ΤΕΝΙΣ

Soderking a Paris

PARIS - NOVEMBER 14:  Robin Soderling (L) of Sweden holds the winners trophy after defeating Gael Monfils (R) of France 6-1,7-6 in the final during Day Eight of the ATP Masters Series Paris at the Palais Omnisports  on November 14, 2010 in Paris, France.  (Photo by Michael Steele/Getty Images)
PARIS - NOVEMBER 14: Robin Soderling (L) of Sweden holds the winners trophy after defeating Gael Monfils (R) of France 6-1,7-6 in the final during Day Eight of the ATP Masters Series Paris at the Palais Omnisports on November 14, 2010 in Paris, France. (Photo by Michael Steele/Getty Images) GETTY IMAGES

Ο Ρόμπιν Σόντερλινγκ κατέκτησε το τουρνουά Μάστερς στο Παρίσι και θα βρεθεί για πρώτη φορά στην καριέρα του στο No4! (video)

Στο Παρίσι δεν κερδίζει ποτέ ο Ρόμπιν Σόντερλινγκ! Μέχρι την Κυριακή (14/11). Ο Σουηδός κατέκτησε το τουρνουά Μάστερς στο Παρίσι μετά από δύο αποτυχημένες απόπειρες στον τελικό του Ρολάν Γκαρός.

Μόλις 77 λεπτά χρειάστηκε για να επιβληθεί 7-1, 7-6 (7-1) του τοπικού ήρωα Γκαέλ Μονφίς. Ο Σόντερλινγκ χρησιμοποίησε τα καλά χέρια του και πήρε οκτώ πόντους τις δέκα φορές που ανέβηκε στο φιλέ.

"Πάντα αισθάνομαι καλά στο Παρίσι. Τώρα έχω δύο αγαπημένα τουρνουά, εδώ και το Ρολάν Γκαρός. Ελπίζω να έρθω πολλές φορές (σ.σ. στο Μπερσί) και να παίξω καλά", τόνισε ο πανευτυχής Σουηδός που έγινε ο πρώτος Σκανδιναβός μετά τον Τόμας Ένκβιστ που κατέκτησε τουρνουά Μάστερς.

Ο Ένκβιστ, προπονητής του στην ομάδα του Davis Cup, είχε νικήσει στο Σινσινάτι το 2000. Ο Σόντερλινγκ θα ξεπεράσει στη βαθμολογία τον Άντι Μάρεϊ και τη Δευτέρα (15/11) θα βρεθεί για πρώτη φορά στο Νο4.

Ο κουρασμένος Γκαέλ Μονφίς απογοήτευσε τους συμπατριώτες του, ωστόσο οι νίκες του επί του Φερνάντο Βερντάσκο, του Μάρεϊ και του Ρότζερ Φέντερερ ίσως του ενίσχυσαν την αυτοπεποίθηση, κάτι που χρειαζόταν ενόψει της νέας χρονιάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ