ΣΤΙΒΟΣ

Έκανε 21 ο Μέριτ

Έκανε 21 ο Μέριτ

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης ΛαΣόν Μέριτ τιμωρήθηκε με αποκλεισμό 21 μηνών για χρήση απαγορευμένων ουσιών, αλλά θα υπερασπιστεί τον παγκόσμιο τίτλο του στα 400 μέτρα.

Οι διεθνείς ομοσπονδίες μας περνούν για κορόιδα! Ο χρυσός Ολυμπιονίκης στα 400 μέτρα, ο Αμερικάνος ΛαΣόν Μέριτ τιμωρήθηκε με αποκλεισμό 21 μηνών για χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Θα προλάβει να υπερασπιστεί τον παγκόσμιο τίτλο του στην Κορέα τον ερχόμενο Αύγουστο, καθώς (βολικά) η τιμωρία εκπνέει ένα μήνα νωρίτερα.

Στον οργανισμό του 24χρονου αθλητή ανιχνεύθηκαν τρεις φορές υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης. Αποδείχθηκε ότι ο Μέριτ χρησιμοποίησε ένα συσκεύασμα για να τονώσει τον ανδρισμό του.

Η τιμωρία του.. τρέχει από τις 28 Οκτωβρίου 2009, όταν δηλαδή εμφανίστηκε το πρώτο θετικό δείγμα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των Αμερικάνων " δεν προπονούνταν εκείνη την περίοδο, οπότε δεν σκεφτόταν το στίβο. Όταν αγόρασε αυτό το προϊόν, σκεφτόταν το σεξ με μια γυναίκα. Δεν του πέρασε από το μυαλό ότι αυτό το συσκεύασμα περιείχε στεροειδή. Ομολόγησε ότι δεν διάβασε την ετικέτα".

Ο Μέριτ "συνεργάστηκε" με τις αρχές, οι οποίες του έκαναν... δώρο τρεις μήνες από την τιμωρία. Όσο χρειαζόταν δηλαδή για να προλάβει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ