ΠΟΛΟ

"Το θεώρημα της επτάδας"

"Το θεώρημα της επτάδας"
Βιβλίο Μαυρωτά

Ο καιρός πέρασε, ένας από τους πιο επιτυχημένους Έλληνες υδατοσφαιριστές όλων των εποχών... ωρίμασε (αλλά σίγουρα δεν γέρασε και το αποδεικνύει ακόμα στο νερό) και αποφάσισε να διακριθεί σε ακόμα έναν τομέα, μετά το πόλο και το Πολυτεχνείο.

Ο λόγος για τον Γιώργο Μαυρωτά φυσικά, που από την εβδομάδα που ξεκινάει, αποκτά και τον τίτλο του συγγραφέα, καθώς κυκλοφορεί το πρώτο του μυθιστόρημα με τίτλο: " Το θεώρημα της επτάδας".

Το Sport24.gr πρώτο πραγματοποιεί για σας μία μίνι-παρουσίαση του βιβλίου που αναμένεται να γίνει ανάρπαστο, όχι μόνο από τον χώρο της υδατοσφαίρισης και του Πανεπιστημίου, αλλά και από το σύνολο του κοινού.

Η ιστορία που περιγράφει ο επί σειρά ετών αρχηγός της Βουλιαγμένης και της Εθνικής, αφορά σε δύο φίλους που γεννήθηκαν στα τέλη της δεκαετίας του '60 και προχώρησαν παράλληλα, ο ένας με καριέρα στην υδατοσφαίριση και ο άλλος στο Πανεπιστήμιο.

Πρόκειται φυσικά για τη διαδρομή του Γιώργου, χωρισμένη σε... δύο πρόσωπα, σε μία υπόθεση βασισμένη σε αυτοβιογραφικά αλλά και μυθοπλαστικά στοιχεία.

Περισσότερα δεν χρειάζεται να σας πούμε, αφού είναι προτιμότερο να τα διαβάσετε από μόνοι σας. Σας παραθέτουμε μόνο μία περίληψη αλλά και τις απόψεις που έγραψαν ορισμένοι από τους λίγους τυχερούς που είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την πρώτη συγγραφική προσπάθεια του Μαυρωτά.

Η περίληψη...

" Ο Λουκάς και ο Φίλιππος είναι δύο φίλοι που γεννήθηκαν στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του ’60. Γειτονόπουλα και συμμαθητές, που στην πορεία της ζωής τους ακολούθησαν παράλληλους δρόμους. Ο πρώτος στον αθλητισμό, και συγκεκριμένα στο πόλο, και ο δεύτερος στο πανεπιστήμιο. Ο Λουκάς μέσα από μια πορεία γεμάτη αγωνιστικές και εξω-αγωνιστικές περιπέτειες, κωμικές και τραγικές, παίρνει μαθήματα, ανακαλύπτει αξίες και ζει συγκινήσεις, τέτοιες που μόνο ο αθλητισμός μπορεί να προσφέρει".

"Ο Φίλιππος μέσα από τη δική του πορεία στο πανεπιστήμιο και τη συναναστροφή του με τον Λουκά θα διαπιστώσει πόσα κοινά τούς ενώνουν. Ο πρωταθλητισμός με το σώμα και ο πρωταθλητισμός με το πνεύμα ακολουθούν παρόμοιες τροχιές και κάθε τόσο συναντιούνται. Οι δύο φίλοι μεγαλώνουν, εξελίσσονται, ερωτεύονται, ωριμάζουν και στις κρίσιμες στιγμές καταφεύγουν πάντα στο δικό τους επτασφράγιστο μυστικό".

"Περιλαμβάνοντας πολλά αυτοβιογραφικά στοιχεία του συγγραφέα, τόσο από τον χώρο της πισίνας όσο και του πανεπιστημίου, στο βιβλίο αναμειγνύεται με χιούμορ η μυθοπλασία με την πραγματικότητα, κλείνοντας πολλές φορές το μάτι στον αναγνώστη. Μια ματιά από μέσα σε αθέατα γεγονότα και καταστάσεις που δίνουν έμφαση στην ανθρώπινη διάσταση και συνήθως δε βρίσκουν τον δρόμο τους στις εφημερίδες και στην τηλεόραση".

"ΥΓ: Οι μαθηματικές σχέσεις του εξωφύλλου δεν είναι απλές εξισώσεις. Πριν τις προσπεράσετε βιαστικά, ρίξτε τους άλλη μια ματιά, διαβάζοντας πίσω από τα μαθηματικά σύμβολα. Κρύβουν μέσα τους την πεμπτουσία του βιβλίου".

Έγραψαν για το βιβλίο:

Δημήτρης Μπουραντάς (Καθηγητής, Συγγραφέας): " Το θεώρημα της επτάδας είναι μια διαδρομή και ταυτόχρονα ένα σπουδαίο μάθημα ζωής για τον καθένα από μας".

Παύλος Τσίμας (Δημοσιογράφος): " Το διάβασα σχεδόν μονορούφι, μέσα σε 48 ώρες. Και το καταχάρηκα. Για πολλούς της γενιάς μου και των επόμενων θα είναι ένα συγκινητικό ταξίδι. Ιδίως για όσους είχαν την πετριά του αθλητισμού"…

Χρήστος Σωτηρακόπουλος (Αθλητικογράφος): Όσο καλή άμυνα έπαιζε στο νερό, τόσο καλά επιτίθεται ως συγγραφέας. Το θεώρημα της επτάδας αποκαλύπτει μια άλλη πτυχή της προσωπικότητας του Μαυρωτά με συναίσθημα και χιούμορ".

Σπύρος Ι. Καπράλος (Πρόεδρος Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής): " Μυθιστορηματικές προσωπικότητες, πραγμα¬τι¬κή ιστορία. Συγκινεί, ενθουσιάζει, διδάσκει".

Παναγιώτης Γιαννάκης (τ. αρχηγός Εθνικής μπάσκετ, προπονητής): " Όσοι ενδιαφέρονται για τον αθλητισμό θα το απολαύσουν, "ζώντας" τον αθλητή που πρέ¬πει καθημερινά να παλέψει με τον εαυτό του, να δουλέψει στα όρια, να νικήσει τον πόνο, να πέ¬σει κάτω επτά φορές και να σηκωθεί οκτώ"...

Βασίλης Σκουντής (Αθλητικογράφος): " O Μαυρωτάς εξηγεί στον πρόλογο ότι το βιβλίο προέκυψε από μια εσωτερική ανάγκη του να γράψει κάτι! Κι έγραψε "κάτι" πολύ ωραίο, πολύ δικό του, αλλά και πολύ δικό μας πια. Ο Λουκάς και ο Φίλιππος μας μύησαν για τα καλά στο θεώρημα της επτάδας"...

Σύντομο βιογραφικό του Γιώργου Μαυρωτά

" Ο Γιώργος Μαυρωτάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967. Υπήρξε αθλητής της υδατοσφαίρισης λαμβάνοντας μέρος σε πέντε Ολυμπιακούς Αγώνες, από το 1984 ως το 2000. Από το 1995 ως το 2000 ήταν αρχηγός της εθνικής ομάδας πόλο, κλείνοντας την καριέρα του μετά από 511 συμμετοχές στην εθνική ανδρών".

"Παράλληλα, σπούδασε στη Σχολή Χημικών Μηχανικών του Ε.Μ.Π. και στη συνέχεια έκανε εκεί το διδακτορικό του με αντικείμενο την Επιχειρησιακή Έρευνα. Σήμερα είναι Επίκουρος Καθηγητής στην ίδια σχολή. Είναι παντρεμένος κι έχει δύο γιούς 10 και 14 ετών. Αυτό είναι το πρώτο του μυθιστόρημα".

Ιστοσελίδα: http://liee.ntua.gr/gm

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ