ Κονγκ)

Γκάο Νινγκ (Σιγκαπούρη)

Λι Τσινγκ (Χονγκ Κονγκ)

Καλλίνικος Κρεάνγκα (Ελλάδα)

Βέρνερ Σλάγκερ (Αυστρία)

Ντιμίτρι Οβτσάροφ (Γερμανία)

Οι τέσσερις αθλητές, που αγωνιζόμενοι μεταξύ τους θα διεκδικήσουν την πρόκριση για να συμπληρωθεί η 16άδα, είναι οι εξής:

Σάκα Σουράγιου (Κονγκό)

Πίτερ-Πολ Πράντιμπαν (Καναδάς)

Λιου Σονγκ (Αργεντινή)

Κιλ Ντέιβις (Αυστραλία)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ