ΠΟΛΟ

Στον τελικό του Champions League ο Ολυμπιακός, 6-4 την Μπαρτσελονέτα

Στον τελικό του Champions League ο Ολυμπιακός, 6-4 την Μπαρτσελονέτα
EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός επικράτησε της Μπαρτσελονέτα με 6-4 στο Final 8 του Champions League και προκρίθηκε στον τελικό της διοργάνωσης για 4η φορά στην ιστορία του.

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει την προέλασή του στο Champions League και μετά από τη Σπαντάου, άφησε εκτός συνέχειας του Final 8 την Μπαρτσελονέτα. Οι "ερυθρόλευκοι" επικράτησαν με 6-4 των επί 13 σερί σεζόν πρωταθλητών Ισπανίας στη Γένοβα και προκρίθηκαν στον τελικό της διοργάνωσης για 4η φορά στην ιστορία τους.

Ο Άντρο Μπούσλιε ήταν πρωταγωνιστής με δύο γκολ και εξαιρετική άμυνα, ενώ το κερασάκι στην "τούρτα" έβαλε στο τέλος ο Πάουλο Ομπράντοβιτς με φοβερό γυριστό.

Οι Πειραιώτες διεκδικούν το 2ο τρόπαιο στον θεσμό, μετά από αυτό που κατέκτησαν το 2001-2002, ενώ έχουν και δύο ήττες σε τελικό, το 2000-2001 και το 2015-2015, αμφότερες από τη Γιουγκ.

Στον τελικό που θα διεξαχθεί το Σάββατο στις 21:30, περιμένουν τη Ρέκο, η οποία νίκησε με 9-8 τη Γιουνγκ στον έτερο ημιτελικό.

Το ματς: Ο αγώνας ήταν πολύ σκληρός, με δυνατά μαρκαρίσματα και πολλές αποβολές. Αυτές έκριναν και αρκετές φάσεις, με τον Ολυμπιακό να προηγείται σε μία τέτοια, όταν σκόραρε ο Άντρο Μπούσλιε. Η απάντηση των Καταλανών ήταν άμεση με τον Μπλάι Μάγιαρακ που διαμόρφωσε το σκορ του 1ου οκταλέπτου.

Οι "ερυθρόλευκοι" μπήκαν πιο δυνατά στο 2ο οκτάλεπτο και με τον Ντίνο Γενηδουνιά πήραν προβάδισμα. Ο Γιόσιπ Πάβιτς έκανε αρκετές αποκρούσεις και ο Αλέξανδρος Γούνας έκανε το 3-1. Στην αμέσως επόμενη φάση, οι "ερυθρόλευκοι" είχαν δοκάρι με τον Γενηδουνιά, στο οποίο απάντησε ο Φελίπε Περόνε με λόμπα. Κάπου εκεί, οι Καταλανοί αντεπιτέθηκαν και με τους Περόνε και Άλβαρο Γρανάδος ισοφάρισαν σε 3-3.

Στο 3ο οκτάλεπτο το παιχνίδι ήταν ακόμα πιο αμφίρροπο. Οι "ερυθρόλευκοι" διαμαρτυρήθηκαν αρκετές φορές για τις αποφάσεις των διαιτητών, με αποκορύφωμα την αλλαγή στο εύστοχο πέναλτι του Γούνα. Ακολούθησε ένα δοκάρι του Μανώλη Μυλωνάκη και το γκολ του Μπούσλιε που βοηθούσε τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Ακόμα μία αμφιλεγόμενη απόφαση των διαιτητών, όμως, επέτρεψε στον Γιόσιπ Βρλιτς να σκοράρει, πιθανότατα από θέση οφσάιντ.

Το άγχος κυρίευσε τους παίκτες της Μπαρτσελονέτα στο 4ο οκτάλεπτο, έχοντας φορτωθεί με αρκετές αποβολές. Ο Γιάννης Φουντούλης εκμεταλλεύτηκε την κατάσταση στα μέσα της περιόδου και με ένα έξυπνο τέρμα, έδωσε προβάδισμα στην ελληνική ομάδα. Η 3η αποβολή του Αλμπέρτο Μουνιαρίθ, βοήθησε την ελληνική ομάδα, η οποία είχε δοκάρι με τον Ομπράντοβιτς, ο οποίος ανέλαβε πολλές προσπάθειες στην 4η περίοδο. Οι Καταλανοί έδειχναν χαμένοι και στα τελευταία δευτερόλεπτα, ένα εκπληκτικό γυριστό του Ομπράντοβιτς "σφράγισε" τον ελληνικό θρίαμβο.

Θυμηθείτε το LIVE του αγώνα

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΕΤΑ 6-4

Τα οκτάλεπτα: 1-1, 2-2, 1-1, 2-0

Ολυμπιακός (Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης, Δελακάς, Γενηδουνιάς 1, Φουντούλης 1, Νικολαΐδης, Δερβίσης, Μπούσλιε 2, Μουρίκης, Γούνας 1, Αργυρόπουλος, Ομπράντοβιτς 1, Γαλανόπουλος

Μπαρτσελόνέτα (Μαρτίν): Λόπεθ, Φαμέρα, Γρανάδος 1, Μουνιαρίθ, Βρλιτς 1, Λαρούμπε, Γκαρθία, Φερνάντεθ, Ταούλ, Περόνε 1, Μάγιαρακ 1, Μπούστος, Λινάρες

Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων:

Πέμπτη 7 Ιουνίου

Ολυμπιακός – Σπαντάου 6-5

Γιουγκ - Ζόλνοκ 9-8

Έγκερ - Μπαρτσελονέτα 4-9

Ρέκο - Μπρέσια 12-10 (8-8 ο αγώνας, 4-2 στα πέναλτι)

Παρασκευή 8 Ιουνίου

Σπαντάου - Έγκερ 6-10

Μπρέσια - Ζόλνοκ 7-8

Ολυμπιακός - Μπαρτσελονέτα 6-4

Ρέκο - Γιουγκ 9-8

Σάββατο 9 Ιουνίου

17:00 Θέσεις 7-8: Σπαντάου - Μπρέσια

18:30 Θέσεις 5-6: Έγκερ - Ζόλνοκ

20:00 Μικρός τελικός: Μπαρτσελονέτα - Γιουγκ

21:30 Μεγάλος τελικός: Ολυμπιακός - Ρέκο

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ