ΠΟΛΟ

Βλοντάκης: "Οδηγούμαστε σε μαρασμό"

Βλοντάκης: "Οδηγούμαστε σε μαρασμό"
INTIME SPORTS

Ο Αντώνης Βλοντάκης μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα πόλο του Ολυμπιακού, τονίζοντας πως αν συνεχιστεί έτσι η κατάσταση, οι "ερυθρόλευκοι" θα οδηγηθούν σε μαρασμό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του φουνταριστού των Πειραιωτών στο ραδιοφωνικό σταθμό "Sentra 103,3":

Για το αν έχει διαλυθεί η ομάδα:

Όπως όλα δείχνουν, κι αν δεν υπάρξει παρέμβαση επί της ουσίας, το τμήμα οδηγείται δυστυχώς σε μαρασμό. Δεν το λέω σαν αρχηγός της ομάδας του Ολυμπιακού, απλά διότι δεν υπάρχει ομάδα”.

Για τα συμπεράσματα που βγήκαν από την συνάντηση της ομάδας με τον πρόεδρο κ. Συγγελίδη:

Δεν βγήκε τίποτα από την χθεσινή συνάντηση. Ουσιαστικά, τόσο καιρό έψαχναν για χορηγό και τελικά ζητήθηκε από εμάς τους ίδιους να γίνουμε χορηγοί στον Ολυμπιακό. Δεν είναι εφικτό αυτό για αθλητές που έχουν φτάσει στα όρια τους, και δεν εννοώ ψυχικά και πνευματικά, αλλά οικονομικά. Αθλητές οι οποίοι κρατάνε το τμήμα ενός συλλόγου πάρα πολύ ψηλά και ας ζούνε με δανεικά. Αθλητές οι οποίοι είναι οικογενειάρχες κι αυτή τη στιγμή δεν έχουν τη δυνατότητα να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Έχει φτάσει πλέον ο κόμπος στο χτένι δυστυχώς. Είμαι από την φύση μου αισιόδοξος άνθρωπος αλλά στην προκειμένη περίπτωση δεν βλέπω κάτι στην άκρη του τούνελ.

Στη συνάντηση που έγινε, δεν ήταν μόνο ο Συγγελίδης. Ήταν και μέλη του ερασιτέχνη, ο κύριος Κούβαρης, ο κύριος Λάμπρου, ο κύριος Λογοθέτης κι εκπρόσωπος της θύρας 7. Δεν μπορώ να πω, όμως, ότι βγάλαμε τίποτα από αυτή τη συνάντηση. Περιμέναμε λύση και ζήτησαν από εμάς να τη βρούμε. Όπως καταλαβαίνετε αυτά είναι κωμικοτραγικά πράγματα. Αυτό καταλάβαμε χθες και μας έχει στενοχωρήσει πάρα πολύ. Δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει από εδώ και στο εξής


Για τις συμφωνίες και την αθέτησή τους:


Δεν έχει τηρηθεί τίποτα από την πλευρά της διοίκησης, αλλά έχουν τηρηθεί τα πάντα από την πλευρά των παικτών. Σε ότι μας ζητήθηκε, εμείς συμφωνήσαμε. Απλά αυτά που μας ζητούν πλέον, είναι πάνω από τις δυνάμεις μας. Το 90% των υδατοσφαιριστών έχει συμβόλαια, τα οποία αναφέρουν κάποια πράγματα. Έρχονται από τη διοίκηση και μας ζητάνε μείωση κατά 40% σ' αυτά τα συμβόλαια και οι αθλητές με γνώμονα, όχι τόσο το στυγνό επαγγελματικό κομμάτι, αλλά το συναισθηματικό – καθώς είμαστε δεμένοι με την ομάδα – συμφωνήσαμε. Τώρα φτάσαμε στο σημείο να θέλουν να χαρίσουμε τα δεδουλευμένα μας και να μπούμε στην διαδικασία να ξανασυζητήσουμε για τα συμβόλαια. Αυτές ήταν οι λύσεις επί της ουσίας που προτάθηκαν από την διοίκηση. Αυτή την στιγμή εκφράζω την αγανάκτηση, όχι μόνο την δική μου, αλλά όλων των παικτών του Ολυμπιακού".

Για τις οφειλές που υπάρχουν και τη στάση των διοικούντων:

" Τα πράγματα δυστυχώς εξελίσσονται σε καταστάσεις όπου εμείς δεν θέλαμε επ'ουδενί να φτάσουμε ως εκεί. Έχουμε κατά καιρούς δεχτεί πολλά “παχιά” λόγια, χωρίς καμιά πράξη. Δεν μπορούμε, πλέον, να κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω. Αγωνιστήκαμε επτά μήνες απλήρωτοι, κατακτώντας το νταμπλ στην Ελλάδα αήττητοι. Στα παιδιά τα οποία ήταν πριν από εμένα, ακόμα τους οφείλονται πριμ! Κάποια στιγμή ρωτήθηκε η διοίκηση για ποιό λόγο, αφού δεν θα μπορούσε να ικανοποιήσει οικονομικά τους αθλητές, δεν τους άφησε να διαπραγματευτούν την μεταγραφή τους.Δεν έχω υπάρξει ποτέ στην ζωή μου πονηρός, ούτε κουτοπόνηρος με την κακή έννοια, αλλά έχω αρχίσει και σκέφτομαι ότι τελικά ο σκοπός τους ήταν να δέσουν την ομάδα με οποιοδήποτε τρόπο, κι από εκεί και πέρα θα βρούνε δήθεν τη λύση. Αυτό που κατάφεραν είναι να εγκλωβίσουν 14 αθλητές σε μια ομάδα, η οποία δεν θα μπορούσε να είναι εντάξει απέναντι στις υποχρεώσεις της”.

Για το αν θα συνεχίσουν την αποχή τους:

Ακριβώς. Θα γίνει ότι λέμε και στην ανακοίνωση. Μέχρι κεραίας, αυτά που μας έχουν υποσχεθεί να γίνουν πράξη. Δεν ζητάμε περισσότερα λεφτά. Δεν ζητάμε τίποτα παράλογο. Ζητάμε την εξόφληση κι όχι άμεση, αλλά τουλάχιστον να έχουμε κάτι χειροπιαστό, όσον αναφορά τα δεδουλευμένα μας και την τήρηση των συμφωνιών”.

Για το μέλλον του τμήματος:


Το μόνο που μπορώ να σας πώ είναι ότι οι παίκτες είναι αποφασισμένοι να μείνουν στην αρχική ανακοίνωση που βγάλαμε. Εύχομαι να υπάρξει θετική παρέμβαση και να δοθεί λύση γιατί είναι κρίμα μια ομάδα στολίδι για τον ελληνικό αθλητισμό να διαλυθεί. Δεν έχουμε άλλα αποθέματα υπομονής ακι αντοχής. Δεν είμαστε ούτε συνδικαλιστές ούτε αντιπολίτευση προς τον πρόεδρο. Θέλουμε να βρεθούν λύσεις για να ζήσουμε αξιοπρεπώς την ζωή μας όπως είχαμε συνηθίσει”.

Για το ενδεχόμενο να ζητήσουν συνάντηση με Μαρινάκη ή, Κόκαλη:


Οποιοσδήποτε αγαπάει το πόλο ή, τον Ολυμπιακό, πρέπει να βοηθήσει. Δεν είμαστε ζητιάνοι. Με χαρά θα κάτσουμε στο τραπέζι και θα συζητήσουμε. Έχουμε φτάσει οι περισσότεροι να ζούμε με δανεικά και δεν το αξίζουμε”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ