ΤΕΝΙΣ

Επόμενος στόχος; Το Rafa Slam

Επόμενος στόχος; Το Rafa Slam

Ο Ράφα Ναδάλ κυνηγάει ένα νέο ρεκόρ στο Αυστραλιανό Όπεν. Ήδη ξεκίνησε η συζήτηση για το αν είναι καλύτερος από τον Ρότζερ Φέντερερ. Η άποψη του ίδιου.

Ο Ιανουάριος είναι ακόμα μακριά, αλλά η παγκόσμια κοινότητα του τένις σκέφτεται από τώρα το επόμενο Grand Slam: Το Αυστραλιανό Όπεν στη Μελβούρνη.

Τις τελευταίες ώρες έχει "φουντώσει" πάλι η σύγκριση ανάμεσα στον Ράφα Ναδάλ και στον Ρότζερ Φέντερερ. Αν ο Ισπανός κατακτήσει για δεύτερη φορά το τουρνουά, τότε θα κατορθώσει κάτι που ούτε ο Ελβετός έχει πετύχει.

Θα γίνει ο πρώτος παίκτης στην επαγγελματική ιστορία του σπορ που θα έχει ταυτόχρονα στην κατοχή του και τα τέσσερα Grand Slams. Μόνο ο Αυστραλός Ροντ Λέιβερ (το 1962 και το 1969) και ο Αμερικάνος Ντον Μπατζ (1938) έχουν καταφέρει το ίδιο πράγμα, μόνο που εκείνα τα χρόνια το άθλημα ήταν ερασιτεχνικό.

Αυτό δεν είναι το απόλυτο Grand Slam (σ.σ. κατάκτηση και των τεσσάρων Grand Slam σε μια σεζόν) είναι σαν το Serena Slam που έκανε η Σερένα Γουίλιαμς το 2003. Έτσι θα το βαφτίσουμε "Rafa Slam".

Επιπλέον, θα μπορέσει να προσθέσει το όνομα του στο εκλεκτό κλαμπ των Ροντ Λέιβερ και Ρόι Έμερσον. Είναι οι μοναδικοί που έχουν κερδίσει το καθένα από τα τρία μεγάλα τουρνουά τουλάχιστον δύο φορές. Εξαιρείται το US Open, καθώς ο Ναδάλ χρειάζεται το νταμπλ τον Σεπτέμβριο του 2011.

Καλύτερος από τον Φέντερερ;
Ο Άντρε Άγκασι είχε δηλώσει ότι αν ο Ναδάλ κατακτήσει το US Open, τότε βάζει υποψηφιότητα για να θεωρηθεί ως ο καλύτερος όλων των εποχών.

Για τον σπουδαίο Ματς Βιλάντερ δεν τίθεται θέμα σύγκρισης με τον Φέντερερ: "Μ ετά από αυτή τη νίκη πιστεύω ότι πρέπει να σταματήσουμε να θεωρούμε τον Φέντερερ ως τον καλύτερο παίκτη όλων των εποχών. Πραγματικά το πιστεύω. Είναι άδικο για μένα να πω ότι ο Ρότζερ είναι καλύτερος γιατί ο Ράφα τον κερδίζει συνεχώς σε κάθε επιφάνεια και στους τελικούς των Grand Slams".

Ο θρυλικός Αυστραλός Κεν Ρόουζγουολ πιστεύει ότι ο Ναδάλ με τις εννέα νίκες μπορεί να ξεπεράσει τις 20 νίκες του Φέντερερ.

" Εξαρτάται από την επιθυμία του και αν δεν έχει προβλήματα τραυματισμών. Μπορεί να το κάνει. Θα είναι δύσκολος αντίπαλος για όλους. Νομίζω ότι και ο Ρότζερ έχει μεγάλη επιθυμία ακόμα και τώρα που απέκτησε οικογένεια".

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο τελευταίος άνθρωπος που αντιμετώπισε και τους δύο παίκτες, δεν πήρε ξεκάθαρη θέση. " (Ο Ναδάλ) είναι ολοκληρωμένος παίκτης, αλλά κοιτάξτε δεν μπορούμε να κρίνουμε ποιος είναι καλύτερος από μόνο ένα τουρνουά".

Πάντως ο ίδιος ο Ναδάλ χαρακτήρισε "βλακώδη" αυτή τη συζήτηση. Ίσως από σεμνότητα! " Οι τίτλοι λένε ότι είναι καλύτερος από εμένα, οπότε τώρα είναι καλύτερος. Νομίζω ότι έτσι θα παραμείνει", κατέληξε.

Ήδη οι ψηφοφορίες δίνουν και παίρνουν στο διαδίκτυο με την εφημερίδα "Age" να κάνει την ερώτηση Φέντερερ ή Ναδάλ στους επισκέπτες της ιστοσελίδας. Προηγείται ο Ελβετός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ