ΤΕΝΙΣ

Ο "Τζόκερ" απειλεί τον τελικό-όνειρο

Ο "Τζόκερ" απειλεί τον τελικό-όνειρο

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς στέκεται εμπόδιο ανάμεσα στον Ρότζερ Φέντερερ και τον τελικό του τουρνουά. Ανάμεσα στον τελικό όνειρο ανάμεσα σε Φέντερερ και Ράφα Ναδάλ

Οι ισχυροί άνεμοι είναι ο απρόσκλητος επισκέπτης του φετινού US Open. Ο Ρότζερ Φέντερερ και ο Νόβακ Τζόκοβιτς ξεπέρασαν τα στοιχεία της φύσης και έκλεισαν ραντεβού για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στη Νέα Υόρκη.

Ο Φέντερερ δεν τη... ξαναπάτησε από τον Ρόμπιν Σόντερλινγκ και νίκησε 6-4, 6-4, 7-5 τον Σουηδό που του δημιούργησε προβλήματα στο Ρολάν Γκαρός. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Σουηδός δεν αποτέλεσε πρόβλημα,και έτσι ο Φέντερερ δέχθηκε την πρόκληση από τον... άνεμο.

" Αντιμετωπίζω αυτές τις συνθήκες ως πρόκληση, μια ευκαιρία να παίξω διαφορετικά. Δεν είναι καθόλου εύκολα. Κάνει κρύο, νιώθεις τον αέρα στα μάτια, στα αυτιά σου. Δεν μου άρεσε καθόλου αυτή η κατάσταση στο παρελθόν, όμως τώρα πέρασα στην άλλη πλευρά. Το απολαμβάνω, αλήθεια", υποστήριξε ο Φέντερερ που βρίσκεται μία νίκη μακριά από τον τελικό για έβδομη φορά και ένα πιθανό ραντεβού με τον Ναδάλ.

Πρώτα πρέπει να νικήσει τον Τζόκοβιτς, όπως στον ημιτελικό τα προηγούμενα δύο χρόνια και στον τελικό το 2007. Ο Σέρβος νίκησε 7-6 (7-2), 6-1, 6-2 τον Γάλλο Γκαέλ Μονφίς.

" Δεν θέλω να σκέφτομαι τις ήττες τα προηγούμενα τρία χρόνια. Αυτή τη στιγμή αισθάνομαι άνετα στο γήπεδο και ελπίζω να συνεχίσω έτσι", τόνισε ο Τζόκοβιτς. Ο Φέντερερ δεν του έδωσε ελπίδες: " Έχουμε παίξει καλά ματς όλα αυτά τα χρόνια. Περιμένει την ευκαιρία του για να κερδίσει τον τίτλο. Πρέπει να με περάσει και στο παρελθόν δεν το έχει καταφέρει".

Την Πέμπτη (9/9) θα διεξαχθούν οι υπόλοιποι δύο προημιτελικοί ανάμεσα στους Ισπανούς Ναδάλ και Φερνάντο Βερντάσκο, ενώ ο Ελβετός Στάνισλας Βάβρινκα θα παίξει με τον Ρώσο Μιχαήλ Γιούζνι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ