ΤΕΝΙΣ

Από τυφώνας Ερλ σε αμερικανοφάγο!

Από τυφώνας Ερλ σε αμερικανοφάγο!

Οι Αμερικάνοι... τρέμουν ότι ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα τους αφήσει χωρίς δικό τους παίκτη στα προημιτελικά. Πλησιάζει προς τον έβδομο τίτλο ο Ρότζερ Φέντερερ.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς παρομοίασε τον εαυτό του με τον τυφώνα Ερλ, που κάνει τη ζωή δύσκολη στους Αμερικάνους της ανατολικης ακτής.

Ο Σέρβος σταρ βρισκόταν σε καλή διάθεση μετά την πρόκριση του στους "16" του US Open, όταν και επικράτησε 6-1, 7-6 (7-4), 6-3 του Τζέιμς Μπλέικ.

" Έχασα από έναν... διαβολεμένα καλό παίκτη", τόνισε ο 30χρονος Αμερικάνος που δεν κατάφερε να πάρει λίγη από τη θετική ενέργεια του αρχηγού των Γιάνκις, Ντέρεκ Τζίτερ και του Αϊζέα Τόμας, δύο φίλων του που βρέθηκαν στην κερκίδα.

"Ο Αϊζέα Τόμας ήταν στην κερκίδα;", ρώτησε ο Τζόκοβιτς που ως σωστός Σέρβος γνωρίζει όλους τους μεγάλους μπασκετμπολίστες. " Τιμή μου. Ελπίζω να έρθει και στον επόμενο αγώνα", κατέληξε.

Σε αυτό τον αγώνα θα βρει αντίπαλο τον μοναδικό Αμερικάνο που βρίσκεται στους "16", τον Μάρντι Φις (σ.σ. απόψε παίζουν ο Τζον Ίσνερ και ο Σαμ Κέρεϊ). Ο πιο βελτιωμένος παίκτης τον μήνα Αύγουστο (σ.σ. για να δανειστούμε κάτι από το NBA) ξεπέρασε το εμπόδιο του Αρνό Κλεμάν, επικρατώντας 4-6, 6-3, 6-4, 1-6, 6-3 σε τρεις ώρες και 33 λεπτά.

"Περικυκλώνει" τον 7ο τελικό ο Φέντερερ
Ακόμα και σε αυτή τη φόρμα που βρίσκεται ο Τζόκοβιτς, δύσκολα θα περάσει τον Ρότζερ Φέντερερ αν τον βρει στα ημιτελικά. Ο Ελβετός δεν έκανε "μαγικά" χτυπήματα αυτή τη φορά, απλά και γρήγορα νίκησε 6-4, 6-3, 6-3 τον Πολ Ανρί Ματιέ.

Επόμενος αντίπαλος είναι ο Αυστριακός Γιούργκεν Μέλτζερ που έφτασε ένα βήμα πιο μακριά από τον Φέντερερ στο Ρολάν Γκαρός. Αν θυμάστε ο Φέντερερ έχασε στα προημιτελικά από τον Ρόμπιν Σόντερλινγκ.

Ο Σουηδός του αφαίρεσε το ρεκόρ των 23 συνεχόμενων εμφανίσεων στα ημιτελικά ενός Grand Slam και θα επιχειρήσει να αποκλείσει και φέτος τον Ελβετό στους "8".

Αυτό θα γίνει αν ξεπεράσει πρώτα τον Ισπανό Άλμπερτ Μοντανιές. Στους "32" έδειξε να ανακτάει τη φόρμα του, επικρατώντας 6-2, 6-3, 6-3 του ανερχόμενου Ολλανδού "γίγαντα" Τιέμο Ντε Μπάκερ.

Θα έχουμε γαλλικός "εμφύλιο" στους "32" με το ντέρμπι Γκαέλ Μονφίς-Ρισάρ Γκασκέ. Ο πρώτος νίκησε 7-6 (7-4), 6-7 (4-7), 6-2, 6-4 τον Γιάνκο Τιπσάρεβιτς και ο δεύτερος τον δίμετρο Νοτιοαφρικανό Κέβιν Άντερσον με 6-4, 7-6 (7-3), 7-5.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ