ΣΤΙΒΟΣ

Πωλείται το μετάλλιο ενός ήρωα

Πωλείται το μετάλλιο ενός ήρωα

Ο Τόμι Σμιθ που ύψωσε τη γροθιά της "Μαύρης Δύναμης" το 1968 αποφάσισε να πουλήσει το χρυσό μετάλλιο που κέρδισε στο Μεξικό και τα παπούτσια που φόρεσε στον τελικό.

Ακόμα και οι ήρωες πρέπει να φάνε! Ο χρυσός Ολυμπιονίκης Τόμι Σμιθ, άνθρωπος-σύμβολο των μαύρων της Αμερικής, αποφάσισε να πουλήσει το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στα 200 μέτρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1968.

Η τιμή εκκίνησης είναι 250.000 δολάρια για το μετάλλιο και τα βυσσινί spikes της Puma που φόρεσε στον τελικό.

Ο 66χρονος σήμερα άνδρας ύψωσε τη γροθιά της "Μαύρης Δύναμης" στο βάθρο των νικητών μαζί με τον συμπατριώτη του, Τζον Κάρλος.

" Φυσικά, το μετάλλιο είναι σημαντικό για αυτόν, αλλά η ανάμνηση της νίκης είναι περισσότερο σημαντική", τόνισε ο εκπρόσωπος του.

Ο Σμιθ που εκδιώχθηκε με τον Κάρλος από το Ολυμπιακό Χωριό, κυνηγήθηκε από τους Αμερικάνους τα επόμενα χρόνια. Έπαιξε επαγγελματικό φούτμπολ και διαμόρφωσε το αθλητικό πρόγραμμα στον στίβο του πανεπιστημίου του Σαν Χοσέ.

Όσο για το μαύρο γάντι, το δεξί γάντι, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του έχει χάθεί στις μετακομίσεις που έχει κάνει ο 66χρονος άνδρας που θέλει τα χρήματα για να διασφαλίσει την οικογένεια του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ