ΤΕΝΙΣ

"Λιώνει" ο Παγδατής

"Λιώνει" ο Παγδατής

Το εντατικό πρόγραμμα προετοιμασίας του Μάρκου Παγδατή. Το τρέξιμο στα βουνά και η αυστηρή δίαιτα που ακολουθεί ο Κύπριος.

Κάτι μας λέει ότι ο Μάρκος Παγδατής δεν θα απολαύσει φέτος το χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Ο Κύπριος φαίνεται ότι έχει γυρίσει οριστικά σελίδα στην καριέρα του και το πήρε απόφαση ότι το ταλέντο του δεν αρκεί για να τον διατηρήσει στην πρώτη 20άδα της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Παγδατής που συνεργάζεται με καινούργια ομάδα μετά την αλλαγή μάνατζμεντ που έκανε, μοιράστηκε με τους επισκέπτες της ιστοσελίδας της ATP Tour το εντατικό πρόγραμμα προετοιμασίας του.

Από τις 14 Νοεμβρίου που τον χάνεις, που τον βρίσκεις τον Παγδατή στα βουνά. Να κάνει ποδήλατο, να πεζοπορεί και να τρέχει. Όταν ο γυμναστής του έμεινε ικανοποιημένος από τη φυσική κατάσταση του, του επέτρεψε να πατήσει το πόδι του σε γήπεδο τένις.

"Όλα είναι διαφορετικά. Ορισμένες μέρες ξυπνούσαμε νωρίς, γύρω στις επτά το πρωί, παίρναμε το ποδήλατο και πηγαίναμε στα βουνά. Όταν κατεβαίναμε από το βουνό, δουλεύαμε δυο ώρες στο γυμναστήριο κάνοντας πολλές και διαφορετικές ασκήσεις. Την επόμενη μέρα πηγαίναμε στο γυμναστήριο για να δουλέψουμε στη δύναμη μου. Το απόγευμα παίζαμε λίγο τένις, μετά επιστρέφαμε στο γυμναστήριο ή παίζαμε ποδόσφαιρο. Κάναμε διάφορα πράγματα για να μην βαρεθώ", περιέγραψε ο Παγδατής το... μαρτύριο του.

Ο δεξιόχειρας με τους φανατικούς οπαδούς εκτιμάει ότι η δουλειά που έκανε θα φανεί στο γήπεδο: " Ήδη αισθάνομαι δυνατότερος, ταχύτερος και θα γίνω καλύτερος όσο περνάει ο χρόνος. Νομίζω ότι βελτιώθηκα σε όλους τους τομείς".

Εδώ ήρθε να συμφωνήσει και ο γυμναστής του, Αντρέας Νικολάου, αναφέροντας χαρακτηριστικά: " Παλαιότερα έτρεχε τα 10 μέτρα σε 1.7 δευτερόλεπτα, τώρα το κάνει σε 1.6 δευτερόλεπτα. Έχει βελτιώσει την ταχύτητα του".

Ο κ.Νικολάου πρόσθεσε ότι ο Παγδατής ακολουθεί πρόγραμμα διατροφής. Τρώει πέντε γεύματα, αποφεύγοντας τα λίπη, τα τηγανητά και τα γλυκά. " Δεν τρώει πίτσα ή μπέργκερς ή τηγανητά. Όλα τα φαγητά ή μαγειρεύονται στον ατμό ή στο γκριλ και οι μερίδες είναι οι σωστές".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ