ΣΤΙΒΟΣ

Κορυφαίοι Ρουντίσα, Βλάσιτς

Κορυφαίοι Ρουντίσα, Βλάσιτς

Ο παγκόσμιος ρέκορντμαν στα 800 μέτρα, ο Κενυάτης Ντέιβιντ Ρουντίσα και η παγκόσμια πρωταθλήτρια στο ύψος, Μπλάνκα Βλάσιτς αναδείχθηκαν καλύτεροι αθλητές της χρονιάς.

Δύο νέα ονόματα προστέθηκαν στο κλειστό κλαμπ των κορυφαίων αθλητών της χρονιάς στο ετήσιο γκαλά της IAAF στο Μόντε Κάρλο.

Ο Κενυάτης Ντέιβιντ Ρουντίσα και η Κροάτισσα Μπλάνκα Βλάσιτς αναδείχθηκαν κορυφαίοι αθλητές της χρονιάς. Οι δύο αθλητές, νικητές για πρώτη φορά, παρέλαβαν τα βραβεία τους στο πριγκιπάτο την Κυριακή (22/11).

Η επιλογή τους δεν αποτέλεσε έκπληξη. Ο Ρουντίσα σημείωσε το μοναδικό παγκόσμιο ρεκόρ εντός στίβου, όταν κατέρριψε δύο φορές το παγκόσμιο ρεκόρ στα 800 μέτρα. Σημείωσε 12 συνεχόμενες νίκες σε μεγάλους αγώνες.

Ο Ρουντίσα κατέβηκε το ένα λεπτό και 41 δευτερόλεπτα στο Ριέτι και πιστεύει ότι είναι μέσα στις δυνατότητες του να κάνει χρόνο κοντά στο 1:40.

" Νομίζω ότι το είχα πει. Το 1:40 είναι πιθανό και αυτός είναι ο στόχος μου", ήταν τα λόγια του Ρουντίσα που παραδέχθηκε ότι τα επόμενα δύο χρόνια η προσπάθεια κατάρριψης του ρεκόρ, ίσως έρθει σε δεύτερη μοίρα.

Η Βλάσιτς από την άλλη μπορεί να μην κατάφερε να απειλήσει το παγκόσμιο ρεκόρ της Στέφκα Κονσταντίνοβα, ωστόσο αναδείχθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια (στον κλειστό) και πρωταθλήτρια Ευρώπης (στον ανοιχτό), ενώ πήρε τη νίκη στους 18 από τους 20 αγώνες που συμμετείχε.

" Πάλεψα πολύ με τα συναισθήματα μου. Κάθε φορά νικούσα τις αδυναμίες μου, τους δαίμονες μου και τις αντιπάλους μου. Κυρίως όμως ο αντίπαλος ήταν ο εαυτό μου", υποστήριξε η 27χρονη από το Σπλιτ που βρίσκεται σε κόντρα με τα ΜΜΕ της χώρας της.

Παρότι είναι αρκετά ψηλή για να μην χρειάζεται να φοράει ψηλά τακούνια, παρομοίασε το παγκόσμιο ρεκόρ της Κονσταντίνοβα με ένα "ζευγάρι τέλεια παπούτσια", τα οποία είναι ακριβά." "Είναι τόσο όμορφα και ίσως μια μέρα θα έχεις την ευκαιρία να τα αγοράσεις. Είναι μια γλυκειά ανησυχία", υποστήριξε η σίγουρη για τις ικανότητες της, Βλάσιτς.

Το βραβείο είχε απονεμηθεί το 2009 στον Γιουσέιν Μπολτ και τη Σάνια Ρίτσαρντς, αθλητές που φέτος δεν ήταν υποψήφιοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ