ΣΤΙΒΟΣ

Να τα 150ήσετε κύριε Μιμούν!

Να τα 150ήσετε κύριε Μιμούν!

Τα 90α γενέθλια του γιόρτασε η "σκιά του Εμίλ Ζάτοπεκ", ο Γάλλος Αλέν Μιμούν. Το δώρο της εφημερίδας "L'Equipe" στον αθλητή που έτρεχε μέχρι να βγει πρώτος (video).

Την Πρωτοχρονιά γιορτάζει ο μεγαλύτερος Γάλλος αθλητής! Είμαστε ακριβείς!

Ο Γάλλος Αλέν Μιμούν συμπλήρωσε το Σάββατο (1/1) τα 90 του χρόνια και παραμένει εν ενεργεία αθλητής (σ.σ. έχει δελτίο σε αθλητικό σύλλογο).

Ο επονομαζόμενος και "Αλγερινός" γεννήθηκε την Πρωτοχρονιά του 1921 στην Ταγγέρη. Τα καλά του χρόνια του τα στέρησε ο Β' Παγκόσμιος πόλεμος, όμως ο Μιμούν δεν εγκατέλειψε τον αθλητισμό.

Έπαιρνε μετάλλια πάντα στους μεγάλους αγώνες. Ποτέ όμως το χρυσό, αφού τερμάτιζε πάντα πίσω από τον σπουδαίο φίλο του, τον πρώην Τσεχοσλοβάκο Εμίλ Ζάτοπεκ. Για αυτό και απέκτησε το παρατσούκλι "η σκιά του Ζάτοπεκ".

Το 1956 στη Μελβούρνη κατάφερε και νίκησε τον "δαίμονα" του (σ.σ. αν και ο Ζάτοπεκ δεν βρισκόταν σε καλή κατάσταση και τερμάτισε 6ος). Αναδείχθηκε χρυσός Ολυμπιονίκης στο μαραθώνιο.

Η εφημερίδα "L'Equipe" του ευχήθηκε χρόνια πολλά σε μια ολοσέλιδη καταχώρηση. Ο κύριος Μιμούν έχει τιμηθεί με τον τίτλο του ιππότη της Λεγεώνας της Τιμής και είναι ίσως ο τελευταίος εν ζωή εθνικός ήρωας της Γαλλίας.

Να τα 150ήσετε κύριε Μιμούν!

Περισσότερα από 60 γυμναστήρια σε ολόκληρη τη χώρα φέρουν το όνομα του και ο ίδιος βρίσκεται πάντα κοντά στους νέους αθλητές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ