ΤΖΟΥΝΤΟ

"Χάλκινη" Ιουλιέτα

GEPA-1204087400 - LISSABON,PORTUGAL,12.APR.08 - SPORT DIVERS, JUDO - EJU Europameisterschaften, Damen. Bild zeigt Claudia Heill (AUT) und Ioulietta Boukouvala (GRE). Foto: GEPA pictures/ Andreas Reichart
GEPA-1204087400 - LISSABON,PORTUGAL,12.APR.08 - SPORT DIVERS, JUDO - EJU Europameisterschaften, Damen. Bild zeigt Claudia Heill (AUT) und Ioulietta Boukouvala (GRE). Foto: GEPA pictures/ Andreas Reichart INTIME SPORTS

Δεύτερο μετάλλιο για την Ελλάδα! Η Ιουλιέτα Μπουκουβάλα εξασφάλισε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των -57 κιλών στο Τόκιο.

Η Ιουλιέτα Μπουκουβάλα ξόρκισε τα φαντάσματα του απρόσμενου αποκλεισμού της από τα προημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος το 2009 στο Ρόντερνταμ.

Η 27χρονη τζουντόκα πήρε το αίμα της πίσω και στο Τόκιο εξασφάλισε το χάλκινο μετάλλιο στα -57 κιλά, επικρατώντας της Ρουμάνας Κορίνα Καπριόριου. Με εξαίρεση το χρυσό στους Μεσογειακούς Αγώνες η Μπουκουβάλα κυνηγούσε εδώ και χρόνια ένα μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση.

Η τζουντόκα του Νικηφόρου Ανατολής Ιωαννίνων, μέσα σε διάστημα μικρότερο των 2,5 λεπτών κατάφερε να "καθαρίσει" τρεις αντιπάλους, ωστόσο έπεσε στη διαδικασία των ρεπεσάζ μετά την ήττα με δύο Yuko από την τρεις φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης και κάτοχο τριών παγκοσμίων μεταλλίων, Τέλμα Μοντέιρο από την Πορτογαλία.

Στα ρεπεσάζ η Μπουκουβάλα νίκησε την Βρετανίδα Τζέμα Χάουελα και στη συνέχεια την Καπριόρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ