ΤΕΝΙΣ

Θα γίνει της... ξανθιάς στη Ντόχα

Θα γίνει της... ξανθιάς στη Ντόχα

Οι τελικοί της WTA Tour ξεκινούν την Τρίτη (26/10) στο Κατάρ δίχως όλα τα μεγάλα ονόματα.

Νέο λογότυπο δίχως αστέρια! Η WTA Tour παρουσίασε στη Ντόχα το νέο λογότυπο της, επιλέγοντας να απομακρυνθεί από την... εταιρεία κινητής τηλεφωνίας με την οποία είχε συνδεθεί τα προηγούμενα χρόνια.

Αυτή την εβδομάδα πραγματοποιείται στη Ντόχα το τελευταίο μεγάλο τουρνουά της χρονιάς, το "WTA Championships" με τη συμμετοχή των οκτώ κορυφαίων παικτριών της παγκόσμιας κατάταξης. Κανείς δεν ασχολείται.

Οι αδερφές Γουίλιαμς είναι τραυματίες, η πρόσφατα αρραβωνιασμένη Μαρία Σαραπόβα δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, η Ζιστίν Ενάν έχει σταματήσει από το καλοκαίρι να παίζει, μόνο η Κιμ Κλάιστερς θα είναι παρούσα. Βέβαια η Βελγίδα αναρρώνει από εγχείρηση και ταξίδεψε άρον άρον στη Ντόχα.

Μόνο η Βελγίδα και η κάτοχος του Ρολάν Γκαρός, Φραντσέσκα Σκιαβόνε έχουν κατακτήσει Grand Slam τίτλο. Στο τουρνουά συμμετέχουν η Νο1 παίκτρια στον κόσμο, Κάρολαϊν Βοζνιάκι και η πολύπειρη Ρωσίδα Έλενα Ντεμέντιεβα.

Αναρωτιόμαστε τι θα σκέφτεται η 29χρονη Μοσχοβίτισσα που έχει προλάβει το συγκεκριμένο τουρνουά στις ένδοξες στιγμές του.

Μέχρι το 1999 το "WTA Tour Championships" φιλοξενούνταν στο Μάντισον Σκουέαρ Γκάρντεν της Νέας Υόρκης και τα μεγαλύτερα ονόματα έπαιζαν μπροστά σε γεμάτες κερκίδες. Η μετακίνηση του τουρνουά πρώτα στο Μόναχο και έπειτα στο Λος Άντζελες και τέλος τη Ντόχα έφερε την απαξίωση του.

Στο "καστανέρυθρο" γκρουπ κληρώθηκαν η Βοζνιάκι, η Σκιαβόνε, η Αυστραλή φιναλίστ του Ρολάν Γκαρός και η Ντεμέντιεβα. Στο λευκό γκρουπ βρίσκονται η Κλάιστερς, η φιναλίστ του Γουίμπλεντον και του US Open, Βέρα Ζβονάρεβα (σ.σ. Νο2 για πρώτη φορά στην καριέρα της), η Γέλενα Γιάνκοβιτς και η Βικτόρια Αζαρένκα.

Η τελευταία μπήκε από το παράθυρο στη διοργάνωση. Πέρασε την τελευταία στιγμή μετά την κατάκτηση του "Kremlin Cup" στη Μόσχα.

Ίσως είναι και το φαβορί, αφού σχεδόν όλες υποφέρουν από προβλήματα τραυματισμών. Δείγμα της μεγάλης σεζόν που ξεκινάει από την Πρωτοχρονιά και ολοκληρώνεται τον Οκτώβριο. Η μεγάλη σεζόν είναι και το μεγάλο πρόβλημα του αθλήματος.

Το πρόγραμμα (26/10):
Ζβονάρεβα-Γιάνκοβιτς
Βοζνιάκι-Ντεμέντιεβα
Σκιαβόνε-Στόσουρ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ