ΤΕΝΙΣ

Ιστορική συνάντηση

Ιστορική συνάντηση

Οι πρεσβευτές Ινδίας και Πακιστάν παρακολούθησαν δίπλα δίπλα την πρόκριση των παικτών της χώρας τους στον τελικό του διπλού.

"Σταματήστε τον πόλεμο, αρχίστε το τένις", είναι το motto του Ρόχαν Μποπάνα από την Ινδία και του Αΐσαμ-Ουλ-Χαγκ Γκιουρέσι από το Πακιστάν. Οι δύο τενίστες θέλουν να συμβάλλουν στην εξομάλυνση των σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες.

Φέτος ένωσαν τις δυνάμεις τους και τα κατάφεραν αρκετά χιλιόμετρα μακριά από την έδρα των Ηνωμένων Εθνών. Οι Μποπάνα και Γκιουρέσι προκρίθηκαν στον τελικό του διπλού για πρώτη φορά στην καριέρα τους. Νίκησαν 7-6 (7-5), 6-4 τους Αργεντινούς Εδουάρδο Στσβανκ και Οράσιο Θεμπάγιος και θα αντιμετωπίσουν τους δίδυμους αδερφούς Μπομπ και Μάικ Μπράιαν.

Οι δύο παίκτες κατάφεραν και κάτι άλλο μοναδικό. Οι πρεσβευτές Χαρντίπ Σινγκ Πουρί και Αμπντουλάχ Χουσεΐν Χαρούν της Ινδίας και του Πακιστάν αντίστοιχα παρακολούθησαν δίπλα δίπλα την προσπάθεια των συμπατριωτών τους. Το κλίμα δεν ήταν ζεστό, αλλά τουλάχιστον έγινε η αρχή.

Οι δύο παίκτες πρωτοέπαιξαν μαζί το 2003, μόλις φέτος όμως το πήραν απόφαση να συνεργαστούν μόνιμα. Ο Κιουρέσι υποστήριξε " δεν έχουμε πολλά κοινά για να είμαι ειλικρινής. Του αρέσει το πικάντικο φαγητό, εμένα όχι. Του αρέσει να χορεύει. Εμένα όχι. Έχει μεγάλο παιχνίδι. Εγώ όχι. Όμως παίζουμε καλά μαζί και θσ συνεχίσουμε".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ