ΤΕΝΙΣ

Γράφουν ιστορία οι Ισπανοί

Γράφουν ιστορία οι Ισπανοί

Πέντε Ίβηρες βρίσκονται ήδη στους "16" του τουρνουά της Νέας Υόρκης, καταρρίπτοντας ακόμα ένα ρεκόρ. Ο Ναδάλ επιχείρησε το "μαγικό" χτύπημα του Φέντερερ.

Οι Ισπανοί κάνουν... πάρτι στη Νέα Υόρκη! Όχι ένας, αλλά πέντε Ισπανοί τενίστες εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στους "16" του τουρνουά και ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η έβδομη ημέρα στο τέταρτο Grand Slam της χρονιάς.

Το 2005 και το 2007 τέσσερις Ισπανοί είχαν φτάσει στους "16". Την Κυριακή (5/9) οι Ράφα Ναδάλ, Φερνάντο Βερντάσκο, Νταβίντ Φερέρ, Φελιθιάνο Λόπεθ συνάντησαν τον Άλμπερτ Μοντανιές στον 4ο γύρο.

Ο Ναδάλ ξεπέρασε σε χρόνο μηδέν το εμπόδιο του Γάλλου Ζιλ Σιμόν, επικρατώντας 6-4, 6-2, 6-2. Μάλιστα σε κάποιο σημείο του αγώνα επιχείρησε το "μαγικό" χτύπημα του Ρότζερ Φέντερερ, τον οποίο ως γνωστό κατόρθωσε και η Φραντσέσκα Σκιαβόνε χωρίς να βγάλει winner.

Ο Σιμόν δεν... λυπήθηκε και πολύ που έχασε. Ήδη βρίσκεται σε αναζήτηση της πρώτης πτήσης για το Παρίσι, καθώς την περασμένη Παρασκευή (3/9) έγινε πατέρας και ανυπομονεί να δει τον νεογέννητο γιο του, Τίμοθι.

Στον επόμενο γύρο ο Ναδάλ θα βρει απέναντι του το Νο23 του ταμπλό, Φελιθιάνο Λόπεθ που προχώρησε μετά την αποχώρηση του Ουκρανού Σεργκέι Σταχόφσκι στο δεύτερο σετ.

Το άλλο ζευγάρι στο ίδιο μέρος του ταμπλό συνθέτουν ο ημιφιναλίστ το 2007, Νταβίντ Φερέρ με τον Φερνάντο Βερντάσκο.

Ο Μαδριλένος απέκλεισε από τη συνέχεια τον Αργεντινό Νταβίντ Ναλμπάντιαν, τον οποίο νίκησε 6-2, 3-6, 6-3, 6-2, ενώ ο Φερέρ χρειάστηκε τρία σετ για να ξεπεράσει το εμπόδιο του άσημου συμπατριώτη του, Ντάνιελ Χιμένο Τραβέρ.

Βέβαια οι Ισπανοί δεν είχαν 100% επιτυχία, καθώς ο Αμερικάνος Σαμ Κέρεϊ νίκησε το Νο14 του ταμπλό, τον Νίκολα Αλμάγκρο με 6-3, 6-4, 6-4.

Όπως και να έχει ένας Ισπανος θα βρίσκεται σίγουρα στον ημιτελικό του US Open.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ