ΤΕΝΙΣ

Ο Ναδάλ και η ελβετική φρουρά

Ο Ναδάλ και η ελβετική φρουρά

Ο Ράφα Ναδάλ επιχείρησε να μιμηθεί ξανά το χτύπημα του Ρότζερ Φέντερερ. Δεν έβγαλε winner, αλλά πέρασε στα προημιτελικά. Ο Στάνισλας Βάβρινκα θα κάνει παρέα στον Φέντερερ στους "8".

Ο Ράφα Ναδάλ έχει ακόμα δύο ευκαιρίες μπροστά του για να τελειοποίησει το between the legs χτύπημα που είναι φέτος της μόδας στο US Open. Την τρίτη πρέπει να είναι έτοιμος γιατί αυτό σημαίνει ότι θα βρίσκεται στον τελικό με... πιθανό αντίπαλο τον Ρότζερ Φέντερερ.

Ο αριστερόχειρας από το Μανάκορ πέρασε στα προημιτελικά, επικρατώντας 6-3, 6-4, 6-4 του συμπαίκτη του στην ομάδα Ντέιβις Καπ, Φελιθιάνο Λόπεθ.

Οι Ισπανοί θα έχουν σίγουρα παίκτη στα ημιτελικά, καθώς στον επόμενο γύρο ο Ναδάλ θα παίξει με τον Φερνάντο Βερντάσκο.

Ο Μαδριλένος πρώην Νο3 στον κόσμο έχανε με 2-0 από τον πρώην ημιφιναλίστ Νταβίντ Φερέρ. Ο Βερντάσκο επικράτησε 5-7, 6-7 (8-10), 6-3, 6-3, 7-6 (7-4) σε έναν εκπληκτικό αγώνα. Ακόμα μια φορά ο Φερέρ δεν τα κατάφερε σε ένα μεγάλο τουρνουά.

Οι Αμερικάνοι έμειναν χωρίς εκπρόσωπο στους "8", σε αντίθεση με τους Ελβετούς που θα έχουν δύο δικούς τους. Μετά τον Φέντερερ, εισιτήριο για τους "8" έκοψε για πρώτη φορά στην καριέρα του και ο Στάνισλας Βάβρινκα.

Σχεδόν 4.30 ώρες χρειάστηκε ο Βάβρινκα για να αποκλείσει τον Αμερικάνο Σαμ Κέρεϊ και να νικήσει 7-6 (11-9), 6-7 (5-7). 7-5, 4-6. 6-4 στο καλύτερο ίσως ματς του τουρνουά.

Επόμενος αντίπαλος του Βάβρινκα που είχε θέσει εκτός τουρνουά και τον Άντι Μάρεϊ είναι ο Μιχαήλ Γιούζνι.

Ο Ρώσος ημιφιναλίστ το 2006 νίκησε ακόμα έναν Ισπανό, τον Τόμι Ρομπρέδο με 7-5, 6-2, 4-6, 6-4. Ο Γιούζνι συμμετείχε φέτος και στους "8" του Ρολάν Γκαρός.

Τα ζευγάρια στα προημιτελικά: Ράφα Ναδάλ-Φερνάντο Βερντάσκο, Στάνισλας Βάβρινκα-Μιχαήλ Γιούζνι, Γκαέλ Μονφίς-Νόβακ Τζόκοβιτς, Ρόμπιν Σόντερλινγκ-Ρότζερ Φέντερερ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ